Door community (initieel Antares), Op don 2 jul 2015 05:31, 0 reacties,    

Israël staat aan top met het aantal doden door explosieven"Als mensen uit woede zichzelf zouden kunnen opblazen, dan zou er niemand overblijven." (vrij naar Merlijn)

Nadat de rook was weggetrokken schatten bomexperts dat Israël het equivalent van zes atoombommen op Gaza had gegooid.

Van de 4022 gewonden en doden door explosiegeweld die AOAV vastlegde in gaza, waren 3813 burgers. Dat is 95%. Het percentage burgerdoden door Boko Haram bedraagt 97%. In Syrië: 81%. (Israël vergelijkt zich graag met Syrië wanneer er kritiek op Israël wordt geuit).

Hoewel Israël een geavanceerd arsenaal van precisie-geleide wapens bezit heeft het de dichtbewoonde Gazastrook met 34.000 ongeleide raketten bestookt, waaronder 19.000 hoogexplosieve artilleriegraneten. Het gevolg is dat Palestijnen in Gaza 43 procent uitmaken van wereldwijde burgerslachtoffers door artilleriebeschietingen.

"Israel fired these weapons indiscriminately into Gaza’s densely populated neighborhoods." (EI)


Waarschijnlijk kan iedereen zich de term "indiscriminate fire" nog herinneren. Drieduizend veronderstelde "indiscriminate" doden waren destijds de reden om Libië binnen te vallen. De doden in de Gazastrook zijn niet ingebeeld en 'levensecht'. En dan zijn er nog mensen die zeggen: "Waarom altijd kritiek op Israël en niet op de overige landen."

Ondertussen heeft de Obama-regering een wapenpakket ter waarde van 1,9 miljard dollar aan de regering van Netanjahoe goedgekeurd, wat in essentie Israël's capaciteit garandeert om de aanval van 2014 tegen de bevolking van Gaza opnieuw uit te voeren.

En het zou een misvatting zijn om te denken dat zulke zware wapens uitsluitend voor Iran kunnen zijn bedoeld zoals dit verhaal laat zien.

En het is zelfs nog erger, tijdens de aanvalllen op Gaza moesten de VS bijspringen om Israël's munitievoorraden aan te vullen. Zonder de hulp van Obama zouden er niet zoveel doden zijn gevallen.

Ondertussen weigert Israël iedere vorm van aansprakelijkheid te aanvaarden. Daarbovenop, Israël weigert om onafhankelijke onderzoekers toe te laten om eigen onderzoek te kunnen verrichten in de Gazastrook waardoor de organisaties zijn aangewezen op lokale berichtgeving. En dat laatste kan door Israël van de hand worden gewezen omdat het zou vallen onder "Hamaspropaganda."
Annotaties:
aanmelden / inloggen