Door community (initieel Antares), Op zat 25 feb 2017 10:31, 2 reacties,    

Israël staat voor een onoplosbaar dilemmaDemografische ontwikkelingen in Israël wijzen slechts een kant op en maken van een toekomstige Palestijnse meerderheid een onvermijdelijke zekerheid. Het is om deze reden dat Israël geen rationele keuzes meer kan maken.

1) De een-staatoplossing is 'onacceptabel' voor Israël omdat daardoor het joodse karakter van Israël zou verdwijnen.

2) Een twee-statenoplossing is onmogelijk omdat Palestijnen niet genoeg land meer hebben om duurzaam op te kunnen leven.

3) Het deporteren van de Palestijnen zou internationaal te veel protest opleveren en is ook in practische zin onhaalbaar.

Het is altijd de bedoeling geweest van Israël's leiders om het leven voor de Palestijnen zo miserabel te maken dat ze uit zichzelf zouden vertrekken. Dat dit nooit is gelukt heeft mede te maken met het feit dat geen enkel land hen wilde opnemen. Aan Israël heeft het niet gelegen.

Israël heeft een probleem gecreëerd dat het niet zelf kan oplossen.
Annotaties:
| #258557 | 25-02-2017 10:56 | Antares
De staat Israël in zijn huidige vorm heeft zijn langste tijd gehad. Voor de Palestijnen geldt: wie je niet kunt verslaan, daar moet je je bij aansluiten.
Antares's avatar
| #258561 | 25-02-2017 19:10 | ..................
De weg is al heel lang geleden ingeslagen wat die weg zal worden.Als je kijkt naar de gebieden wat nog over is,en hoe dat verdeeld is,het een kwestie van tijd is,wanneer dat laatste gedeelte ook is over genomen door kolonisten.
aanmelden / inloggen