Door community (initieel P.uncia), Op don 12 jan 2012 15:13, 3 reacties, nieuws

Israëlisch Hooggerechtshof bevestigt “racistische” wetgevingHet Israëlisch Hooggerechtshof is door de banbliksems getroffen van, onder andere, mensenrechtengroeperingen nadat het gisteren een controversiële, racistisch geachte wetgeving had bevestigd.

Het High Court of Justice in Jeruzalem vond geen graten in de wet die het de Palestijnen van de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook nagenoeg onmogelijk maakt, zich bij hun (Arabisch-)Israëlische echtgenoot/echtgenote in Israël te voegen.

Vijf jaar geleden waren mensenrechtengroepen acties tegen de wet gestart wegens haar verondersteld racistische karakter en omdat de wet het basisrecht van het gezinsleven schendt. Met zes stemmen tegen vijf verwierp de rechtbank de petitie. Zij hield zich aan het veiligheidsargument van de Joodse staat dat de wet "noodzakelijk" is omdat Palestijnse militanten gebruik zouden kunnen maken van gezinsverenigingen om Israëlische identiteitskaarten in handen te krijgen en zich vrijelijk op Israëlisch grondgebied te bewegen.

De wet werd in 2002, op het hoogtepunt van de Tweede Palestijnse intifada, door de regering in Tel Aviv goedgekeurd en in 2003 door de Knesset geratificeerd. Zij was beperkt in de tijd -één jaar- maar wordt door het parlement telkens verlengd. Ook in 2006 verwierp het Hooggerechtshof bezwaren tegen die wetgeving, toen eveneens met de kleinst mogelijke meerderheid.
Annotaties:
| #173414 | 12-01-2012 18:00 | Likoed Nederland
Inderdaad Palestijnen willen dolgraag in de Israelische democratie wonen. Dat blijkt ook uit enquetes, in tegenstrijd met de propaganda onzin dat Arabieren het slecht zouden hebben in Israel.

Ze weten maar al te goed dat ze in Israel meer rechten hebben dan in de eigen Palestijnse dictatuur.
Likoed Nederland's avatar
| #173416 | 12-01-2012 18:04 | flavius
Tja, het is ten slotte ook hun eigen land.Nah ja, tot 1948 dan.
| #173523 | 14-01-2012 00:28 | RJ45
Goh ik zou er ook wel willen wonen en dan het liefst in bezet gebied. Goedkope huizen, belastingvoordeeltjes, lekker achter hoge muren.

Israel is dankzij een (kleine?) groep zionisten een smerige terroristenstaat. Overal zaait het dood en verderf op stiekeme achterbakse manieren.
Over "de as van het kwaad" gesproken...
Met nucleaire wapens en een geheime dienst waar je u tegen zegt is het een bedreiging voor heel de wereld. Via marjonetten (al dan niet bewust) in o.a. de westerse media worden Henk en Ingrid dag in dag uit bestookt met pro-Israelisch "nieuws" en propaganda, waardoor het land vrijwel ongehinderd door kan gaan met het terroriseren van de oorspronkelijke bewoners /en de rest van de wereld.

- Boikott Israel -
RJ45's avatar
aanmelden / inloggen