Door community (initieel Manus), Op don 25 jun 2015 10:43, 8 reacties,    

Israelische Druzen lynchen door Israel geholpen gewonde ISIS strijdersEergisteren stond er op de telegraaf site een opmerkelijk bericht dat blijkbaar door de censuur van de krant voor slapend Nederland is geglipt.
Woedende Israelische Druzen vielen op de Golan hoogte een Israelische ambulance aan met daarin twee gewonde Syriërs en twee Israelische soldaten, één van de Syriërs werd hierbij gedood. Uit het vervolg van het artikel valt af te leiden dat het hier twee ISIS strijders betreft en de Druzen handelden uit wraak voor de afslachting van hun mede -druzen aan Syrische zijde door ISIS strijders.
Nu is het zo dat de Isaelisch-Syrische grens één van de best bewaakte grenzen ter wereld is, het is vrijwel onmogelijk om deze zonder toestemming deze te passeren. Uit het feit dat Israelische ambulances met Israelische soldaten ISIS strijders vervoert kan men dan ook concluderen dat Israel actieve hulp aan ISIS verleent.

Eerder betrichtte MSM dat Israël zelf ook meermaals militair ingreep om ISIS te steunen nabij de Golan hoogte. In MSM is inmidddels ook vaker naar voren gekomen hoe ISIS gesteund wordt door Turkse en Saudische geheime diensten Ook voor het publiek dat geen alternatieve media leest, wordt het verhaal steeds vreemder (of duidelijker, het is maar hoe je het bekijkt..)
Annotaties:
| #234052 | 25-06-2015 15:43 | Donkerdoorn
Het is een publiek geheim dat Israël soennietische strijders rond Golan ondersteunt (Nethanyahu schudt handjes met gewonden etc) maar die groeperingen zijn (nog niet) ISIS. Meer Nusra front en andersoortige radicalen.

Verwarrend? Israël's doelen zijn duidelijk. Machtige buurland vervalt, die radicalen materiaal en troepen van Hezbollah, VN-troepen verdwijnen van de Golan en de sjiietische cirkel, en daarmee de vermeende invloed van Iran op Syrië, wordt gebroken.

Overigens gaat de Israëlische politie nu weer tekeer tegen die Druzen.
Donkerdoorn's avatar
| #234058 | 25-06-2015 19:51 | ffloor
Overigens gaat de Israëlische politie nu weer tekeer tegen die Druzen

Dat lijkt me stèrk, vooral omdat de Israëlische politie = Druzen!
Ze maken niet alleen een enorm onderdeel uit van de Israëlische democratie als Staat, maar zijn vooral binnen officieren en top-ambtenaren vanwege hun veel uitgebreidere vlees- en zuivelinname iets intelligenter van aard dan de gemiddelde Arabier - ongeveer zoals je stugge Groningers ook niet met de iets slimmere Rotterdammers mag vergelijken!
Druzen zijn ruimschoots vertegenwoordigd binnen de ambtenaren en intelligentiacultuur - het is door politiek verzonnen misverstand te denken dat de democratie Israël slechts uit joden bestaat.

De toenmalige defensieminister Mosje Dayan wist dat - en toen hij de veroverde Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Satila met de grond gelijk had gemaakt mochten Druzen het karwei nog wel even afmaken - wat ze prompt deden - en dat kostte Dayan toendertijd nog zijn ambt. Er bestaat een dvd van hoe of die Druzen die kampen op een dergelijk verschrikkelijke manier wraak hebben genomen voor eerdere godsdienstvervolgingen want de meeste zijn immers christen.
Ook Koerden zijn christelijk - het behoeft dus niemand te verbazen dat de democratie Israël vriendschappelijke betrekkingen aanknoopt onder velerlei wapenleveranties: de vijand van mijn vijand is mijn vriend, zolang alles maar betaald wordt.
| #234065 | 25-06-2015 21:31 | Manus
Isis is meer de naam die wij in het westen gegeven hebben, overigens wel met een bepaalde reden.
In Syrie wordt hij eigenlijk niet gebruikt en de scheidslijnen tussen wat wij Al Nusra noemen en Isis zijn volgens mij sowieso vaak niet echt duidelijk.
Ook het zogenaamde vrije syrische leger werkt inmiddels op en af samen met wat wij Isis noemen en is daar deels in op gegaan, erg onoverzichtelijk allemaal..
Manus's avatar
Vandaag IS of Isis, gisteren Al Qaeda totdat Bin Laden met pensioen moest.
Volgens mij zijn het allemaal creaties die op verschillende plaatsen in vooral het midden oosten paniek moeten zaaien.

ze kunnen ook zonder problemen troepen van hot naar her transporteren zonder een greintje problemen. Bv. in de Saddam oorlog werd er nog wel eens een konvooi van de weg gebombardeerd USA Shownieuws. Heeft IS totaal geen last van.

Navo US SA Israel Jordanië Turkey Alles bombardeerd zg IS, maar het meeste is op iets anders
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #234090 | 27-06-2015 00:52 | Escogido
@ Johan. Sinds de UK het Huis van Saoed heeft neergezet, is terreur een beproefde methode van regeren in die regio.

Zie de volgende docu van PressTV die de huidige situatie met ISIL in een historisch perspectief plaatst. A Pact with the Devil
Escogido's avatar
| #234105 | 27-06-2015 14:25 | xaderp
Gardeners in the Israeli city of Nazareth Illit discovered a bag containing about 25 ISIS flags.

Israel Police have opened an investigation into the discovery of the flags on Tuesday in an industrial area of northern Israeli city. The possession of materials from the jihadist group was outlawed in Israel several weeks ago.
xaderp's avatar
| #234106 | 27-06-2015 14:30 | xaderp
Nazareth Illit is trouwens een NUR FÜR JUDEN stad.
xaderp's avatar
aanmelden / inloggen