Door community (initieel Antares), Op vri 2 feb 2018 08:53, 0 reacties,    

Israëlische en Amerikaanse macht ontrafeld: wie leidt?De vraag die al velen langere tijd bezighoudt en uit zou moeten wijzen of het de Amerikanen of de Israëliërs zijn de de lakens uitdelen wordt eigenlijk nooit bevredigend beantwoord. Van buitenaf heeft het er alles van dat de AIPAC de scepter zwaait in het Amerikaanse congres, een vermoeden dat door de Israëlische premier Netanjahoe maar al te graag wordt bevestigd en versterkt. Israël ontvangt drie miljard aan Amerikaanse steun per jaar en wordt op alle mogelijke fronten door de Verenigde Staten gedekt.

Het verhaal dat je hier kunt lezen gaat dieper in op de kwestie dan enig ander verhaal, en het is een flinke rit om door te nemen. Wat wordt aangetoond is hoe het geld, dat wordt opgehoest door Amerikaanse belastingbetalers, via Israël in de zakken van Amerikaanse wapenproducenten belandt. Ook laat het verhaal zien hoe de illusie van Israëlische macht over de Verenigde Staten meewerkt om dit systeem van corporate verrijking in stand te houden.

Het verhaal stopt niet zodra er geen wapens meer in het spel zijn. De verovering van de Golanhoogte op Syrië (verovering in 1967, annexatie in 1981) brengt Israël in de gelegenheid om naar olie te boren, en dus, om internationaal opererende Amerikaanse bedrijven volop te laten meeprofiteren.

Het punt waar de Israëlische-Amerikaanse samenwerking werkelijk pijnlijk kan worden geraakt is via de BDS-beweging. Door op te roepen tot het boycotten van bedrijven die meewerken aan en profiteren van de Apartheid en onderdrukking in Israël en diens agressieve buitenlandse politiek wordt de kern van het probleem aangepakt. Niet verwonderlijk is het daarom dat in Israël maar ook in de Verenigde Staten wetten worden aangenomen om de BDS-beweging legaal onmogelijk te maken en iedere medewerking eraan zwaar te bestraffen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen