Door P.uncia, Op din 27 jan 2009 14:13, 44 reacties,    

“Israëlische kernbommen bedreigen wereld”

Een Iraanse diplomaat zegt dat de Israëlische misdaden begaan tegen Gazans de wereld zou moeten alarmeren over de dreiging van Israël's nucleaire arsenaal.De in Genève gevestigde Iraanse diplomaat, Ali-Reza Moayyeri, zei dinsdag dat Israël's extreme maatregelen tegen Gaza’s burgers de wereld zou moeten attenderen op de dreiging die Tel Aviv’s voorraad aan kernkoppen vormt.

"Geen woord kan recht doen aan de omvang van de Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza de afgelopen drie weken", zei Moayyeri.

Hoewel Israël noch ontkent noch toegeeft in het bezit te zijn van een atoomarsenaal heeft de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter Tel Aviv beschreven als enige bezitter van een nucleair arsenaal in het Midden-Oosten.

Moayyeri zei dat Israël’s weigering tot ondertekening van het Non-proliferatieverdrag (NPV) en zijn nucleaire wapenprogramma de oorzaak zou moeten van ernstige zorg voor de Midden-Oosterse landen. Tel Aviv heeft tot nu toe geweigerd om toe te treden tot het NPV of zijn nucleaire installaties aan het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) veiligheidsbewakers te onderwerpen.

Noorse medici in Gaza zeiden op 4 januari dat sporen van verarmd uranium op Gaza slachtoffers suggereren dat Israël het illegale wapen heeft gebruikt in de oorlog op de verarmde territorium, waar ongeveer 1,5 miljoen Palestijnen gehuisvest zijn.

Volgens het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), is er een "hoog risico op kanker door blootstelling aan straling, voortgebracht door ... wapens met verarmd uranium. Dit risico wordt geacht evenredig te zijn aan de ontvangen dosis".

Het Verdrag van Genève heeft verarmd uranium munitie geclassificeerd als “illegale massavernietigingswapens” vanwege hun hoge radioactiviteit en toxiciteit. Israël ziet mogelijk aanklachten wegens oorlogsmisdaden tegemoet over zijn excessieve gebruik van andere controversiële wapens op de dichtbevolkte kuststrook.

Mensenrechtengroep Amnesty International zei Tel Aviv de witte fosfor munitie "willekeurig en illegaal" gebruikte in overbevolkte gebieden van de Gaza. "Het herhaald gebruik (van witte fosfor) op deze manier, ondanks de bewijzen van de willekeurige effecten en haar tol op burgers, is een oorlogsmisdaad", zei Donatella Rovera van de Amnesty International.

Witte fosfor is een hoog brandstichtende substantie die uitbarst in alles verterende vlammen die niet kunnen worden geblust met water, het vlees verbrandend tot op het bot en leidt vaak tot de dood.

Bron, Press TV.

PS, laat het iedereen duidelijk zijn dat deze Iraanse diplomaat niet bij voorbaat onzin spreekt, een stukje dat ik op de blogspot van Stan heb gelezen onderschrijft dat, lees hier het hele artikel.

Quote:

Dat ligt eraan wie het doet en hoe snel het gebeurt. We hebben enkele honderden kernkoppen en raketten om ze overal op te gooien, misschien zelfs op Rome. Met vliegtuigen zijn de meeste Europese hoofdsteden zelfs een doelwit.’

Dan wordt Israël dus een schurkenstaat?

‘Ik zal generaal Moshe Dayan citeren: “Israël moet als een dolle hond zijn, te gevaarlijk om aan te raken.” Ik heb het over een wanhopige situatie. We zullen het uiteraard proberen te vermijden als het ook maar even kan. Maar ons leger is niet nummer 30 in de wereld, het is nummer 2 of 3. Wij hebben de mogelijkheid de wereld mee te slepen als we ten onder gaan. En ik kan u beloven dat voordat Israël wordt vernietigd, we dat ook zullen doen.’

Besef goed dat Israël volkomen bereid is, zonder enige scrupules, de hele wereld in zijn val mee te slepen en dat is inderdaad een zéér verontrustende gedachte. Net als Stan, Dwarslezer en andere bevriende site / blog beheerders ben ik geen jodenhater, haat komt trouwens niet voor in mijn belevingswereld. Haat is de ultieme vertroebelende factor welke alle redelijkheid vermoord.

Israël is een (illegale) atoommacht en gijzelt daarmee de hele wereld……

Voor dolle honden is maar één oplossing, helaas, en dat is opruimen voordat je gebeten wordt!

P.uncia
Annotaties:
21-09-2013 08:54 | super real
“Israëlische kernbommen bedreigen wereld” #zaplog
| #56414 | 27-01-2009 14:48 | VII_
In zijn boek 'Zionism, the real enemy of the Jews.' Deel 1, schrijft dhr. Alan Hart (voormalig BBC correspondent voor het M.O.) over zijn gesprek met Golda Meir, voormalig premier van Israel, waarin zij toen al (jaren '70) tussen neus en lippen door dreigt met een nucliëre armageddon mocht iemand het in zijn hoofd halen om Israel aan te vallen.

Alan Hart. Zionism: The Real Enemy of the Jews (2006)
http://nl.youtube.com/watch?v=v9I2RkZdE20&hl=de

The Real Enemy Of The Jews: V. 1
ISBN10: 0955020700 en ISBN13: 9780955020704

The Real Enemy Of The Jews: V. 2
ISBN10: 0955020719 en ISBN13: 9780955020711

Gewoon te bestellen bij http://www.bol.com.
VII_'s avatar
| #56415 | 27-01-2009 14:50 | P.uncia
Weet je Johnito, zelfs mijn moeder is van ná WWII ik heb dus geen fuck vandoen met de Holocaust dus heb ook geen schuldcomplexdat mijn waarnemen vertroebelt.

Ik zie objectief hoe de ene groep mensen een andere groep mensen behandeld als een inferieur soort en daar heb ik dus, zoals jij en vele van ons, een uitgesproken mening over.
P.uncia's avatar
| #56420 | 27-01-2009 15:35 | spiritualchange
Goed mogelijk dat het gezeur over Iran die het IAEA inzage moet geven in activiteiten gewoon de dekmantel is voor Israel die die juist niet doet. De Goebbels methode is immers "beschuldig je tegenstander van hetgeen je zelf in je schild voert".
spiritualchange's avatar
| #56422 | 27-01-2009 16:10 | De gewone man (ongeregistreerd) toon reactie
| #56439 | 27-01-2009 18:30 | Inanna
Mordechai Vanunu heeft reeds in 1986 de internationale gemeenschap gewaarschuwd tegen de illegale productie van kernkoppen door Israël. Hij werkte bij de kerncentrale in Dimona en nam ontslag. Daarna reisde hij naar Londen en doorbrak zijn zwijgplicht. Daarna werd hij ontvoerd naar Israël, waar hij werd veroordeeld wegens hoogverraad. Hoewel hij zijn straf heeft uitgezeten, laat men hem nog steeds niet helemaal vrij.

Lees hier meer en bekijk ook de documentaire.
Inanna's avatar
| #56441 | 27-01-2009 19:08 | EvaVanE
Voor dolle honden is maar één oplossing, helaas, en dat is opruimen voordat je gebeten wordt!


Daar ben ik het mee eens, maar laten we het netjes doen. Laten inslapen, zoals je ook met je (dol wordende) hond zou doen. Ik denk dan aan een voorbeeld uit het recente verleden:de opname van de DDR in de BRD. De natie hield gewoon op te bestaan en loste zich op in de buurstaat.
Dat moet toch in Palestina ook mogelijk zijn? De staat Israël wordt gewoon geïncorporeerd door de democratisch gekozen Palestijnse autoriteit, ofwel Hamas.
EvaVanE's avatar
| #56444 | 27-01-2009 19:17 | P.uncia
maar laten we het netjes doen. Laten inslapen


Sure Gert er is helemaal geen reden om beschaving over boord te gooien maar of een vreedzaam samengaan in Palestina mogelijk is betwijfel ik :(
P.uncia's avatar
| #56469 | 27-01-2009 22:00 | Inanna
@ Gert:
Dat moet toch in Palestina ook mogelijk zijn? De staat Israël wordt gewoon geïncorporeerd door de democratisch gekozen Palestijnse autoriteit, ofwel Hamas.


Dat lijkt me niet mogelijk. Een oplossing zou wel zijn, dat de staat Israël ophoudt te bestaan en wordt samengevoegd met de Palestijnse gebieden. Tegelijkertijd volgen er verkiezingen, waarbij Hamas en Fatah ook partij zijn.

De Twee Staten oplossing werkt volgens mij niet omdat de Gazastrook en de Westbank territoriaal gescheiden zijn.
Inanna's avatar
| #56471 | 27-01-2009 22:12 | Paul2
Inanna ,je bevindt je in goed gezelschap,
http://www.informationclearinghouse.info/article21845.htm
The Mideast's One-State Solution

By Muammar Qaddafi
The history of Israel/Palestine is not remarkable by regional standards - a country inhabited by different peoples, with rule passing among many tribes, nations and ethnic groups; a country that has withstood many wars and waves of peoples from all directions. This is why it gets so complicated when members of either party claims the right to assert that it is their land.

The basis for the modern State of Israel is the persecution of the Jewish people, which is undeniable. The Jews have been held captive, massacred, disadvantaged in every possible fashion by the Egyptians, the Romans, the English, the Russians, the Babylonians, the Canaanites and, most recently, the Germans under Hitler. The Jewish people want and deserve their homeland.But the Palestinians too have a history of persecution, and they view the coastal towns of Haifa, Acre, Jaffa and others as the land of their forefathers, passed from generation to generation, until only a short time ago.

Thus the Palestinians believe that what is now called Israel forms part of their nation, even were they to secure the West Bank and Gaza.

And the Jews believe that the West Bank is Samaria and Judea, part of their homeland, even if a Palestinian state were established there.

Now, as Gaza still smolders, calls for a two-state solution or partition persist. But neither will work

Goed stuk
Eerste comment zegt dan ook
They call this guy "crazy." Even many commentators whom I admire say so. And yet he sounds more sane than most of what I hear on our media.
| #56487 | 27-01-2009 23:53 | merethan
Koekje van eigen deeg voor Israel!
merethan's avatar
| #56580 | 28-01-2009 18:56 | EvaVanE
Een tweestatenoplossing is - praktisch gezien - sowieso een achterhaalde gedachte. De praktijk van vandaag is dat er quasi drie staten zijn:
Een joodse staat
Een Palestijnse 'staat' onder het democratisch verkozen Hamas
Een Palestijnse 'staat' die zich met steun van Israël onttrekt aan het democratisch proces.
Verdeel en heers. Wie zou daar beter in kunnen zijn dan de joodse staat.

Gewoon kappen met die non sense. Eén staat Palestina, waarin joden, halve joden, andere semieten en wie dan ook zich thuis voelen. Een land waar zionisten worden behandeld zoals het hoort: door de rechter.
EvaVanE's avatar
| #56586 | 28-01-2009 19:28 | P.uncia
Wel Gert ik denk niet dat de zionisten het zo ver laten komen omdat dan diverse oorlogsmisdadigers de doodstraf zullen krijgen.
P.uncia's avatar
| #56786 | 30-01-2009 01:29 | Rob
De Arabische wereld, dat wel. Atoombommen zonder ICBM's om ze naar de andere kant van de planeet te knallen schiet niet op, of je moet ze per post versturen.

Alleen VS, Rusland en China hebben die, bij mijn weten. Rest moet het met middellange afstand voetzoekers doen.

Titel klopt dus niet helemaal.
Rob's avatar
| #56788 | 30-01-2009 01:47 | P.uncia
Mwoah dat is een interpretatie van je Rob, het is niet absoluut noodzakelijk om de andere kant van de wereld te bereiken (trouwens beetje krom geredeneerd, ik had je hoger ingeschat) :)

De bedreiging voor de wereld is de "fallout" dus volgende keer een beetje nadenken voordat je mij op de korrel neemt ;-P
P.uncia's avatar
| #56791 | 30-01-2009 02:13 | Rob
Ik had het nog niet eens over de aantallen.

Weet jij eigenlijk wel hoeveel megaton Israel precies heeft?

Om de wereld serieus in een nucleaire winter te storten moet je *EN* op heel veel plekken de boel raken, ook op lange afstand, en je moet echt heel, heel veel raketten hebben. Liefst nog met multiple warheads, (je moet eigenlijk dus warheads tellen, maal hun yield).

Hoeft Israel als je even doordenkt dus ook allemaal niet aan te schaffen, nog afgezien van de idioot hoge kosten - dat heeft Amerika al gedaan. Mochten de andere supermachten het in hun hoofdje halen, dan is de VS garantie voor nucleaire wraak.

Dus Israel heeft er genoeg aan om alle Arabische steden te kunnen raken, en dat liefst met meer dan 1, voor de zekerheid.

Nogmaals, de titel is beetje misleidend, maar dat geeft niet, verder. Als de Islam je wereld is, is die wel over en sluiten, dan. Dat klopt. Zelfs de val van Baghdad en Ankara door de Mongolen wordt dan in vergelijking een lichte tegenslag, waar je weemoedig naar terugverlangt.
Rob's avatar
| #56792 | 30-01-2009 02:25 | P.uncia
Neuh Rob ik ben een Germaan en heiden maar denk wel logisch (neem ik aan) ik praat over een bedreiging niet over een nucleaire winter, dat zijn jouw woorden, je moet dus niet zeuren.

En nee de Islam is mijn wereld niet maar ik respecteer de mening van anderen voor zover ze mij niet onderdrukken en dat doet de Islam niet, ik vind het zionisme beangstiger....
P.uncia's avatar
| #56793 | 30-01-2009 02:40 | Rob
Oh, specificeer dreiging dan, inplaats van vaag te doen.

en voeg subregeltje toe, 'gevaarlijk in de zin van: als een doorgerotte kernreactor'.

Die wil je ook aan de andere kant van de planeet, ja.

Maar bommetje op Mekka (ik weet het, zegt je niks) zal mij jeuken, persoonlijk. Tsjernobyl ook overleefd.
Rob's avatar
| #56794 | 30-01-2009 02:54 | Rob
Oh, voor ik het vergeet: hoeveel ondergrondse tests had Israel ook al weer gedaan?

Als alle Arabische landen maar bommen hadden, en ze ze die van Israel afpakten, dan was het leven OK.

Nou, niet echt.

http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/may/28/newsid_2495000/2495045.stm

Moslims *moeten* direct alles wat ze hebben even checken....

Oh sorry, Pakistan wordt 'bedreigd'. Net als elke Islamitische staat, geloof ik.
Rob's avatar
| #56802 | 30-01-2009 09:33 | yelamdenu

Maar bommetje op Mekka (ik weet het, zegt je niks) zal mij jeuken, persoonlijk.


Ik weet het, moslims/Arabieren* zijn de nieuwe joden toch? Endlösung der Araberfrage.

*net wat op dat moment uitkomt
yelamdenu's avatar
| #56839 | 30-01-2009 12:35 | Rob
Moslims hebben op commando van de Koran, altijd en overal oorlog met iedereen, zelfs andere moslims die ze niet voor vol aanzien. Vrede is een pot aan het eind van de regenboog, als alle neuzen dezelfde kant op staan, naar Mekka.

Het grote verschil tussen agressieve geloven en zich verdedigende geloven is actieve bekering.

Joden doen al bijna 2000 jaar niet meer aan actieve ledenwerving.

Dus wie zijn er nu de 'joden' in de WOII zin? Moslims niet, veel te agressief, de joden ook niet- die beuken van zich af als je ze treitert.

Wie laten zich makkelijk marginaliseren.. de atheisten. Dat zijn de nieuwe 'joden'.

Buddhisten mag je ook wel klein beetje joods bloed toedichten, die zijn in het oog van de meeste moslims.

Dus als wraak voor Bamiyan, flikker er naast 1 op Mekka, er van mij ook nog een kleintje op Medina, als we toch aan het terug-beeldenstormen zijn.

Misschien komt de Islam beetje tot bezinning als ze zelf al haar iconen kwijtraakt, in plaats van dat alleen bij anderen te doen. Een sterk geloof kan ook zonder, tenslotte.
Rob's avatar
| #56840 | 30-01-2009 12:39 | Rob
@mezelluf

'die zijn in het oog van de meeste moslims' - verachtelijke afgoden- aanbidders - (laatste woorden waren weggevallen)

Islamieten doen daar niet aan, is verboten, maar allemaal salueren ze naar de foto van de president - waar het verbod primair over GING, remember? Het aanbidden. Mwuha.
Rob's avatar
| #56843 | 30-01-2009 12:48 | yelamdenu
Moslims hebben op commando van de Koran, altijd en overal oorlog met iedereen, zelfs andere moslims die ze niet voor vol aanzien.


Heerlijk toch, generaliseren. Misschien zou jij Against Empire (Michael Parenti) eens kunnen lezen.

Joden doen al bijna 2000 jaar niet meer aan actieve ledenwerving.


Korter dan dat. Maar daarnaast, waarom doen joden niet meer aan ledenwerving? Omdat dat in met name de christelijke wereld niet erg op prijs werd gesteld. Binnen de islamitische wereld ook niet. De "actieve ledenwerving" zelf is misschien wel uitgevonden binnen het jodendom.
Maar goed, da's "vroeger". Als je eens goed om je heen kijkt zie je dat propaganda en zieltjes winnen niet bepaald iets van uitsluitend religie is. Reclame, economische ideologie, de politiek, de media kan er ook wat van. Ik word liever geconfronteerd met een Jehova's Getuige dan met een gelikte reclame, de eerste is tenminste eerlijk.

Dus als wraak voor Bamiyan, flikker er naast 1 op Mekka, er van mij ook nog een kleintje op Medina, als we toch aan het terug-beeldenstormen zijn.


SDNWOTI.
En mocht je het serieus menen, sterkte.

Misschien komt de Islam beetje tot bezinning als ...


Je personifieert, antropomorft, whatever, "de Islam". De islam is geen mens die "tot bezinning" kan komen. Jij zou bijvoorbeeld wel tot bezinning kunnen komen. Misschien kun je het goede voorbeeld geven?

Terechte kritiek op hypocrisie in de islamitische wereld, zoals je die daarnet ook uit, heeft namelijk totaal geen effect als je daar een dosis rancune en bevooroordeeldheid bijspuit waar je moedeloos van wordt.
yelamdenu's avatar
| #56855 | 30-01-2009 13:47 | Rob
Ach hou toch op met die taqqiya, het staat gewoon met zoveel woorden in de Koran. Google zelf maar op dar-el-kharb en zo, ik duik niet nog een keer dat haatvod in, ik heb net gegeten.

Elke afgebroken tempel van haatzaaiers is meegenomen, daar meen ik elk woord van. Dat van die nuke op Mekka meen ik ook 100%, maar ik zou persoonlijk iedereen een dag of 2 geven om zich even heel schaars te maken. Ik haat geen mensen, maar hun indoctrinatie wel, en hun symbolen mogen lekker snel tot stof wederkeren wat mij betreft. Geen probleem mee.

Die beelden deden niemand kwaad, tenslotte. Die tempels zijn huizen van haat, dus mogen plat. Yep.

Als laatste: als ik anthropomorphiseer heb ik het in ieder geval over mensen, neem dingen de menselijke maat - ik verlaag ze niet tot dieren, een geliefd thema van haters.

Ik ben een aap, een hond en nog meer fijns, volgens de Koran. Elke moslim die dat niet uitdraagt is volgens dat zelfde boek geen goeie moslim, dus je mag 3x raden wat ik met de pagina's van dat boek doe, als mijn toiletpapier op is.
Rob's avatar
| #56859 | 30-01-2009 14:18 | yelamdenu
Vermoeiend, zoveel onnozelheid.
Wel "leuk" dat de propaganda van ooit onze docent Hans Jansen zo goed werkt (blijkbaar).
Bedankt Hans.

Ik ben een aap, een hond en nog meer fijns, volgens de Koran. Elke moslim die dat niet uitdraagt is volgens dat zelfde boek geen goeie moslim


Je liegt, of je weet het gewoon echt niet. Aangezien je niet redelijk kunt discussiëren laat ik het aan jezelf over om je eigen leugens te ontmaskeren.

Ooit werd de Talmud op dezelfde manier "geanalyseerd", wat net zulke bogus claims opleverde over "de joden". Het heeft geen zak met de werkelijkheid te maken. Sterker nog, zoals mensen als jij de koran "lezen" zou nog nooit opgekomen zijn bij moslims.

Leer ook eens het woord taqiyya goed spellen als je zo nodig interessant wilt doen. (Dat je verder geen idee hebt wat dat betekent is jouw probleem, maar wel symptomatisch.) "Taqiyya" komt van "angst" en verwijst naar de optie om te verhullen dat je moslim (of: een bepaald soort moslim) bent als je leven door vervolging in gevaar zou komen.

Het idee is dat van God, vanuit het islamitische standpunt, mensen nl. niet hoeven om te komen als ze ook hun leven kunnen redden met een leugen om bestwil.

Voilà, weer iets dat je niet wist. Nou maar hopen dat het in vruchtbare aarde valt.
yelamdenu's avatar
| #56866 | 30-01-2009 14:39 | VII_
Nou maar hopen dat het in vruchtbare aarde valt.


Ik vrees dat het paarlen voor de zwijnen zijn yelamdenu.

Ooit werd de Talmud op dezelfde manier "geanalyseerd", wat net zulke bogus claims opleverde over "de joden". Het heeft geen zak met de werkelijkheid te maken.


Zelf heb ik niet een al te beste indruk van bepaalde stukken in de Talmoed.
Wellicht kan je hier een artikel over schrijven om je visie hierover te geven, lijkt me heel leerzaam.
VII_'s avatar
| #56874 | 30-01-2009 15:51 | yelamdenu
Pfwoei.. daar kun je vrij kort over zijn; (het klopt overigens dat de Koran en de Talmud totaal verschillende dingen zijn..) maar het punt is, wie wat uit context haalt, een paar woorden pregnant vertaalt, en de klemtoon verlegt komt een heel eind.
Bijna alles wat er aan "de talmud is evil"-achtigs circuleert is gemanipuleerd. Ook vind je vaak erg interessant klinkende namen van boeken uit de "Talmud" die of niet bestaan of zo obscuur zijn dat de gemiddelde orthodoxe jood er nog nooit van gehoord heeft.
Er staan wel degelijk in ogen ogen nogal politiek incorrecte statements in. Vaak zijn dat uitspraken van individuen.
Ik lig er niet wakker van. De talmud is zo gigantisch dat het pas eng zou zijn als er niks raars in zou staan. ;-) (Dat geldt voor bijv. de Hadith natuurlijk ook)

Voor de Koran geldt ook dat het per definitie een moeilijke tekst is. Lees het maar eens zonder je te verbazen over de raadselachtige contrasten. Er is een uitlegtraditie, en wat de gemiddelde islamofoob eruit ritselt komt de meeste moslims totaal onbekend over. Als ik met mijn eigen interpretatie van Jezus uit het Nieuwe Testament aan kom zetten in Apeldoorn heeft de gemiddelde christen ook geen idee waar ik het over heb.

Je kan daar eindeloos over door bakkeleien maar onze vriend Rob staat totaal niet open voor iets dat zijn overtuiging aan twijfel kan onderwerpen, dus dat lijkt me geen zin hebben (tenzij het tegendeel is aangetoond).
yelamdenu's avatar
| #56877 | 30-01-2009 16:22 | Rob
@yelamdanu

Liegen? Zou niet durven, dus hier, voor je tequila verzameling:

erger dan beesten (sura 8:22, 8:55)
[166] When in their insolence they transgressed (all) prohibitions, We said to them: 'Be ye apes, despised and rejected.'

Figuurlijk bedoeld, uiteraard. Ja, haal je de koekoek. Meeste beledigingen zijn niet letterlijk waar, als ze zo krachtig zouden zijn heten ze toverspreuken. Ze zijn gewoon alleen maar irritant, en mogen wat mij betreft het liefst geschrapt, en zelfde met overeenkomstige passages uit andere haatfantasie-boekjes.

Noem mij eens een moslim die in NL uit angst zijn religie moet verhullen? Bespottelijk.

Alleen zo'n onnozelaar als van der Laan komt daar mee aan kakken, alsof dat op wat voor manier dan ook waar zou zijn.

Nee, zelfvergelijking met de joden in WO II is zwaar onterecht, en zelfs onsmakelijk.
Rob's avatar
| #56878 | 30-01-2009 16:43 | yelamdenu
Korangeleerde Al-Rob citeert uit de Koran.
Het is soera 7:166, maar okee.
En vertel eens, yaa ustadh Al-Rob, wie zijn die "ye" in dit vers?

Noem mij eens een moslim die in NL uit angst zijn religie moet verhullen?


JIJ kwam toch aanzetten met je "taqiyya"? Nou wordt ie mooi. Ik zeg alleen dat het niet relevant is, behalve bij onderdrukking (vooral onder Sjiïeten) en onder islamofoben natuurlijk.


Nee, zelfvergelijking met de joden in WO II is zwaar onterecht, en zelfs onsmakelijk.


Ja want


Maar bommetje op Mekka (ik weet het, zegt je niks) zal mij jeuken, persoonlijk.


is buitengewoon smaakvol, immers.
Toch complimenten voor je dappere poging om de cyberimam uit te hangen.
Voor de volgende keer alvast een hint: als je met "bewijzen" aan komt zetten voor de verderfelijkheid van de Koran, citeer dan geen hervertelling van een bijbelverhaal.
yelamdenu's avatar
| #56880 | 30-01-2009 16:58 | Rob
Helemaal geen zin om de cyberimam uit te hangen, elk arabisch woord is me er een te veel, ik heb er gewoon geen boodschap aan.

Om over de precieze fonemische overzetting te gaan kleppen, als het uit een ander schrift komt, dus Q'ran, Koran, of Quran, interesseert me OOK al geen hol.

En MIJN persoonlijke mening, het opdoeken van al dat soort poelen des verderfs, is nog iets heel anders dan een religieus geschrift wat tot het fundament der leer gerekend kan worden.

Of het plagiaat uit de Joodse of Christelijke geschriften betreft, maakt mij, zoals al eerder duidelijk gemaakt, ook geen zier uit.

Allemaal 1 pot nat, waar het op beledigen en oproepen tot moord en haat aankomt. Allemaal al gezegd.

*Wie* er precies wordt bedoeld, joden of ongelovigen in het algemeen, of mensen die er nu niet meer zijn (waar zijn die dan?) het is tekenend voor de mentaliteit, en het staat er ondertussen nog steeds.

Is gewoon verdeel-en-heers spelletje, zou oud als Caesar, en de bekende weg naar Rome - oh we bedoelen *jou* niet, hoor.

Ammehoela.

En dat van Mekka meen ik, het Vaticaan mag wat mij betreft ook integraal gesloopt en de waarde van alle kunstschatten voor zeker 2/3 teruggegeven aan de Indianen in Zuid-Amerika, want al dat goud komt van hun oude beelden, en is hun zweet geweest.

Kan je wel proberen voor te stellen als een oproep tot genocide, maar dan heb je wederom bewust over iets heen gelezen, denk ik.

Mekka is een symbool, en mag wat mij betreft tot stof. Inderdaad.

Maar nogmaals welke moslim leeft er in Nederland in angst?

Doe 's zeggen, meneer de Jansen-adept.
Rob's avatar
| #56881 | 30-01-2009 17:02 | Rob
@mezelluf
Regel met 'Mekka is een symbool' hoort voor de voorafgaande zin te staan. Excuus daarvoor, reeds.
Rob's avatar
| #56883 | 30-01-2009 17:08 | yelamdenu
Je doet erg je best om verkeerd te begrijpen wat ik zeg.
De passage die je aanhaalt gaat niet over "jou", maar is onderdeel van o.a. een "historische" vertelling over de Israëlieten. (Zegt het begrip "Sabbat" en de naam "Mozes" je iets?)
Dus nee, je ziet het volkomen verkeerd. Jammer dat je niet op een volwassen manier kunt discussiëren.
yelamdenu's avatar
| #56886 | 30-01-2009 17:37 | Rob
@yelamdenu

Als een studie arabisch/arabisme daar een verplicht nummer van moet zijn, dan kan je mooi het dak op, ik hoef niet iemands gedachten te kunnen lezen om handelingen te interpreteren.

Nogmaals, welke angst? Takkiyah (heejkijknouw, weer een nieuwe variant - in de zin van veinzen en dissimulatie is niet wat er bedoeld wordt volgens jou, dus WELKE angst heb je het dan concreet over, als je er zo de nadruk op legt

Veinzen is inmiddels wel 2e natuur bij hoop moslims, anders maakten sommigen zich er niet zo druk om, want eenmaal geleerd betekent *overal* toegepast, da's mensen eigen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya

Zal niet beweren dat ze de enige zijn, hoor - religies halen nou eenmaal het slechtste in iedereen naar boven. Veel zichzelf seculier noemende Nederlanders zijn ook nog behept met dominees-wanen, omdat dat met de paplepel werd ingegoten, generatie na generatie. Een van de redenen dat ik er snel van af wil, zonder die haatpassages uit alle heilige boekjes bestrijdt je dat veel beter op de lange termijn.

Wel de laatste keer dat ik het vraag, dat wel. Mocht dat niet helpen, anders moet ik toch maar echt aannemen dat je geen oprechte gespekspartner bent, maar een vileine gelegenheidstrol in iemands loondienst, of zo. Waar anderen zo makkelijk van verdacht worden, hier. Je voldoet met je toespeling naar je studie opeens verdomd goed aan dat profiel van een beroepsblogger, zoals gezegd onder valse vlag ook nog eens, al je joodse woordjes komen van school, eerder dan thuis, schat ik zo.

Je ontwijkt elke direct vraag en speelt de vermoorde onschuld, maar dat is nog veel ouder dan religie, dat zie je bij grappig genoeg bij chimpansees ook. En ja, hoor, mensen af en toe met apen vergelijken mag best - als je maar niemand uitzondert.
Rob's avatar
| #56892 | 30-01-2009 18:09 | P.uncia
Best een amusante discussie :lol:
P.uncia's avatar
| #56894 | 30-01-2009 18:11 | yelamdenu
Wat is er mis mee als je een beetje Hebreeuws en Arabisch kent? Ik begrijp je kennis-vijandige instelling trouwens niet.
I.t.t. wat je blijft beweren, ik heb je vragen al beantwoord, ik zal het nog even herhalen, jouw definitie van "taqiyya" heeft geen fluit te maken met wat het feitelijk is, zoals ik al heb uitgelegd. Het gaat over religieuze onderdrukking, dus als iemand de klos dreigt te worden door moslim te zijn, dan mag je in dat concept het feit dat je moslim bent ontkennen, i.e. daarover liegen. Heeft niks met de door jou blijkbaar veronderstelde leugenachtigheid van moslims te maken (waarvoor, om de wereld te veroveren o.i.d.?). Dat komt uit de koker van de beroepsislamofoben.
yelamdenu's avatar
| #56900 | 30-01-2009 19:24 | ragna
Ergens is het een mankement dat westerse scholen, middelbare scholen bedoel ik, nog steeds min of meer vastzitten aan frans en duits, ipv bv chinees spaans en arabisch.
ragna's avatar
| #56903 | 30-01-2009 20:12 | Rob
Wat is er mis mee als je een beetje Hebreeuws en Arabisch kent? Ik begrijp je kennis-vijandige instelling trouwens niet.

Niks, mag alleen niet als voorwaarde worden gesteld door een of andere mallotige intellectuelo-fascist, om in je favoriete taalgebruik te blijven, die dan ook nog eens potje in fonetiek-discussie verzandt.

Veinzen/dissimulatie is het centrale thema, jij legt de nadruk op 'uit angst' - terwijl ik tot 3 x toe vraag - welke reëele angst moeten moslims in Europa hebben? Nu?

Waar worden zij bedreigd, het leven zuur gemaakt? Misschien gefrustreerd in hun eisen, of voelen ze zich niet voor vol aangezien hier en daar, maar daar heeft elke minderheid last van, door alle eeuwen heen.

Zichzelf een beetje de joden van deze tijd noemen, of die visie ook maar zijdelings te ondersteunen, is zum Kotzen, gewoon.
Rob's avatar
| #56913 | 30-01-2009 21:17 | Real
@Rob
Lees alsjeblieft eens goed wat yelamdenu schrijft voordat je "antwoord". Het word zo wel erg pijnlijk duidelijk dat je een irreeel vijandsbeeld hebt dat je op yelamdenu projecteert om vervolgens deze stroman aan te vallen.
Hij zegt helemaal niet dat moslims in Nederland hoeven te doen alsof ze geen moslim zijn. En die fonetiek-transcriptie discussie heb je ook compleet uit de lucht gegrepen.
Ik ben niet tegen je, en ik wil graag je argumenten horen, maar op deze manier schiet niemand er wat mee op.

Oh, en trouwens; mensen zíjn een soort apen.
| #56924 | 30-01-2009 22:05 | Rob
Och gut, daar is de hulp.

Ik ga even niet me jou de discussie met yelamdenu overdoen.

En met je laatste zin vertel je misschien een kind van 4 iets nieuws. Doei.
Rob's avatar
| #56954 | 31-01-2009 02:08 | P.uncia
Ik begrijp je kennis-vijandige instelling trouwens niet.


Mwoah, kennis is macht en dat moet je niet aan het "klootjes volk" geven, stel je voor dat de gemiddelde burger de MSM in twijfel gaat trekken over het waarheidsgehalte van hun opgelegde nieuwsgaring en verspreiding, dat wordt zeuren.

Begrijp wel dat Israhel een "edele" oorlog voert tegen de meest gevaarlijke, terroristische en dictoriale groep Hamas.

Quote:The Israeli president, however, maintains that Tel Aviv is fighting a noble war against Hamas -- the democratically-elected ruler of the Gaza Strip.

Quote: "Israel is a democracy. It is fighting one of the most dangerous, terroristic, dictatorial groups. All of a sudden to be a humanitarian is to support dictators, to support terror, to support killing innocent people," he said at the forum.

Yeah Peres een "edele oorlog" tegen kachelpijpen van een levensgevaarlijke tegenstander, beuh "edele oorlog" tegen een tegenstander zonder leger, luchtmacht en marine, best dapper (NOT)
P.uncia's avatar
| #57187 | 02-02-2009 10:45 | keuleniscool
De terreur van de joden wordt steeds driester .
Aan de vele VN resoluties vegen ze zich de kont mee af .
Alle oorlogen zijn agressie -oorlogen van de joden ,
die ze met leugens recht proberen te praten .
De joden weigeren het Non-proliferatieverdrag te tekenen.
De 200 atoombommen zijn illegaal en zullen ooit WO3 inluiden .
De joden willen GEEN vrede. Dit is crimineel.
Ik ben niet VOOR de Palestijnen, Maar tegen deze enorme criminele aanpak van de Joden !
Dit moet stoppen , alleen gemeend en eerlijk praten is de oplossing ! Ik heb groot respect voor de moed van Dries van Agt en en Gretta Duisenberg ,
die de super terreur van de joden aan de kaak durven te stellen .
En laten we hopen dat Obama de zelfde ruggegraat heeft !
| #57188 | 02-02-2009 10:55 | Bla-bla (ongeregistreerd) toon reactie
| #57191 | 02-02-2009 11:04 | Zurk
De massaslachting in Gaza onkennen is hetzelfde als de holocaust ontkennen.
Zurk's avatar
| #72323 | 12-08-2009 11:51 | keuleniscool
ik ben bang voor een atoom oorlog…………..
De joodse super-terreur bestaat uit 200 illegale atoombommen
en die zullen ooit WO3 inluiden .
De joden weigeren het Non-proliferatieverdrag te tekenen.
Aan de vele VN resoluties vegen zich de joden de kont mee af .
Alle oorlogen zijn agressie -oorlogen van de joden , schande !
Alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede !
Maar dat willen de joden met hun Nazi-mentaliteit niet !
Dit soort , op waarheid berustende berichten , worden door de pers , en wat daar voor doorgaat , geweigerd.
Want de Israel lobby is alom vertegenwoordigd !
aanmelden / inloggen