Door P.uncia, Op zon 15 mei 2011 17:34, 3 reacties,    

Israëlische leger filtert internet en e-mailHet Israëlische leger heeft toegang verboden tot de vele websites op zijn netwerk in een poging om het lekken van gevoelige of schaamtevolle gegevens op het internet terug te dringen.

Tijdens de afgelopen weken is toegang tot populaire sociale media netwerken zoals Twitter en Facebook verbannen uit de werkcomputers binnen kantoren van het Israëlische leger en bases, meldde Haaretz op vrijdag.

Toegang tot e-maildiensten, zoals Gmail en Hotmail, is ook geblokkeerd in de ruimtes van het leger.

Legerpersoneel is nu alleen toegestaan om de Israëlische e-maildiensten te gebruiken op gov.il, en hebben toegang tot een paar andere geselecteerde websites.

Israëlische soldaten hebben geprotesteerd tegen de recente beperkende maatregels met het argument dat zij gratis toegang nodig hebben tot het internet omdat ze het internet gebruiken voor het uitvoeren van al hun taken sinds ze zijn slechts toegestaan wordt om maar één keer of twee keer per week naar huis te gaan.

De laatste beperkingen komen bijna een jaar nadat het Israëlische leger geconfronteerd werd internationale schaamte over afbeeldingen en video?s die door soldaten naar sociale netwerken geüpload waren.

In één geval plaatste een Israëlische soldaat in mei 2010 een video van zichzelf, offensief dansend rond een gebonden en geblinddoekt Palestijnse vrouw, op Youtube.

In augustus vorig jaar plaatste een andere Israëlische soldaat foto's van haarzelf, lachend, met gebonden Palestijnse gevangenen op Facebook.

Het regime heeft ook een aantal beveiligingslekken gerapporteerd die op verschillende websites door Israëlische soldaten zijn gepubliceerd.

Sinds 2006 heeft het Israëlische leger een speciale eenheid belast met het scannen van sociale media websites voor wat zij noemen signalen van mogelijke inbreuken op de beveiliging.
Annotaties:
| #136782 | 15-05-2011 17:44 | tegengas
Opmerkelijk artikel van het Iraanse persbureau.
Zou me niks verbazen als Iran het beste kan filteren in de Wereld, geholpen door onze eigen telecom bedrijven.
tegengas's avatar
| #136787 | 15-05-2011 19:23 | sigmund
Dan ben je niet goed op de hoogte van de marktleiders op het gebied van afluisteren.

Israëlische bedrijven zoals Nice en anderen staan wereldwijd aan de spits inzake afluistertechnologie, software voor spraakherkenning, datamining en andere spyware. Dit zijn belangrijke exportproducten voor Israël, dat tapkamers heeft geleverd aan honderden politie- en inlichtingendiensten in alle mogelijke landen. Nochtans rezen er de voorbije jaren in verschillende landen vragen over de betrouwbaarheid van die systemen, met name in de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. “Comverse levert complete tapkamers waarvan alleen het bedrijf zelf weet hoe ze precies werken”, schreef het Nederlandse progressieve tijdschrift Ravage.
http://www.apache.be/2011/02/justitieminister-garandeert-dat-niemand-tapkamers-stiekem-afluistert/
sigmund's avatar
| #136918 | 16-05-2011 12:42 | tegengas
Weet ik, maar Iran heeft veel meer mankracht om de informatie snel te verwerken.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen