Door community (initieel P.uncia), Op vri 17 jun 2011 14:26, 4 reacties, nieuws

Israëlische minister bedreigt de PalestijnenDe Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft de toon tegenover de Palestijnse leiding opnieuw verscherpt. Israël zal zich niet meer aan verdragen houden, indien de Palestijnen in september de erkenning en de aanvaarding als onafhankelijke staat bij de Verenigde Naties aanvragen. Dat melden mediaberichten.

"Israël zal zich niet meer gebonden voelen aan verdragen, die het de afgelopen 18 jaar met de Palestijnen ondertekend heeft", zei Lieberman tijdens een gesprek met EU-gezant voor buitenlandse betrekkingen Catherine Ashton.

Vastgelopen vredesgesprekken

Lieberman ziet momenteel ook geen mogelijkheid om de sinds eind september 2010 vastgelopen vredesgesprekken voort te zetten. De buitenlandminister acht daarvoor niet nader omschreven persoonlijke belangen van de Palestijnse president Mahmud Abbas verantwoordelijk.

De Palestijnse leiding heeft de hoop op een oplossing via onderhandelingen met Israël opgegeven. De Palestijnen hebben volgens Abbas gedurende 20 jaar met Israël onderhandeld zonder een eigen en onafhankelijke staat ook maar een stap te zijn genaderd.

"Zes eisen voor vrede"

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu herhaalde deze week nog maar eens zijn zes eisen voor vrede met de Palestijnen. Onder andere Jeruzalem zou de soevereine en ondeelbare hoofdstad van Israël moeten blijven. De Palestijnen willen daarentegen in het door Israël bezette en later geannexeerde Arabische oostelijke deel van Jeruzalem een eigen hoofdstad uitroepen.
Annotaties:
| #141288 | 17-06-2011 14:38 | Likoed Nederland
Knap hoe die Belgen de essentie er 'politiek correct' uit laten.

Het door de Palestijnen huidige weigeren om te onderhandelen over een definitief vredesverdrag zowel als het eenzijdige stappen ondernemen is strijdig met de eerder gesloten verdragen, waar het kwartet trouwens garant voor staat.

Lieberman zegt dus niet meer en niet minder dat als de Palestijnen zich blijkbaar niet meer gebonden voelen aan verdragen die ze ondertekend hebben, Israel dat ook niet is.
Likoed Nederland's avatar
| #141346 | 17-06-2011 17:50 | EvaVanE
Uiteraard bedreigt Herr Liebermann de Palestijnen. Zijn opdracht is ze van zijn kaart te doen verdwijnen, zodat zijn Kaukasische vriendjes zich de laatste stukjes Semitisch bezit in Palestina kunnen toe-eigenen.
Jongens jongens, soms hoop ik toch zo dat de god van de Hebreeërs (Allah is ook goed) werkelijk bestaat en korte metten maakt met het addergebroed dat zich zionisten noemt.
Maar ik vrees dat zulks niet gaat gebeuren.
EvaVanE's avatar
| #141349 | 17-06-2011 17:56 | P.uncia
Maar ik vrees dat zulks niet gaat gebeuren.


Toch Gert, Karma is a bitch en niet te ontlopen.
P.uncia's avatar
| #141420 | 17-06-2011 21:17 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Maar ik vrees dat zulks niet gaat gebeuren.

Ik denk het wel.Zoals toen,zullen ze ook nu weer uiteen vallen.Het is de steun vanuit het buitenland wat dat vazalstaatje overeind houd.Als europa/amerika ten onder gaat,ook israel ten onder gaat.Die crisis zal ook de bevolking treffen in israel,die zelfstandig nooit zullen overleven.Onderling ze al met elkaar de strijd aangaan,omdat ze totaal verschillend zijn. De belastingen destijds was de strop voor israel.
Ook de steun vanuit het westen aan die dictators zal verdwijnen.ik hoop dat ze het onderling uitvechten,scheelt weer wat atoombommen door israel zelf wat iedereen mee zal sleuren als het aangevallen word vanaf buitenaf.Dan is het beter dat ze zichzelf vanuit binnenuit vernietigen.Al hoop ik liever dat wijzere mensen het gezag overnemen in israel,om echte vrede tussen de arabieren en israliers te creeeren.Maar zolang dat zionisme er bestaat,dat niet gaat gebeuren.
aanmelden / inloggen