Door community (initieel Antares), Op vri 6 apr 2018 19:24, 1 reacties, nieuws

Israelische soldaten schieten deze vrijdag zes mensen doodIsraelische militairen hebben ook deze vrijdag weer zes mensen in Gaza doodgeschoten. Eén van hen was een tiener, de 16-jarige Hussein Mohammad Madhi, die werd gedood ten oosten van Gaza-stad. Verder werd Mohammad Sa’id Mousa al-Hajj Saleh, 33, uit Rafah, gedood door schoten in de onderbuik en de borst. Twee anderen waren Sidqi Faraj Abu ‘Oteiwi, 45, uit het Nusseirat vluchtelingenkamp, in Centraal Gaza, en Ibrahim al-‘Orr, 20, eveneens uit Midden-Gaza.

Eerder om vier in de middag was al gemeld dat de 38-jarige Majdi Ramadan Shbat tijdens een niet gewelddadig protest bij de grens was doodgeschoten ten oosten van Gaza-stad, en dat de 38-jarige Hussein Madhi Osama Khamis Qdeih uit Abasan al-Kabeera, was gedood ten oosten van Khan Younis. Deze vrijdagochtend was bovendien nog de 30-jarige Tha’er Mohammad Rabe’a uit Jabalia in het noorden van de Gaza-Strook overleden aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag opliep na door Israelische scherpschutters te zijn neergeschoten.

Afgezien daarvan waren er tot dusver tenminste 1070 Palestijnen die schotwonden opliepen.

Van hen belandden er 551 in geïmproviseerde klinieken enkele honderden meters van het grenshek, terwijl 442 gewonden naar ziekenhuizen werden gebracht. Onder de gewonden waren 48 kinderen en 12 vrouwen. Van de gewonden zijn er 25 in levensgevaar, en liepen er 239 matig ernstige verwondingen op.

Onder de gewonden waren twee journalisten. Yasser Mortaja werd in de borst geschoten en de vrouwelijke journalist Islam Za'noun, werd ondanks het feit dat duidelijk was aangegeven dat zij tot de pers behoorde, met traangas bestookt, waarvoor ze zich moest laten behandelen. Een tv ploeg van Mayadeen televisie werd tijdens het filmen met gasbommen bestookt. Ook andere journalisten werden bestookt met scherpe munitie of met speciale traangasbommen voor de lange afstand.

De protesten bij de grens vonden plaats onder de zware rook van tientallen autobanden die door de demonstranten waren verzameld en werden verbrand. Desondanks werden toch honderden demonstranten beschoten en geraakt. Veel mensen bleven echter op grotere afstand. In de kampen waren bijvoorbeeld leesclubjes. De tentenkampen waren vaak opgezet, als een aandenken aan één de ruim 500 Palestijnse dorpen die Israel in 1948-49 heeft verwoest (zie foto hieronder). Het aantal demonstranten was overigens volgens 972 Magazine minder dan vorige vrijdag.
Annotaties:
| #262852 | 07-04-2018 06:46 | herman4394
Vertaald dmv Google translate

Israelische leiders moeten vervolgd worden vanwege oorlogsmisdaden

Op 30 maart schoten de Israel Defense Forces (IDF) -soldaten 773 ongewapende Palestijnse demonstranten dood in Gaza, 17 doden en 1.400 verwonden. Twintig blijven in kritieke toestand. De demonstranten marcheerden om het internationaal gemandateerde recht op terugkeer van vluchtelingen te eisen naar hun steden en dorpen in wat nu Israël vormt.
De Israëlische leiders die het bloedbad opdracht gaven, waren duidelijk in strijd met het internationale recht. Ze moeten worden vervolgd voor oorlogsmisdaden.
Voorbedacht gebruik van dodelijke kracht tegen vreedzame protestanten
Het gebruik van dodelijk geweld tegen de vreedzame betogers was met voorbedachten rade. De IDF zette 100 sluipschutters in op de grensafscheiding tussen Gaza en Israël, waar 30.000 tot 40.000 Palestijnen zich hadden verzameld voor de Grote Keer terug. In een vernietigende tweet, later verwijderd, schreef de IDF: "Niets werd ongecontroleerd uitgevoerd, alles was accuraat en opgemeten, en we weten waar elke kogel terechtkwam."
Jihad al-Juaidi, directeur van de ICU in het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza, vertelde Al Jazeera dat alle gewonden die naar het ziekenhuis zijn gekomen in het hoofd, de bekkengewrichten of de kniegewrichten zijn neergeschoten. "Dit laat zien dat Israëlische troepen doodschieten of doden veroorzaakten," verklaarde al-Juaidi.
B'Tselem, een in Jeruzalem gevestigde mensenrechtenorganisatie, karakteriseerde de militaire orders als "shoot-to-kill ongewapende Palestijnen die deelnemen aan deze demonstraties."
"Israëlische soldaten gebruikten niet alleen buitensporig geweld, maar handelden blijkbaar op orders die alles behalve een bloedige militaire reactie op de Palestijnse demonstraties zorgden", verklaarde Eric Goldstein, adjunct-directeur van Human Rights Watch's (HRW) Midden-Oosten en Afrika divisie.
...

lees verder: http://www.truth-out.org/news/item/44078-in-wake-of-gaza-massacre-israeli-leaders-should-be-prosecuted-for-war-crimes
aanmelden / inloggen