Door community (initieel censuur), Op woe 5 feb 2014 22:57, 1 reacties, nieuws

James Corbett in gesprek met Syrian Girl


Mimi Al Laham (aka “Syrian Girl”) in gesprek met James Corbett over de volgende ronde van de vredesbesprekingen in Geneve, Switzerland. Ze spreken over wat Syrië denkt te bereiken met de gesprekken, waar we kunnen verwachten dat de gesprekken heengaan, de issue van de chemische ontwapening en de relatie tussen Al-Qaeda en de zogenaamde "gematigde" moslims.

Vergeet vooral niet de links in de shownotes te checken.
Annotaties:
| #211018 | 07-02-2014 10:02 | censuur
VN: vertraging Syrië geen opzet

Syrië vertraagt niet opzettelijk de vernietiging van zijn chemische wapens. Dat zegt het Nederlandse hoofd van de VN-missie die belast is met het project, Sigrid Kaag.

Afgesproken is dat de wapens op 30 juni zijn vernietigd. Uiterlijk gisteren moesten de stoffen worden afgevoerd uit de haven van Latakia, maar die deadline is niet gehaald. Het werk loopt weken achter op schema.

Volgens Kaag is dat geen opzet. "Vertraging is niet onoverkomelijk. Er is een reden voor, er spelen allerlei omstandigheden mee." Welke dat zijn, zei ze niet.
Deadline niet in gevaar

Kaag is niet bang dat de deadline in juni in gevaar komt. Het Syrische regime heeft alle benodigdheden om de wapens weg te halen, zei ze.

De Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power beschuldigt de Syrische regering van treuzelen. Eerder zei minister Kerry al dat het proces te langzaam verloopt en vroeg hij Rusland druk te zetten op het regime.

http://nos.nl/artikel/607290-vn-vertraging-syrie-geen-opzet.html
censuur's avatar
aanmelden / inloggen