Door Ness, Op maa 22 feb 2016 11:41, 5 reacties,    

Jan met de roze pet

Censuur hoort bij diktatuur. Hier een prachtig lachwekkend voorbeeld van 'typisch Hollandse" dwingelandij, dat helemaal averechts uitpakt. De manier waarop hier met de hoernalist van Powned om wordt gegaan stemt echter niet tot blijdschap. Handen thuis geldt blijkbaar alleen voor het plebs, dat zich meestal wel braaf wil schikken, maar niet voor 'de macht'. Uiteraard zijn de idiote roze varkenspetjes, nieuw symbool voor vrijheid van meningsuiting, inmiddels uitverkocht.


Een ander geval van griezelige censuur doet zich voor in Frankrijk. De man achter een roemruchte, fel anti-joodse, anti-Israelische website is ermee gekapt, omdat de wetgeving in Frankrijk zodanig is *aangepast* dat kritiek op de regering strafbaar is geworden. Je hoeft geen Pegida-aanhanger of anti-jood te zijn om te snappen dat dit slechts het begin is van regelrechte diktatuur. Vandaag zij, en morgen jij.
Annotaties:
Varkensmutsje was ook verkeerd gekozen, had een bom-tulband moeten zijn.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247375 | 22-02-2016 19:11 | Watiswaar
Pegida is controlled opposition net als Wilders. De leider, Edwin Wagensveld wordt met fluwelen handschoenen aangepakt, mag zelfs zijn mutsje ophouden bij zijn arrestatie, terwijl de rest hardhandig wordt weggeduwd. Allemaal om de mensen tegen elkaar op te zetten. Verdeel en heers
Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=H4HCqTB3xZg#t=12
| #247388 | 22-02-2016 20:43 | vonnegut
Laten we nou voorop stellen dat het gewoon belachelijk is dat je om een varkensmuts word opgepakt. Eerder werden al anti zwarte piet demonstranten en anti koningshuis demonstranten opgepakt. Waar gaat dit naar toe? Dit is toch gewoon bezopen en ondemocratisch.
Je moet gewoon kunnen demonstreren in Nederland of je nu links of recht bent, dat doet er niet toe.
| #247400 | 22-02-2016 21:20 | ouwe knar
Waar gaat dit naar toe?
Naar nog meer hypocriet ondergronds gekonkel. Ja zeggen en nee doen, nee zeggen en ja doen. VOC mentaliteit *kuch*
ouwe knar's avatar
| #247407 | 22-02-2016 21:39 | Watiswaar
Laten we nou voorop stellen dat het gewoon belachelijk is dat je om een varkensmuts word opgepakt.


Volslagen belachelijk. Daarom denk ik ook dat het een bepaald doel dient, dat ze ons natuurlijk niet vertellen.

Maar om even te speculeren, we moeten bang worden om dingen te doen die die afwijken van wat als"normaal en correct" geld. Dus netjes in de pas blijven lopen en verder je bek houden.

Dit is toch gewoon bezopen en ondemocratisch.
Je moet gewoon kunnen demonstreren in Nederland of je nu links of recht bent, dat doet er niet toe.


Ze vinden het natuurlijk wel fijn als je blijft geloven dat Nederland een democratie is. En wen er maar aan dat hun definitie van democratie de enige "juiste" is. En als je een grote bek hebt zullen ze het je onder begeleiding overheidsdienaren in een mooi uniform in een klein kamertje nog wel een keer uitleggen.
aanmelden / inloggen