Door community (initieel Best Well), Op din 3 apr 2018 12:18, 2 reacties, nieuws

Jodentruc : 16.250 Afrikaanse gelukszoekers vanuit Israël naar de rijke EU landenJodentruc : 16.250 Afrikaanse gelukszoekers vanuit Israël naar de rijke EU landen

Even hebben wij getwijfeld over het woord “jodentruc” om daarna versterkt deze aanhef in de titel te gebruiken. Enige jaren geleden nam Israël tienduizenden Afrikaanse gelukszoekers op, afkomstig uit o.a. Ethiopië, Rwanda, Oeganda. Dit toelaten gebeurde uit vrije wil, daar er weinig landen zijn, die om begrijpelijke andere redenen hun grenzen zo goed beveiligd hebben als Israël.

Maar de integratie verloopt met gelukszoekers uit de Afrikaanse binnenlanden weinig of eigenlijk niet voorspoedig, en dat betekende dat premier Nethanyahu naar een oplossing zocht zijn “gasten ” kwijt te raken, het liefst naar het land van herkomst. Die echter zagen hier geen heil in, zoals ook de Nederlandse regering merkt op het moment dat zij het zelfde proberen op het moment dat kerken en linkse goeddoeners even slapen. O.a Rwanda liet Israël weten dat het hier niet om burgers van hun land zou gaan en weigerde verdere besprekingen.

En dan komt hier de verklaring voor het in de aanheft genoemde woord. Nethanyahu nam contact op met de VN vluchtelingenorganisatie (UNCHR) met als gevolg dat volgens Nethanyahu !! deze nu zou hebben ingestemd heeft ingestemd met het voorstel van Israël : 16.250 gelukszoekers mogen in Israël blijven ( daar wordt nog wel wat voor bedacht, voorlopig worden zij op de bezette gebieden ondergebracht ) terwijl de andere 16.250 mannen uit Rwanda en Oeganda worden overgevlogen naar een aantal “rijke “landen in de EU, die door de VN daartoe zijn uitgekozen.

Alles leek dus in orde, totdat Nethanyahu nu opeens via zijn Facebook !!!! pagina te kennen gaf over e.e.a. nog eens na te willen denken !

De Duitse minister van BuZa, Heiko Maas die in Israël was voor besprekingen, gaf vanochtend ook al aan dat Berlin niets weet van de door de Israëlische premier gemaakte “afspraak “met de UNCHR. Ook in Italië werd met verbazing gereageerd, omdat Nethanyahu ook dat land genoemd had als een mogelijke bestemming voor de uit zijn land afkomstige gelukszoekers, waarvan Israël er momenteel 40.000 huisvest.

Een probeerseltje ? De UNCHR hult zich in stilzwijgen, net als Den Haag .
Annotaties:
| #262823 | 04-04-2018 17:07 | G.B. Wolf
Even hebben wij getwijfeld over het woord “jodentruc” om daarna versterkt deze aanhef in de titel te gebruiken.

Had wat mij betreft hier ook wel gemogen, Bibi probeert immers mensen, waarmee hij in zijn maag schijnt te zitten, te lozen naar het "Rijke Westen" op een wel heel ongebruikelijke manier.
Titel aangepast aan origineel.
G.B. Wolf's avatar
| #262827 | 04-04-2018 17:22 | Best Well
Mee eens!
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen