Door community (initieel herman4394), Op din 3 jul 2018 07:56, 0 reacties, nieuws

Juni: 128 schendingen tegen Palestijnse journalisten


Rapport: 128 schendingen tegen Palestijnse journalisten.
Begrafenisstoet van Gaza-videojournalist en fotograaf Yaser Murtaja, gedood door Israëlische sluipschutters, ondanks het dragen van een vest met de aanduiding 'PRESS', terwijl hij de " grote terugkeer mars " in Gaza versloeg op 6 april 2018 [Mohammad Asad / Midden-Oostenmonitor]

Maar liefst 128 overtredingen werden gepleegd tegen Palestijnse journalisten in de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook in juni, onthulde een nieuw rapport.

Het Comité ter ondersteuning van Palestijnse Journalisten heeft gisteren onthuld dat het 54 schendingen van de Israëlische bezettingsmacht en 74 door Palestijnse veiligheidsdiensten tegen Palestijnse journalisten in juni heeft gedocumenteerd.

Volgens het rapport vielen de Israëlische strijdkrachten 17 journalisten in de Gazastrook en de bezette Westelijke Jordaanoever aan, inclusief het rechtstreeks aanvallen van mediateams tijdens de " grote terugkeer mars " Journalisten bleven hierdoor verwondingen oplopen.

Het rapport documenteerde ook negen gevallen van arrestaties en detenties inclusief de detentie van een buitenlandse journalist in Jeruzalem, vier gevallen van overvallen op journalistenhuizen en drie gevallen waarin persoonlijk bezit van journalisten, inclusief telefoons en camera's, in beslag werden genomen.

Israël verwondt 55 journalisten die Gaza-protesten behandelen

De commissie uitte haar bezorgdheid over de toename van arrestatie campagnes en vervolgingen van Palestijnse journalisten nadat de Israëlische Knesset een nieuwe wet goedkeurde die het filmen van Israëlische soldaten verbood in een poging om hun misdaden tegen het Palestijnse volk te verbergen.

De commissie heeft ook 74 schendingen gedocumenteerd; 53 op de Westelijke Jordaanoever en 21 in Gaza gepleegd door Palestijnse partijen tegen journalisten.

Het wees ook op een toename van het aantal aanvallen door Palestijnse veiligheidstroepen in uniform en burgerkleding tegen journalisten, waaronder stevig in elkaar slaan, het confisqueren van hun camera's en telefoons en het gebruik van pepperspray tegen hen, terwijl ze de protesten dokumenteerden in Ramallah, waarin werd opgeroepen de sancties die de "Palestinian Authority" aan de Gaza strook had opgelegd op te heffen.

MEMO-journalist neergeschoten in Gaza: Israël wil niet dat iemand haar brute geweld onthult

In de Gazastrook zei de commissie dat acht journalisten tijdens het uitvoeren van hun taak werden aangevallen door mannen in burgerkleding.

De commissie riep de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) en Reporters Without Borders (RSF) op om in te grijpen en Israël onder druk te zetten om zijn misdaden tegen de Palestijnen te beteugelen.

2 juli 2018 om 9.36 uur

http://www.middleeastmonitor.com/20180702-report-128-violations-against-palestinian-journalists/

o.a. vertaald met behulp van google translate
Annotaties:
aanmelden / inloggen