Door Ness, Op din 22 nov 2016 15:55, 1 reacties,    

Kabinet achter oprichting Europees Openbaar Ministerie


"Ondanks groot verzet van de Tweede Kamer steunt het kabinet het Brusselse voorstel om een Europees Openbaar Ministerie (EOM) op te richten. Volgens de regering staat het nu eigenlijk wel vast dat het EOM er in een of andere vorm komt. Den Haag wil een vinger aan de pols kunnen houden."

Dat grote verzet van de 2e kamer valt wel mee, is de verwachting. De voordelen van zo'n monsterverbond zullen wel met kracht in de oren van de partijbonzen worden getoeterd, eventueel vergezeld van een virtueel draaideurtje, en als lullig backbenchertje of splinterpartij heb je dan niets meer in te brengen. De aangevoerde smoesjes zijn standaard. Het gaat weer om geld en boeven vangen. Alsof daar niet allang genoeg regels en wetten voor zijn.

Eén "voordeel" van een gecentraliseerd OM is dat alle lidstaten dan wel verplicht zijn hun wetgeving in overeenstemming te brengen met de eisen van dit OM. Want vooralsnog heeft ieder land zijn eigen wetboek van strafrecht maar dit EU-OM heeft geen basis in enige EU wet - het verraad van Lissabon is immers geen grondwet maar een verdrag, volgens het sprookje. Maar op deze manier ontstaat er "spontaan" een Europees wetboek van strafrecht, dat met de nodige kunstgrepen bóven de normale wetgeving kan worden gesteld. En daarmee verliezen de lidstaten alweer een stukje soevereiniteit en komt de gevreesde éénwording van de EU met rasse schreden dichterbij.
Annotaties:
Nou, na al dat gekloot van het NL OM, kan het nooit slechter worden. Wat is dat een gespuis wat daar werkt zeg.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen