Door community (initieel Best Well), Op don 9 nov 2017 14:48, 2 reacties, nieuws

Kamervoorziter Arib sloopt zich hinderlijk gedragende Kuzu van DENK‘Ach hou toch op, ga lekker naar huis uitrusten’

VIDEO De gemoederen tussen Kamervoorzitter Khadija Arib en Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu liepen gisteravond hoog op. Kuzu zei dat Arib door vermoeidheid geïrriteerd was, waarop zij hem het woord ontnam.


Kuzu in conflict met voorzitter [Ga lekker naar huis!] 8-11-2017

Het incident gebeurde tijdens een debat met staatssecretaris Raymond Knops (CDA). ,,Ik merk bij u een bepaalde irritatie”, zei Kuzu tegen de Kamervoorzitter, die als door een wesp gestoken reageerde: ,,Hou toch op.”

Kuzu voegde daar vervolgens aan toe dat Arib vermoeid was. ,,Ik snap dat, maar ik vraag u toch wel normaal een debat te laten voeren met de staatssecretaris.” Dat was de druppel voor Arib, die Kuzu het woord ontnam. ,,Ik vraag u om met respect tegen mij te spreken. En nee, u krijgt niet het woord. Als iemand vermoeid is bent u het, ga lekker naar huis.”

Het is niet de eerste keer dat Arib overhoop ligt met de Kamerleden van Denk. In maart, een paar weken voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Arib al kritiek geuit op de werkwijze van Kuzu en collega Selcuk Öztürk. ,,Die tast het aanzien van de Kamer aan.” Toen zaten Kuzu en Öztürk nog als PvdA-afsplitsing in de Kamer.


Annotaties:
| #261242 | 11-11-2017 01:26 | jantjeuitnederland
Ik neem aan dat Arib een van zijn huizen in Turkije bedoeld?
De meeste turken, ik vind niet dat Kuzu de titel Nederlander waardig is, hebben daar wel minimaal één huis.
jantjeuitnederland's avatar
| #261255 | 11-11-2017 12:17 | Best Well
Denk - Zondag met Lubach
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen