Door P.uncia, Op vri 20 apr 2012 17:31, 15 reacties,    

Kanker groeit als kool van fructose



High-fructose corn syrup is de voornaamste bron van calorieën in de Verenigde Staten. Behalve dat het kwik bevat, een bekende kankerverwekkende stof, voeden kankercellen zich in feite met high-fructose corn syrup nadat het wordt gemetaboliseerd door de lever.

Een recent onderzoek, gepubliceerd in de Expert Opinion on Therapeutic Targets, onderzocht het verband tussen geraffineerde suiker en kanker. De resultaten voegen verder bewijs toe aan de rapporten van de vele gezondheidsdeskundigen en wetenschappelijke onderzoeken die het verband hebben getrokken tussen excessieve suikerconsumptie en de ontwikkeling van kanker.

De onderzoekers wezen op de vele manieren waarop fructose rechtstreeks bijdraagt aan het risico op kanker en andere gezondheidsproblemen, inclusief:

*DNA schade

*Ontstekingen

*Veranderde cellulaire stofwisseling

*Verhoogde productie van vrije radicalen

Volgens Lewis Cantley, directeur van het Cancer Center in het Beth Israel Deaconess Medical Center aan de Harvard Medical School, zijn zoveel als 80 procent van alle kankers "veroorzaakt door ofwel mutaties of omgevingsfactoren die werken aan vergroten of het effect imiteren van insuline op de beginnende tumorcellen".

Vergelijkbare onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research, ontdekte dat de wijze waarop de suiker wordt gemetaboliseerd de groei van kanker stimuleert. De onderzoekers rapporteerde:

Belangrijk is dat fructose en glucose metabolisme heel verschillend zijn. Deze bevindingen tonen aan dat kankercellen gemakkelijk fructose kunnen metaboliseren om proliferatie te verhogen.

Wat echter zorgwekkender is, is dat wetenschappers die het onderzoek uitvoerden alvleesklierkankercellen gebruikte, algemeen beschouwd als de meest dodelijke vorm van kanker. De ontdekking was enorm, want niet alleen hebben de onderzoekers aangetoond dat tumorcellen zich voeden met suiker (glucose) maar de tumorcellen gebruikte fructose voor de celdeling met het oog op het versnellen van de groei en verspreiding van de kanker. Fructose consumptie heeft daadwerkelijk geleid tot een enorme toename van de groei van tumorcellen en proliferatie, ver boven dat van glucose.

Deze kankervoedende fructose is wat de meerderheid van de Amerikanen op een dagelijkse basis consumeren, tot het punt waar high-fructose corn syrup hun nummer één bron is van calorieën. Zelfs kinderen consumeren excessieve hoeveelheden suiker in pakken sap, snoep en zelfs 'gezonde' sport dranken. De hoeveelheid is zo extreem dat de gemiddelde Amerikaan ongeveer 150 gram suiker per dag consumeert terwijl veel experts geloven dat de hoeveelheid rond de 15 gram per dag of lager moet liggen om kanker te voorkomen.

Het alomtegenwoordige karakter van fructose is zo duidelijk aanwezig in de voedselvoorziening dat het in een of andere vorm terug te vinden kan zijn in 5 van de top 10 bronnen van calorieën in Amerika, volgens een USDA rapport. Nu kanker aantallen doorgaan te exploderen is het van groot belang dat dieetveranderingen worden gemaakt, inclusief de verwijdering van fructose uit de wereldwijde voedselvoorziening.

Natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia bevat 0 calorieën en hebben bewezen ziekten zoals diabetes te voorkomen en terug te draaien. Het is tijd dat we de voedselvoorziening vernieuwen en natuurlijke zoetstoffen gebruiken als instrumenten om kanker en obesitas over de hele wereld op natuurlijke wijze te verminderen.

Voor aanvullend onderzoek over het brede scala van bijwerkingen geassocieerd met fructoseconsumptie heeft GreenMedInfo onderzoek geïndexeerd over meer dan 75 gezondheidscondities in verband met fructoseconsumptie.

Door, Anthony Gucciardi.
Annotaties:
23-09-2013 06:01 | Super Real
Kanker groeit als kool van fructose #zaplog
| #178607 | 21-04-2012 08:11 | wingload
(Waar bleef mijn post?? Nog een keer…)

Dat kwik was opvallend. Ik zag het al eerder. Het proces voor het maken van glucosestroop (HFCS) vindt plaats onder zure omstandigheden. Na afloop wordt de stroop geneutraliseerd met natronloog.

Voor het maken van natronloog (natrium hydroxide, 'gootsteenontstopper') zijn mij twee processen bekend, beide electrolyse [Shreve's, Chemical Process Industries,1984] :
1. Met membranen.
2. Met kwikelectroden.
Bij deze laatste raakt metallisch kwik langzamerhand kwijt.

Natronloog is een commodity, een produkt wat op prijs wordt verkocht. Geen hoogwaardige technologie dus kan iedereen het maken. Of inkopers extra kwaliteitseisen verlangen voor natronloog wat in de voedingsindustrie wordt gebruikt, dát lijkt met de aanwezigheid van kwik in glucosestroop beantwoord.
wingload's avatar
| #178631 | 21-04-2012 10:55 | ouwe knar
Ik hoop niet dat een conclusie is: Dus zoet fruit is kankerverwekkend.
High-fructose corn syrup daar gaat het artikel over toch?
ouwe knar's avatar
| #178633 | 21-04-2012 11:39 | sigmund
Ik hoop niet dat een conclusie is: Dus zoet fruit is kankerverwekkend


Nee, maar honing dan weer wel, als ik het goed begrijp...

Wiki:
Hoewel de naam fructose anders doet vermoeden, bevatten de meeste fruitsoorten in onbewerkte vorm slechts relatief kleine hoeveelheden pure fructose, meestal niet meer dan 5 gram per 100 gram. Abrikozen, pruimen, bessen en grapefruit bevatten niet meer dan 1,5 gram per portie van 100 gram. In de meeste groenten komt nauwelijks (pure) fructose voor.

Verreweg de meeste fructose in de voeding is afkomstig van sacharose, dat in de spijsvertering wordt afgebroken tot gelijke delen glucose en fructose, evenals van glucose-fructosestroop. Veel voedingsmiddelen en frisdranken worden tegenwoordig gezoet met glucose-fructosestroop, ook bekend als High-Fructose Corn Syrup, HFCS). In deze maisstroop is door enzymatische processen het fructosegehalte sterk verhoogd naar ongeveer 55%. Glucose-fructosestroop is een populair zoetmiddel omdat het veel zoeter is dan sacharose of glucose, aanmerkelijk goedkoper is en bovendien langer bewaard kan worden. Het wordt soms als "natuurlijke suikers" gepromoot.

Een rijke natuurlijke bron van fructose is honing, dat ongeveer 40% fructose bevat.
sigmund's avatar
| #178639 | 21-04-2012 14:08 | goof
Ik hoop niet dat een conclusie is: Dus zoet fruit is kankerverwekkend.

Mij schoot exact dezelfde vraag door m'n hoofd.
Zoals ik het lees is het onderzoek gericht op de 'geraffineerde suikers' en niet op de 'natuurlijke suikers' in o.a. fruit.
Please, tell me if I'm wrong.
goof's avatar
| #178661 | 21-04-2012 17:57 | wingload
De natuur maakt gif beschikbaar mét het antigif erbij. Je kunt dus prima (enige) honing en (lekker veel) fruit eten. Daar krijg je nog tal van ontstekingsremmende anti-oxidanten bij ook.
wingload's avatar
| #178677 | 21-04-2012 22:49 | jantjeuitnederland
Nu las ik op het etiket van natrena stevia al wat voor troep er in zit. Sucralose en Steviol Glycosiden (huh?)
Big Corp heeft stevia al in zijn klauwen gesloten zo te zien.
jantjeuitnederland's avatar
| #178722 | 22-04-2012 17:54 | wingload
Steviol Glycosiden, dat is constructie. Niet persé fout, wél synthetisch. Sucralose, nou dát is pas gif! Dat is een sucrose-molecuul waarbij de OH- groepen zijn vervangen door chlooratomen. Komt niet voor in de natuur. Wordt niet afgebroken door het lichaam en grofweg 20% blijft achter in het lichaam.
Ratten die het kregen gingen niet dood. Er gingen wel ratten dood, namelijk die ratten die het gewoonweg weigerden te vreten.

Ik dacht dat het nooit in Europa ingevoerd zou worden. Toen ik na afloop van een training een blikje Dr. Pepper naar binnengoot las ik het op het etiket. Ik heb Vrumona nog een briefje gestuurd en daar hield het zo'n beetje op met mijn frisdrankgebruik.
wingload's avatar
| #182260 | 05-06-2012 14:28 | tegengas
Ik lees net dat in mijn Délifrance afbak Croissant fructose zit,
kan ik dat op eten of beter aan mijn visite geven?
tegengas's avatar
| #182325 | 05-06-2012 18:44 | wingload
@tegengas Krijg je niks van, zolang het maar met mate is. Volgende keer wat anders kopen. (Ik heb ook nog B-12 pilletjes met fructose)
wingload's avatar
| #182329 | 05-06-2012 19:05 | sigmund
of beter aan mijn visite geven


Brandwerende pindakaas op levensgevaarlijke croissants. Met die visite, bedoel je daar soms de vuilnisman mee?
sigmund's avatar
| #182332 | 05-06-2012 19:22 | christian7
Wingload,

Als ik alles hier zo lees kan maar beter niets meer eten of drinken.Jezus zeg wat een troep allemaal.Maar leg mij eens uit: Vanwaar kiezen die producenten voor dat soort spul.Is het een centen kwestie?Waarom zou je in godsnaam een zoetstof (neem ik aan) vervangen door chlooratomen?.Is Aspartaam ook niet zoiets?Waar ik enorm van baal is dat nu op elke verpakking moet gaan wat voor soort rotzooi er in zit.Dat wordt dus een dag uittrekken voor een paar boodschappen.
christian7's avatar
| #182333 | 05-06-2012 19:26 | tegengas
Brandwerende pindakaas op levensgevaarlijke croissants. Met die visite, bedoel je daar soms de vuilnisman mee?


Nee daar bedoel ik buren, kennissen mee.
tegengas's avatar
| #182335 | 05-06-2012 19:31 | sigmund
Heb je die dan nog?
sigmund's avatar
| #182336 | 05-06-2012 19:47 | tegengas
Hangt van de pindakaas en de croissants af.
Werkt dat spul snel?
tegengas's avatar
| #182340 | 05-06-2012 19:55 | sigmund
Werkt dat spul snel?


Dat niet. Als ze maar lang of vaak genoeg wegblijven is er eigenlijk niets aan de hand...
sigmund's avatar
aanmelden / inloggen