Door community (initieel Best Well), Op din 27 maa 2018 20:10, 4 reacties, nieuws

Keren wij terug naar de tijd van het “gebroken geweertje “?Deze vraag behoeft een toelichting. Ofschoon onze senior lezers ongetwijfeld weten waar wij het met “het gebroken geweertje “over hebben, zal dat voor de wat jongere generatie wat moeilijker liggen. Daarom een korte toelichting :

Het gebroken geweertje was het symbool van de pacifistische beweging. Nadat Nederland er in was geslaagd na de eerste wereldoorlog neutraal te blijven, was de gedachte van deze naïevelingen, dat mits je je maar nergens mee zou bemoeien, “alles “vanzelf voorbij zou gaan, ons land niet zou beroeren. je droeg als aanhanger van deze beweging een speldje met de afbeelding van een door twee handen gebroken geweertje, want was de gedachte, geen wapens of zoals na de 2e wereld oorlog toen de beweging weer even de kop opstak , niet in militaire dienst gaan, betekende dat er nooit meer aan een gewapend conflict zou moeten worden meegedaan. Nederland zou een veilig en welvarend land zijn en blijven.

En weer is Nederland is een soortgelijkje situatie gekomen en dat haast ongemerkt en sluipend. Door alles te gedogen, goed te praten, medelijden te tonen, dit laatste vaak ingegeven door het geloof zowel van protestantse als ook katholieke zijde, is het als of iedere Nederlander dagelijks van overheidswege een soort kalmeringspil krijgt toegediend. Gewoon gedwongen innemen, is goed voor je, even slikken, maar het valt best mee. En het mooiste is, u hoeft voor die pil niet de deur uit, hij is haast gratis via de TV of de MSM verkrijgbaar, zeg maar de apotheken, die u het door de Haagse medicijnmannen en vrouwen voorgeschreven “geneesmiddel” dagelijks in uw huiskamer leveren.

En helemaal wonderbaarlijk wordt het, als 16 miljoen Nederlanders deze pil dagelijks nemen , soms wat tegenstribbelend, maar toch, ” laat ik het maar doen, want wat moet ik anders , en “zij “weten wel wat goed voor mij is .

Terwijl in alle landen, zelfs het “Ordnungsgetreue ” Duitsland , de “patiënten zich te weer stellen, gewoon de lippen op elkaar houden en de pil niet nemen, heerst in ons land een diepe lethargie en slikken wij met z’n allen braaf wat Dr. Rutte en zijn collega’s u voorschrijven. Een uniek verschijnsel, want zelfs schapen of koeien die naar de slachtbank gaan , worden zenuwachtig, proberen” op het laatste moment te ontsnappen als zij instinctief aanvoelen dat er iets geheel fout dreigt te gaan, iets wat zij als dier niet kunnen omschrijven, maar wel feilloos aanvoelen.

Maar hebben Dr. Rutte en zijn collega’s wel het beste met u voor, zoals ze dat beloofden ?

Haat predikkers mogen in ons land gewon hun gang gaan. OK een gebiedsverbod, maar dan houdt het op.

De ziektekostenpremies dreigen in 2019 explosief te stijgen, logisch want toen dat voor dit jaar ook al het geval zou zijn, waren de protesten – de pil even niet genomen -zo sterkt dat de politiek met de inmiddels voorbije verkiezingen het raadzaam achtten tot kalmte bij de verzekeringsmaatschappijen te manen. Maar die reden is in 2019 verdwenen en uiteindelijk moet iemand de rekening betalen van de honderdduizenden crimigranten die het er in ons land eens lekker van komen nemen.

Een afscheid nemende rechter in Den Haag pleit voor meer niet van origine echte Nederlanders in het rechterlijk bestel. Moeten wij naar de Sharia ?

De politie voelt er eigenlijk wel wat voor om hoofddoekjes toe te staan, de volgende stap is dat u door een middels boerka vermomde agentesse wordt staande gehouden.

Heeft u iets gehoord of gelezen van reeds 5 jaar of meer op een sociale woning wachtende Nederlanders die inmiddels links en rechts ingehaald door gelukszoekers die na 6 maanden de gratis gordijnen sluiten, boos werden ? Boos, ach ja , maar weeer, wat kun je er aan doen ?

Begrijpt u nu ons vergelijk met het “gebroken geweertje “? Weer tegen beter weten in denken dat het allemaal met zo’n vaart niet zal lopen, totdat ….. ? Ja totdat het net als bij het begin van de 2e wereldoorlog opeens te laat blijkt te zijn.

En dat kon in ons land ook wel eens gaan gebeuren, en zelfs eerder dan verwacht.
Annotaties:
| #262690 | 27-03-2018 20:17 | Nico de Geit
'Vrede komt uit de loop van een geweer'.
Nico de Geit's avatar
| #262697 | 28-03-2018 06:41 | Antares
Nadat Nederland er in was geslaagd na de eerste wereldoorlog neutraal te blijven, was de gedachte van deze naïevelingen, dat mits je je maar nergens mee zou bemoeien, “alles “vanzelf voorbij zou gaan...

De echte naïevelingen waren degenen die zonodig met het Verenigd Koninkrijk onder een hoedje moesten spelen en daarmee Nederland de oorlog in hebben gerommeld. Na de oorlog ging het verder bergafwaarts met de Nederlandse onafhankelijkheid totdat we in "de hoogste spiraal van geweld" als trouwe huurlingen bereid zijn voor de VS kernbommen af te werpen op Rusland.

Door alles te gedogen, goed te praten, medelijden te tonen

Het laatste wat op elkaar lijkt is de krachtige en zelfbewuste houding waarmee Nederland had gekozen voor een zelfstandige positie en daartegenover het tamme en kritiekloos opvolgen van alles wat ons wordt opgedragen, oftewel willoos de ene na de andere oorlog ingeluld worden.

Pacifisme uit wijsheid is kracht, oorlog voeren uit domheid is zwakte.

Zich als enige uitspreken tegen oorlog is veel moediger dan het gezamenlijk opvolgen van bevelen.
Antares's avatar
| #262698 | 28-03-2018 06:47 | Antares
Het sneeuwt een beetje onder dat het artikel gaat over massa-immigratie. Jammer van de verkeerd gekozen vergelijking met WO1/WO2 want de verdere argumenten zijn geheel terecht.
Antares's avatar
| #262700 | 28-03-2018 06:58 | Antares
Heeft u iets gehoord of gelezen van reeds 5 jaar of meer op een sociale woning wachtende Nederlanders die inmiddels links en rechts ingehaald door gelukszoekers die na 6 maanden de gratis gordijnen sluiten, boos werden ?

Ik ben momenteel op zoek naar info hierover. Iedere tip is welkom.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen