Door community (initieel Antares), Op vri 5 jun 2015 09:47, 1 reacties,    

Kiev’s onderdrukking van anti-fascisme in OdessaEr is een gemeenschappelijke misvatting in het Westen dat er maar een oorlog woedt in Oekraïne: een oorlog tussen anti-Kiev rebellen uit het Oosten, en de door de VS gesteunde regering in Kiev. Terwijl dit conflict, met al zijn bijkomende geopolitieke en strategische implicaties, de meeste krantenkoppen heeft gekaapt, woedt er nog een andere oorlog in het land - een oorlog om alle dissidentie en oppositie tegen de fascistische-oligarchische consensus neer te slaan. Terwijl in het Westen veel zogenaamde analisten en linksen betwisten of er echt fascisme is in Oekraïne of dat het allemaal gewoon "Russische propaganda" is, vindt een meedogenloze oorlog van politieke repressie plaats.

De autoriteiten en hun fascistische misdadige bondgenoten hebben alles gedaan van fysieke intimidatie tot politiek gemotiveerde arrestaties, ontvoeringen, marteling en doelgerichte moorden. Dit alles werd gedaan onder de auspiciën van "nationale eenheid," het gemakkelijke excuus dat ieder onderdrukkend regime sinds mensenheugenis heeft gebruikt om zijn daden te rechtvaardigen. Als iemand de Westerse vertelling over Oekraïne zou lezen dan zou het vergeven kunnen zijn als men gelooft dat de ontevredenheid en woede uitsluitend beperkt zijn tot het gebied dat algemeen bekend staat als Donbass - de Donetsk- en Lugansk Volksrepublieken zoals zij zichzelf hebben uitgeroepen. Inderdaad, er is goede reden voor de media om zo'n vertekend beeld te schetsen: het legitimeert de valse claim dat alle problemen in Oekraïne het gevolg zijn van Russische inmenging en stiekeme militarisatie.

...

(Lees verder op Counterpunch)
Annotaties:
De Oekraine oorlog is in de westerse media dusdanig bekoeld nu de USA de Russen weer een beetje nodig hebben in de olie war tegen de Opec. dubbele rol Saudi Arabië.

Ik lees er bijna niets meer over, of de oost is zo aan het winnen dat west er niet meer over durft te schrijven.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen