Door Patman, Op maa 12 apr 2010 09:08, 6 reacties, all rights reserved

Kip, het meest resistente stukje vlees, Kip!!

Zembla gezien zondagavond?
Zo nee kijkt u dan even naar de uitzendinggemist.
Onthullender en spannender dan Peter R de Vries op SBS Sex. Topic van vanavond was het bizarre gebruik van antibiotica in de bio-industrie. Onderzoek van diverse kipfiletjes toonde aan dat niet minder van 95% is besmet met een resistente bacterie (aka ESBL) die u kan besmetten als u uw sateetje niet lang genoeg roostert. Of met blote handen even een veelzijdig stukje vlees in blokjes hakt. Deze wantoestand wordt veroorzaakt doordat antibiotica veel te vaak wordt toegediend aan o.a. pluimvee door dierenartsen die een aanzienlijk deel van hun inkomsten kunnen verdienen door de vrijwel ongereguleerde verkoop van deze medicijnen. Mensen die met resistente bacteriën besmet raken en een momentje iets minder weerstand hebben gaan tamelijk vaak dood. Onze publiciteitsgeile minister Gerda "Glossy" Verburg en/of Ab "vaccineren maar" Klink zouden onmiddelijk de verkoop van antibiotica door dierenartsen moeten verbieden en gebruik ervan in de veebranche aan strikte regels moeten verbinden. Maar niks hoor, Gerda laat beslissingen graag aan de branche over en spreekt de wens uit dat de vee business zichzelf reguleert en in 2011 maar liefst 20% minder gebruikt. En dat  terwijl reductie van 95% in het gebruik van deze middelen eergisteren al noodzaak was en biologen en het RIVM zich al jaren ernstig zorgen maken. Eet smakelijk.
Annotaties:
| #100427 | 12-04-2010 09:39 | ouwe knar
Gewoon peperdure bio kip eten.
Gezond eten is blijkbaar niet bestemd voor de gewone man/vrouw
ouwe knar's avatar
| #100434 | 12-04-2010 10:29 | Mack
Inderdaad ouwe knar, de Bio kip is peperduur. Misschien zelf maar kippen gaan houden. Af en toe een haan lenen voor de bevruchting en veel geduld hebben. En dan nog het lef om zo'n kippetje de nek om te draaien haha
| #100441 | 12-04-2010 12:08 | piet graniet
Maar ondertussen hoor je wel weer geouwehoer over de gezondheidszorg die op de schop moet en dat het domme volk nou es gezond moet gaan eten.
Dat het hele systeem is ingericht op óngezond eten kan de dames en heren beleidsmakers niet ontgaan zijn- maar daar hoor je ze niet over: stimuleren van gezonde voeding door de industrie nou eens echt aan te pakken.

Dus zoals wel vaker: als ze niet incompetent zijn, zijn ze kwaadaardig en in beide gevallen [*] ongeschikt.
piet graniet's avatar
| #100504 | 12-04-2010 21:40 | ffloor
Het verhaal klopt. Overal waar salmonella wordt aangetroffen is een kip door de keuken gewandeld - en als ergens kippenvlees op een aanrecht uit de verpakking wordt uitgeknipt dan spatten salmonella en chlamidia (=een menselijke geslachtsziekte) ook de vleespan wel in.
Dus waarom dan niet met ESBL waarvan ik vermoed dat het allang in eieren kan worden aangetroffen. Vooral ouden van dagen zoals mijn moeder zaliger zijn extreem gevoelig voor besmettingen maar vreemd genoeg loop je die niet op op hollandse boerderijen maar met supermarktvlees en dito -eieren. Ze werd 95 maar ze kreeg op het laatst vreemde medicijnen zodat ze uiteindelijk ging aan een medicijnenvergiftiging (bruine onderlip) ondanks mijn toch echt wel uitstekende verzorging. Vooral een heel vreemd soort penicilline kon ik niet verklaren - met dit artikel nu pas.
Het is zwaar werk, voor een volledig weerloos oudje 24 uur van de dag koken, te eten geven, potje leegmaken en het hele huis volboren met handgrepen en van zware dominees met hun hel en verdoemenis uit een luidspreker wegvluchten maar de klus zit erop. Achteraf dan had ik haar inderdaad maar beter geen kip uit de super moeten voorzetten maar dit wist ik echt niet.
| #100515 | 13-04-2010 08:53 | Zurk
Tja, dat verbaast me niet want al maandenlang zie ik supermarkten stunten met kiloknallers kipfilet: 2.50 tot drie euro per kilo, dat kan nooit deugen, vooral als je de vleeswaar van dichtbij bekijkt, het lijkt wel een C-3 kneedbom.
Hoe anders bij de mohammedaanse Halalslager: 5.50 per kilo: ziet er uit als gevogelte, smaakt ook dienovereenkomstig en het scheelt een hoop oprispend maagzuur `nachts.
Zurk's avatar
| #100604 | 14-04-2010 12:46 | ouwe knar
Biologische kipfilet is 25 ( VIJF-EN-TWINTIG ) euro per kilo.
Yes, eet smakelijk.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen