Door P.uncia, Op vri 21 sep 2012 17:22, 1 reacties,    

Klimaatmodellen falen bij korte termijn voorspellingKlimaat voorspellingsmodellen kunnen nauwkeurig lange termijn klimaatpatronen voorspellen maar hebben moeite wanneer het toegepast wordt op patronen korter dan 3 decennia, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

En hoewel goed in voorspellingen op wereldwijde schaal doen ze het minder goed bij toekomstprognoses voor kleinere geografische gebieden, zeiden ze.

Dat was de conclusie van een onderzoek bedoeld om een brug te slaan tussen de gemeenschappen van klimaatwetenschappers en weersvoorspellers, die het soms niet eens zijn met betrekking tot de klimaatverandering, zei Xubin Zeng, een professor van de afdeling atmosferische wetenschappen aan de universiteit van Arizona, die een onderzoeksgroep leidt voor het evalueren en ontwikkelen van klimaatmodellen.

De weersvoorspellingen gemeenschap heeft vaardigheid en vooruitgang laten zien in het voorspellen van het weer tot ongeveer twee weken in de toekomst, terwijl de klimaatwetenschap gemeenschap belast met het identificeren van lange termijn trends voor het klimaat op aarde een minder succesvolle lijst van prestaties heeft laten zien, zei Zeng.

Hoe kan de gemeenschap de klimaatprojecties vertrouwen die we maken we voor de toekomst zonder een dergelijke lijst van prestaties", zei Zen. "Onze resultaten tonen in feite dat de argumenten van beide kanten tot op zekere hoogte geldig zijn".

"Klimaat wetenschappers hebben gelijk omdat we tonen dat op continentale schaal, en voor tijdschalen van drie decennia of meer, klimaatmodellen inderdaad voorspellende vaardigheden tonen. Maar als het gaat om het voorspellen van het klimaat voor een bepaald gebied in de komende 10 of 20 jaren, kunnen onze modellen dat niet".

"Dat komt omdat onze modellen slechts zo goed zijn als ons begrip van de natuurlijke processen, en er is heel veel dat we niet begrijpen", zei hij.
Annotaties:
| #188101 | 21-09-2012 22:37 | Axeman
Zelf de smelten van het zee-ijs op de noordpool en het aangroeien ervan op de zuidpool wordt foutief voorspelt. Ze geven toe dat ze de mechanismen erachter te weinig begrijpen.

Maar het feit dat het (dit jaar) rapper smelt dan verwacht wordt dan verkondigt als dat ze eigenlijk meer dan gelijk hebben betreffende hun voorspellingen. 't Is maar hoe je het verwoordt zeker ;)

Het enige dat hun modellen eigenlijk zeggen is: meer CO2 -> warmer. En alle daarop volgende interacties zijn puur gissingen, maar daar ligt de computer die moet rekenen niet wakker van, die spuwt gewoon wat grafieken uit.
aanmelden / inloggen