Door P.uncia, Op vri 4 mei 2012 17:26, 2 reacties,    

Knoflook beter dan antibiotica bij bestrijding van voedselvergiftigingHet belangrijkste ingrediënt van knoflook is 100 keer krachtiger dan twee populaire antibiotica bij bestrijding van de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftiging, hebben wetenschappers ontdekt.

De tests ontdekte dat de verbinding diallyl sulfide gemakkelijk de beschermende slijmerige biofilm kan doorbreken die door de bug gebruikt wordt om het moeilijker te maken om hem te vernietigen.

Het is niet alleen veel krachtiger dan de antibiotica erytromycine en ciprofloxacine, ook duurt het een fractie van de tijd om te werken.

De ontdekking, gepubliceerd in het Journal of Antimicrobial Chemotherapie, kan de deur openen naar nieuwe behandelingen van rauw en bewerkt vlees en oppervlakken voor voedselbewerking, wat de tol van campylobacter voedselvergiftiging zou verminderen.

Dr. Michael Konkel, van de Washington State University, zei: 'Dit werk is erg spannend omdat het laat zien dat deze verbinding de potentie heeft om ziekteverwekkende bacteriën in het milieu en in onze voedselvoorziening te verminderen.

"Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten in de Verenigde Staten en waarschijnlijk de wereld".

De symptomen van de infectie omvatten diarree, krampen, buikpijn en koorts.

De bacterie veroorzaakt ook bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening Guillain-Barre syndroom genaamd.

De meeste Campylobacter infecties komen voort uit het eten van rauw of onvoldoende gaar pluimvee of voedsel dat verontreinigd is door middel van vuile oppervlakken en gebruiksvoorwerpen.

Het is de meest voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging in het Verenigd Koninkrijk volgens de Food Standards Agency, en was in 2009 verantwoordelijk voor 88 sterfgevallen in Engeland en Wales.
Annotaties:
| #179632 | 06-05-2012 08:17 | net wakker geworden
@P. uncia: Dank je voor het plaatsen van dit artikel.

Het lijkt misschien op het eerste gezicht niet van groot belang, maar is het wel. Het is steeds belangrijker dat wij leren hoe we onze eigen gezondheid in handen kunnen nemen, dat we zonder Big Pharma heus heel veel klachten zelf kunnen behandelen. Zo was het vroeger ook. Meestal was het de grootmoeder die veel wist van huismiddelen tegen van alles en nog wat. Je ging naar de dokter voor gebroken benen enz.

Maar helemaal alles begint bij goede, volwaardige voeding!!
Daarom alleen al is ook het feminisme zo'n smiechtige leugen. Omdat veel vrouwen na een dag voor een baas te hebben gewerkt, geen puf/zin meer hebben een volwaardige maaltijd voor hun eigen geliefden op tafel te zetten, maar voedingsarme kant-en-klaar producten van Big Food.
| #179636 | 06-05-2012 09:09 | Make_over
Radicale redenering. Maar gooi je dan emancipatie van vrouwen met het badwater weg omdat werken door het bankenmonopolie meer op slavenwerk lijkt?
Make_over's avatar
aanmelden / inloggen