Door community (initieel Ness), Op zon 19 jul 2015 17:13, 14 reacties,    

Krankzinnig effect gemankeerd fiatgeldsysteem: hele planeet bankroet

Op het hoofd van ieder van de 7 miljard menselijke bewoners van deze planeet staat een schuld van 28.000 dollar. Om deze schulden af te betalen aan - uiteindelijk - onszelf moet er steeds weer nieuw fiatgeld verzonnen worden, maar daar staat altijd rente op, dus moet er almaar meer geleend worden om hoofdschuld en rente af te betalen, en op alle geleende bedragen staat ook weer rente: een eindeloze neergaande spiraal, en in een uitweg is niet voorzien, of het moet een oorlog zijn waarbij gebied kan worden veroverd en onderworpen via het fiatgeldsysteem. Dat gebied fungeert dan als dekking voor de geldbel.


Er staan 24 landen op het punt direkt bankroet te gaan maar ze zijn niet uit de brand te helpen; wie het waagt hulp te bieden gaat zelf ook failliet, en dat zien we momenteel binnen de EU gebeuren. Elkaar de schuld geven helpt niet. Geen enkel Westers "rijk" land kan zijn schulden nog betalen, laat staan de armere landen die aan het fiatgeldsysteem deelnemen. Want het betreft hier een structurele systeemfout. Het fiatgeldsysteem kent geen remmen; het totale bedrag aan schulden is altijd vele malen groter dan het totale beschikbare geld, dus moet er altijd nieuw geld inclusief rente bijgefantaseerd worden. Totdat de hele bel ploft. Waarbij 75% tot 95% van al het grotendeels gefantaseerde kapitaal verloren gaat. Het enige wat dan nog overeind blijft zijn zaken van waarde.

Om dat al te opvallende totale ploffen te voorkomen wordt altijd een oorlog georganiseerd, door juist de lieden die dit piramidespel tot in de eeuwigheid in stand proberen te houden. Tijdens zo'n oorlog worden grote hoeveelheden goud 'herverdeeld', zoals we ook in WW2 zagen, en alles van waarde bij vriend en vijand wordt kapotgeslagen, behalve de bezittingen van hen die alle lopende schulden bezitten. Dat noemt men een *reset*. Want waarde kan weer worden opgebouwd door de slaven van het systeem. Het opbouwen gaat met behulp van leningen natuurlijk; leningen bestaande uit fantasiegeld, waar uiteraard rente op berekend wordt want afleren is er niet bij.

Maar de mensheid is nu op een moment aangeland waarin een wereldoorlog inderdaad de hele wereld zal omvatten. En waar die wereld zich helemaal niet zo makkelijk van zal kunnen herstellen; bovendien is het te veroveren gebied op, want op een paar landen na zit de hele wereld al gevangen in dit systeem. De mensheid loopt dus een grote kans zichzelf met succes om zeep te gaan helpen. Wellicht is dit de normale gang van zaken bij zogenaamd hoog-geëvolueerde soorten, waarbij de soort collectief bewijst nooit boven het nivo van stom rund uit te zullen stijgen, en zichzelf uit 'financiële noodzaak' om de 10 jaar in de pan hakt tot er niets meer te hakken valt en er een uitgebrande sintel rest van wat ooit een prachtige planeet was. Wie echt helemaal depressief wil raken moet vooral het artikel lezen. Smerige diktator Poetin, here we come..
Annotaties:
| #235007 | 19-07-2015 20:15 | zenmaster
Mannen zijn achterlijke holbewoners en vrouwen naïeve broedkippen. +7 miljard mensen op de aardbodem en het neemt maar toe. Met de toename van de wereldpopulatie, neemt ook de ellende toe.

Crisissen en oorlogen komen tot stand door kunstmatige ingrepen bij de banken en op de wereldeconomie, uitgevoerd door bankiers & politici. Met voorafgaande propaganda of "haatbrandstof" speciaal voor deze overgrote, zielloze, bellende en whatsappende klotevolk, ontstaat er straks een levensgevaarlijke situatie.

Het zijn deze holbewoners en broedkippen die gebruikt zullen worden om zichzelf te vernietigen en ze nemen een kleine minderheid, die wel bewust is van wat er gaande is, met zich mee. En de elite? Tja, dat weten we inmiddels wel.
zenmaster's avatar
| #235008 | 19-07-2015 21:17 | ouwe knar
Interessant lijstje, mis Belgie http://www.nu.nl/economie/2075803/minister-noemt-belgie-virtueel-failliet.html en Nederland komt ook nog wel. Laat de studenten vooral extra lenen en zo.

Dit: http://zaplog.nl/zaplog/article/wie_werkelijk_de_macht_in_amerika_heeft_en_de_aanval_op_het_internet is ook een mooie uitleg over rente, banken en (door banksters uitgelokte, verlengde en verergerde) oorlogen.

Rete belangrijk allemaal om oorlogen te kunnen begrijpen.
ouwe knar's avatar
| #235016 | 19-07-2015 23:42 | Ness
Uit het artikel:
EU banks as a whole are leveraged at 26-to-1.
Dat wil zeggen, dat op grond van 1 euro schuld, door iemand aangegaan, dus één 'gedekte' euro er 26 ongedekte euro's bij zijn verzonnen middels 'fractioneren'.

Als de schuld van 1 euro wordt kwijtgescholden, dan moeten er officieel 26 nep-euro's - ongedekte euro's dus - worden afgeboekt, omdat de dekking is weggevallen. Natuurlijk weten banken allerlei mooie manieren te verzinnen om dat niet te hoeven doen, maar zelfs een relatief kleine verlaging kan al dodelijk zijn.
These bonds are backstopping tens of trillions of Euros’ worth of derivatives trades. A haircut or debt forgiveness for them would trigger systemic failure in Europe.


Een bel 'geld' komt na een (soms heel korte) rondgang door de economie uiteindelijk altijd in de diepste zakken van de grootste zakken terecht en 85% blijft daar steken. Het komt niet weer terug in de economie. Van onderop, via de (staats)schulden, wordt er dan nieuw 'gedekt' geld ingeblazen, dat ook weer aanjongt tot de 1 op 26 leverage is bereikt.

Een goeie crash laat flink wat gebakken lucht uit het systeem lopen. Mensen zien dan hun 'geld' domweg verdampen. De truuk is nu dat degenen die de bel doorprikken zichzelf al veilig hebben gesteld, en de schade wordt altijd zover mogelijk naar beneden gestampt. Maar dit kan niet eindeloos herhaald worden want (relatief) rijke mensen krijgen het te snel in de gaten, gaan hun geld anders besteden, kopen goud of onroerend goed, investeren niet meer, en de economie valt stil.

Dan wordt de boom-bust cyclus vervangen door een wereldoorlog. En in plaats van een pufje wordt dan alle lucht uit het systeem gepompt, en daarna kan het feest opnieuw beginnen. Maar als de oorlog niet van de grond wil komen, zoals nu, stort het systeem in bij de eerste de beste hik en blijft instorten, en dan niet ten koste van de onderste laag van de piramide maar de toplagen. Griekenland is zo'n hik, en de rijken zijn zich lam geschrokken.

Als U het niet snapt, Simon kan het ook niet meer volgen haha
Ness's avatar
| #235022 | 20-07-2015 09:31 | Atlas
Helder verhaal Ness, hoop dat de hik een grote boer wordt. Maar ik denk dat de volgende truc het 'tientje van Lieftink' zal zijn. Alle spaartegoeden ingenomen, cash waardeloos en m.i. zal alles meteen digitaal worden want cash wil men niet meer. Maar of het zover komt hangt sterk af van hoe bereid bevolkingen zijn om op te staan.
| #235024 | 20-07-2015 12:20 | Ness
De instandhouders van dit krankzinnige systeem hebben zich verenigd in de BIS. Op diverse fora wordt bij het publiek het idee eringestampt dat IMF, Wereldbank en centrale banken 'publieke instituten' zijn, maar dat gegeven klopt niet. Het IMF en de Wereldbank zijn banken, en de aandelen ervan zijn in handen van centrale banken, en dus heeft het publiek over hun handel en wandel niets te zeggen. Of het moet zijn via dit soort corruptocraten.

De centrale banken, het IMF, de wereldbank worden allemaal aangestuurd door de BIS, dat zelf op de achtergrond blijft. De rol van de BIS in de 2e wereldoorlog is welbekend en de BIS wordt daarom ook wel een Nazi-bank genoemd..

Cash kan tot grote ergernis van deze planeetvreters niet verdampen, dus men probeert het verboten te krijgen. De derivatenhandel - waar het publiek niets aan heeft en ook niets van merkt - is de truuk waarmee ontstellende bellen ongedekt geld (85% van de totale geldvoorraad) via banken in de top van de piramide worden rondgepompt, allemaal 'gedekt' door de burgers via de 1 op 26 leverage van (staats)schulden. Bij een crisis zoals in Griekenland is het juist dit afzichtelijke waterhoofd dat eraf dreigt te worden geslagen.

Maar dan komt Jeroen D als witte ridder te paard aansnellen, en krijgt van iedereen een aai over het bolleke, en daarom zijn wij collectief massaal geschift. http://langleveeuropa.nl/2014/11/dwdd-presenteert-bis-bank-van-de-bankiers/
Ness's avatar
| #235029 | 20-07-2015 15:16 | Frans Waterman
De oplossing is mijnsinziens gewoon algehele loonsverhoging.

In de Oudheid ging een finacieel systeem 14 jaar mee 7 vette jaren, 7 magere.

In de moderen tijd weet men dit te rekken tot zo'n 90 jaar 45 magere jaren 45 vette.

Wat dat betreft zijn we nu weer in de jaren '20 van de vorige eeuw belandt: Roarin Tens?

De gelijkenissen van de problemen in de jaren '20 zijn overduidelijk hetzelfde

Overproductie en te grote schulden:

Voor de Grote Depressie kunnen twee belangrijke oorzaken aangewezen worden, waarbij voor beide geldt dat onvoldoende kennis van economische processen zorgde voor een verergering.

De eerste oorzaak ligt in de landbouw. In de jaren twintig ontstond een grote overproductie. De VS hadden tijdens de Eerste Wereldoorlog veel voedselhulp verleend aan Europa. De Amerikaanse boeren hadden zich zo ingesteld op deze hulpverlening, dat toen Europa eenmaal weer zelf zijn voedsel ging verbouwen de Amerikaanse boeren met een geweldige overproductie kwamen te zitten waardoor de prijzen daalden. Dit zorgde voor enorme schulden, wat nadelig was voor de plattelandsbanken. De plattelandsbanken op hun beurt hadden weer nauwe banden met de grote banken. De grote banken konden deze grote klap niet opvangen en een crisis was het gevolg. Daarbij kwam dat de boeren dachten dat alleen een nog grotere productie hen uit de problemen kon helpen, aangezien men vanwege de lagere prijs meer moest produceren om hetzelfde te verdienen. Dit leidde echter tot nog meer overproductie, die werd verbrand of in zee gegooid terwijl velen honger leden maar het voedsel niet konden betalen.

Een tweede oorzaak ligt in de industrie, waarin destijds de meeste Amerikanen werkzaam waren. Tijdens de jaren twintig nam daar de productie enorm toe, dankzij de mechanisering, maar de lonen stegen niet mee omdat de vakbonden zwak waren en omdat er veel immigranten uit arme delen van Europa kwamen die bereid waren voor weinig geld te werken. Door de lage lonen konden veel mensen de producten die in fabrieken geproduceerd werden niet betalen, waardoor ook de fabrieken met een overproductie kampten.

De overproductie in de landbouw en industrie werd niet voldoende erkend, laat staan de gevaren ervan. Men dacht dat het een tijdelijke verstoring van de economische verhoudingen was die vanzelf over zou gaan. Bovendien was 'non-interventie' een heilig uitgangspunt van de Republikeinse regering van Calvin Coolidge.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_Depressie
Frans Waterman's avatar
| #235030 | 20-07-2015 15:24 | Frans Waterman
Agrarisch-filosofisch gezien:

Het superieure vermogen van een geit ten opzichte van een schaap.

Alleen wie houdt de geiten in bedwang? De heer is mijn herder?

Geiten naar links, schapen naar rechts.
Frans Waterman's avatar
| #235032 | 20-07-2015 16:08 | Frans Waterman
Anderszijds ben ik niet helemaal pessimistisch

Ik ben volgens mij zelfs optimistischer dan de wijze heer Schmull, (westerlijke klif aan de zee).

QE konden ze volgens mij technologisch administratief in de jaren '20 nog niet, waardoor er geen schuldkwijtscheldingen mogelijk waren.

Nu wel.
Frans Waterman's avatar
| #235033 | 20-07-2015 16:51 | Ness
QE = geldontwaarding, en daar komen we al in om. Hoe meer bellen er geblazen worden des te meer bellen erbij komen, want dat is wat inflatie teweeg brengt. Schuldkwijtscheldingen zijn niet mogelijk want die leiden rechtsreeks tot een crash van het hele bankensysteem. Dat is nou precies waar het artikel op economiccollapse over gaat.

Wat je quote beschrijft is het wezenlijke gebrek aan een rem binnen dit systeem. Er kan niet afgeremd worden. Er moet en zal steeds 'geld' bijkomen. Een economie KAN niet krimpen. Zij kan alleen maar groeien of crashen. Dat is het probleem, een ingebouwde systeemfout.

De werkelijke oorzaak van de opzettelijk veroorzaakte crash van de roaring twenties vind je hier: http://zaplog.nl/zaplog/article/wie_werkelijk_de_macht_in_amerika_heeft_en_de_aanval_op_het_internet

Algehele loonsverhoging (dan kun je de prijzen omhoog zien vliegen), of de macht om geld te scheppen terug naar de staat, dat gaat allemaal niet helpen, zolang deze systeemfout, RENTE OP VALUTA ZELF, niet gerepareerd wordt. Valuta is nl op zich niks waard.

Valuta= cijfertjes op een scherm, papiertjes, houtjes, schelpjes - wie daar rente op gaat heffen is geschift (probeert van 1 schelpje 2 schelpjes te maken dmv wonderbaarlijke vermenigvuldiging) of zwaar crimineel. Valuta is het smeermiddel, het ruilsymbool voor een economie. Wanneer het smeermiddel niet werkt omdat het zich gaat ophopen vanwege die renteheffing krijgt de hele economie een hartaanval, keer op keer, gegarandeerd.
Ness's avatar
| #235034 | 20-07-2015 18:09 | Frans Waterman
QE zorgt ervoor dat de banken wat meer vet op de botten hebben iets meer rechtovereind kunnen staan meer 'spaargeld' ten opzichte van de uitstaande schulden hebben.

Economie kan niet krimpen nee, het moet groeien idd meer zieltjes idd die aan schuldbelijdenis gaan doen. Vandaar de massa migratie naar de VS en de EU?

Rente onttreking zorgt er idd voor dat alles zich concentreert bij de bank: Fed en de ECB.

Probleem is momenteel enkel de te lage lonen en onzekere werkgelegenheid (mede door technologische vooruitgang) om stabiel aan schuldbelijdenis te gaan doen en de (overproductie te kunnen consumeren).
Frans Waterman's avatar
| #235037 | 21-07-2015 07:54 | Atlas
Frans, lage lonen en onzekerheid van werk zijn inderdaad problemen. Daar is een stabiele economie niet bij gebaat; zekerheid geeft consumptie.

Maar ik ga toch mee met Ness' redenering. Een schelp is geen twee schelpen. Door fiat - bankeren en rente krijg je de weeffout die als oorzaak voor crises onder de lage lonen en onzekerheid liggen. Want het geld, het ruilmiddel, is in die zin niet te vertrouwen dat het geen middel is waarvan je weet hoeveel, bijvoorbeeld, brood je kunt kopen.
Mevrouw Lagarde moet gewoon in september met haar big reset komen.
Schulden van landen worden tegen elkaar weggestreept. waarde wordt opnieuw bepaald. schulden op waarde worden geherwaardeerd etc.
Een grote witwas praktijk.
Alle schulden van overheden voor 90% weg foetsie.
Burgers met schulden zullen gewoon pijn blijven lijden of nog erger oneigend.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #235044 | 21-07-2015 10:50 | Ness
Die weeffout kan eruit gehaald worden, Atlas. Op schulden kan altijd rente worden geheven. Maar vroegaaah werden de banken gedwongen, via strenge regelgeving, inderdaad op te treden als verantwoordelijke producenten van geld, oa door geen idiote overschotten te scheppen, zich die toe te eigenen en er dan zelf mee te gaan gokken via derivaten.

Een drukkerij van geld-briefjes zal het niet in zijn hoofd halen het bedrukte papier als eigendom te zien in de zin van tegenwaarde van iets wat echte waarde heeft. Voor een drukkerij betekenen 6 miljoen vers gedrukte euro's vergoeding van kosten, normale winst, werkgelegenheid, bedrijvigheid, maar geen 6 miljoen aan inkomsten. De bank zou tegenover zijn eigen produkt dezelfde houding moeten aannemen.

Als de banken gedwongen worden het overschot aan geld inderdaad te 'vernietigen' dwz af te boeken zou dat al een stuk schelen. En stoppen met de overproduktie. Want die legt de hele economie lam via de nogal idiote methode van renteheffing op iets wat an sich niks waard is, waardoor schuldbergen ontstaan die 6x groter zijn dan het GPD van de hele planeet..

Als valuta een waarde tot stand heeft gebracht is het 'afgewerkt'. Een bank, die tot taak heeft te voorzien in het basic algemene gebruiksgoed voor de economie, 'geld', moet dan dat geld vernietigen, afboeken. Dus als iemand een schuld is aangegaan voor het kopen van een huis, moet bij aflossing van die schuld het hele geldbedrag afgeboekt worden, en ook het aangejongde deel - tenzij er een gegronde reden is dat niet te doen.

En een land zou eigenlijk pas mogen lenen (obligaties uitgeven) als het GPD - dat is de 'waarde' van dat land - omhoog gaat. Want dan is die valuta gedekt. Het stijgen van het GPD geeft meer ruimte voor geld om rond te gaan - het volume van de economie is nu groter - dus dan moet er iets bij.

De functie van geld is het tot stand brengen van waarde. Dit is iets wat de mensheid geheel uit het oog heeft verloren. Geld moet rollen. Het moet niet samenklonteren. Het moet de economie worden ingepompt, maar het moet ook weer op verstandige wijze worden weggepompt; mensen moeten worden aangemoedigd niet op te potten maar hun bezit uit te breiden met 'overtollig' geld. Op valuta an sich moet geen rente worden geheven - dat doet men met cash ook niet. Het is een [produkt/i]. Je gaat toch ook geen rente heffen op een banaan?
Ness's avatar
| #235060 | 22-07-2015 06:17 | Atlas
Ness, je zou in de grondwet moeten verankeren dat staatsschuld niet is toegestaan. Particuliere schuld wel, maar dan heb je het over ondernemers die een risico nemen. En gaan ze over de kop, moet je afboeken als schuldeiser. Nu is de belastingdienst de kip met gouden eieren voor banken. Bizar.

Verder is het inderdaad op te lossen; https://nl.wikipedia.org/wiki/Glass-Steagall_Act

Maar we leren dus niet van de geschiedenis - kennelijk.

Bij een krimpende bevolking, zoals nu staat te gebeuren in Europa en Japan, moet je economie ook die beweging kunnen maken lijkt me. Dus ook het volume aan geld moet dan afnemen.
aanmelden / inloggen