Door community (initieel P.uncia), Op din 12 jun 2012 14:03, 0 reacties, nieuws

Ku Klux Klan neemt de snelweg overBrandende kruisen langs de snelweg? De beruchte Ku Klux Klan wil in de zuidelijke VS-staat Georgia een stukje autoweg sponsoren en zorgen daardoor voor juridische hommeles.

Vorige maand dienden de International Keystone Knights of the KKK een aanvraag in om onder het programma ’Adopt-A-Highway’ een stuk van de Route 515 die door het Appalachengebergte slingert, te sponsoren. Onder dat programma zorgt de vrijwilliger voor het opruimen van het stuk weg. In ruil krijgt hij/zij gratis vuilniszakken en veiligheidsjasjes.

Het probleem is dat, als de KKK-aanvraag goedgekeurd wordt, de staat verplicht is de naam van de suprematistische organisatie kenbaar te maken via verkeersborden die voorbijrijdende voertuigen melden wie verantwoordelijk is geweest voor het oppoetswerk.

Of de toelating er komt, is hoogst onzeker: de publieke opinie staat erg afwijzend. De KKK ziet geen enkel probleem en stelt dat de aanvraag van de clan louter altruïstische bedoelingen heeft en niet bestemd is om, bijvoorbeeld, leden te ronselen. Parlementslid Tyrone Brooks, een Democraat, zegt dat een toelating voor de KKK de poort openzet "voor het aanvaarden van aanvragen van de Nazi-partij, de taliban, al-Qaeda en Aryan Nation".
Annotaties:
aanmelden / inloggen