Door P.uncia, Op woe 30 dec 2009 19:23, 8 reacties,    

Kunstmatige zoetstoffen verslavender dan cocaïneOver het algemeen ben ik geen liefhebber van geraffineerde suiker. Maar ik ben zeer beslist geen liefhebber van kunstmatige zoetstoffen. Een bron van zorg is hun veiligheid.

Bijvoorbeeld, aspartaam (NutraSweet, Equal en Canderel) heeft een massa aan onderzoeken die aantonen dat het reële mogelijkheden heeft om negatieve effecten op het lichaam en de hersenen te hebben. Een andere zorg is dat er geen goed bewijs is dat suiker ruilen voor kunstmatige zoetstoffen gewichtsverlies op lange termijn bevordert.

En een andere reden voor mijn gebrek aan enthousiasme voor kunstmatige zoetstoffen is het feit dat ze het verlangen naar zeer zoete voedingsmiddelen in stand houden. Dat is waarschijnlijk omdat ze mensen aanzetten om meer voedingsmiddelen te eten die rijk aan geraffineerde suiker of kunstmatige zoetstoffen zijn.

Een betere strategie is mogelijk het afwennen (of abrupt te stoppen) van intens zoete voedingsmiddelen. Nu kan iemand die gewent is om veel zoete voedingsmiddelen te eten ze voor een tijdje missen maar het eindresultaat is meestal dat de noodzaak voor zoete voedingsmiddelen verdwijnt en de zoete voedingsmiddelen niet meer gemist worden. Het leidt in het algemeen tot het "resetten" van de smaakpapillen zodat veel voedsel dat voorheen zonder enig probleem geconsumeerd werd nu een beetje te zoet smaakt.

Ik heb dit effect bij veel individuen en zelfs in mijn eigen leven opgemerkt. Ik was gewent om verschillende bekers koffie per dag te drinken elk met twee volle theelepels suiker. Vele jaren geleden, over een periode van ongeveer een maand, heb ik dat mezelf afgeleerd en heb sindsdien geen suiker meer in mijn koffie gebruikt. Nu vind ik het zonder suiker het lekkerst.

Een ander voorbeeld hiervan is chocolade. Ik ben een voorstander van pure chocolade en gewent om een merk dat 70 procent cacao bevat te eten. Ik genoot er niet al te veel van, dat was deels waarom ik het at en deels omdat het niet zo zoet smaakte als melkchocolade. Echter, voor de laatste paar maanden heb ik mij grotendeels beperkt tot 85 procent cacao pure chocolade. Nu, als ik een stukje van 70 procent cacao eet, ben ik er verbaasd over hoe zoet het smaakt.

Ik dacht eraan om het gebruik van intens zoete voedingsmiddelen af te leren tijdens het lezen van een commentaar met betrekking tot kunstmatige zoetstoffen getiteld "Kunstmatig gezoete dranken reden tot bezorgdheid", dat recent is gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association.

Dit commentaar waarschuwt voor de mogelijke gevaren van kunstmatige zoetstoffen, met inbegrip van dit feit: "Mensen die uit gewoonte kunstmatige zoetstoffen consumeren vinden meer verzadigende maar minder intens zoete voedingsmiddelen (bijvoorbeeld fruit) minder aantrekkelijk en niet zoete voedingsmiddelen (bijvoorbeeld fruit, peulvruchten) minder smakelijk wat de totale voedingskwaliteit reduceert op manieren die kunnen bijdragen tot excessieve gewichtstoename".

In het commentaar wordt ook verwezen naar onderzoek dat ontdekte dat, in vergelijking met door suiker gezoet voedsel, kunstmatig gezoet voedsel leid tot een grotere inname van voedsel en gewichtstoename bij ratten. Het commentaar verwijst ook naar onderzoek getiteld "intense zoetheid overtreft cocaïne beloning", gepubliceerd in het augustus 2007 nummer van PLoS One, waarin ratten in staat waren tot zelfbediening van ofwel sacharine of cocaïne. De meeste dieren, zo bleek, kozen sacharine boven cocaïne.
Annotaties:
| #87048 | 30-12-2009 20:49 | zoooly
Let je een beetje op je spelling. ;P
zoooly's avatar
| #87066 | 30-12-2009 21:52 | maxdetak
..met of zonder een dieet.... hfsc en msg en zoetjes zijn de
valkuilen.... met van die pinnen.
Zoetjes zijn caloriearm doch ze maken dikker ....

Glucosestroop of glucose fructose stroop.
Deze zijn van 100x tot 1200 x meer zoet als gewone rietsuiker...en erger we hebben hier een rapport die het ontwikkelen van dezen in een lab. laten zien

Het laboratorium heeft verslaafden (cocaine, heroine) als voorbeeld genomen en gekeken welk delen van de hersenen intens worden geactiveerd bij cocaine/heroine/partyspul inname.

De glucosestroop en maisstroop en zoetjes zijn doorontwikkelt tot dezelfde gebieden werden geactiveerd als bij cocaine/hero. inname/shots.

Ze maken vele miljarden mensen verslaafd voor de velen multi-miljarden. In een onsje ham zit al.... glucosestroop..!
De Eu vindt alles goed door de bonussen welke grote bedrijven Brussel toeschuiven.

Gezonde- natuur voeding geeft eerder langdurig resultaat doch ook daarin is men kwistig met de glucose-fructosestroop. En van gen gemanipuleerd en niet biol mais.

Ham niet verslavend.... die tijd is geweest.
| #87067 | 30-12-2009 21:58 | maxdetak
Zoetstoffen zijn juist populair bij mensen die op hun gewicht proberen te letten.

Zoetstoffen bevatten ook geen calorieën, dus je kan er niet dik van worden......... zo worden ze althans verkocht .

Dat is het idee welke de producenten eraan koppelen en in de media brengen ....dus verkopen maar....
Maar ze misleiden wel het lichaam.
Zoetstoffen halen een rem weg.......

Het nemen van suikervervangers in o.a. Nederland is de laatste twintig jaar flink is gestegen.......het probleem met overgewicht is niet kleiner.

Integendeel: het probleem is er alleen maar groter op geworden.
Zoetjes maken je juist dikker.... veel meer als suiker...
Dus het idee of de gedachte geen calorieën= niet aankomen
neen dus.
Zo wordt dit door Nutrema e.a. producenten van zoetjes misbruikt om hun producten nu wereldwijs aan de man te brengen.
| #87092 | 31-12-2009 09:07 | maxdetak
@Puncia
Chocolade en cacaobonen. Om van die ' vreselijke' zwarte chocolade af te komen hebben wij volgende gedaan.

Naar puur en rauw cacaopoeder en cacaobonen.

Daar zit geen suiker, glucosetroop of melk, additieven, kleurstoffen, vulmiddelen en vetten bij, t meest schadelijke van de reep.

De cacaoboon is de meest gezonde boon en voeding, verslaat alles, en tjokvol met antioxidanten en polyfenolen.

Als deze bewerkt gaat worden gaat veel verloren en als er dan allerlei rotzooi aan toegevoegd wordt is het alleen genot. Tegen een wel heel hoge prijs.

O.a. glucosestroop- hfsc slaat alles. Bijv....consuming HFCS causes resistance of Leptin, a hormone that tells your brain how much fat is stored and signals the feeling of fullness.

Dus geen voldaan gevoel na t eten,de reep nee honger naar meer....
Onbeperkte trek......zin in .........
m.a.w. rem blokken eruit en gaan pas tot stilstand tegen een vrachtwagen of muurtje.

Dat dit zeer schadelijk is zal de fabriek/multinational niet wakker van liggen.. alleen de gebruiker..
| #87093 | 31-12-2009 09:26 | keuleniscool
zoetjes zijn niet gezond , hoor ik regelmatig ,
maar nimmer het bewijs daartoe ....? !
| #87094 | 31-12-2009 09:33 | maxdetak
Het bewijs.......bestuudeer zelve.... in overmate aanwezig
Bewijs zie ....
Raymond van Barneveld revealed he is struggling to cope with diabetes after beating......
"In August I found out I had diabetes and I can't handle it. For some reason it's there and you are so tired."

Sommige vinden zelfs diabetes geen bewijs... tja slaap gerust .
Suiker glucosestroop maisstroop frucosestroop en zoetjes deze Barnie.... ziet eruit als een suikerspin.

Kort is t genot als de bliksem.
| #87098 | 31-12-2009 10:17 | MareJane
En dan te bedenken dat aspartaam eigenlijk ontstond als middel om mieren te verdelgen, totdat de onderzoeker ontdekte dat het wel erg zoet was. Het goedje schijnt in je lichaam omgezet te worden tot.... (is een technische naam en kan er niet op komen). Wil je gezond zoet eten dan gewoon steviapoeder kopen (nu het nog kan).
| #87206 | 01-01-2010 10:15 | maxdetak
Kunstmatige zoetstoffen net zo verslavend als hero of cocaine

Deze derde tak van Rotschild-Rockefeller groep maakt en produceert deze zoetjes en stropen in zeer grote hoeveelheden.
Waarom........

Deze groep kills of ' reduceeert '....... elke financiele ondersteuning is je eigen kogel.

Maak HEN niet uit vanuit welke invalshoek.!

Je kan de wereld voor of na je dood........ je Gezondheid en die van je naaste.... geen betere dienst bewijzen als de zoetjes en hun glucose- en mais- fructosestropen te laten staan.
aanmelden / inloggen