Door P.uncia, Op don 2 feb 2012 18:27, 5 reacties,    

Kurkuma en curcumine blokkeren op natuurlijke wijze groei van kankerKurkuma en curcumine zijn in het verleden opgevallen als krachtige antikanker stoffen maar onderzoek heeft nu nog meer licht geworpen op het verbazingwekkende vermogen van zowel kurkuma als curcumine om daadwerkelijk de groei van kanker te blokkeren. Dit is te danken aan de unieke mogelijkheid van een hoofdbestanddeel in kurkuma dat daadwerkelijk in staat is om een enzym te blokkeren dat de verspreiding van hoofd en halskanker bevordert.

Onderzoekers van UCLA ontdekten dat curcumine, het belangrijkste component in kurkuma dat ook verantwoordelijk is voor de kleur, deze kankerblokkerende eigenschappen toonde tijdens een onderzoek met 21 deelnemers die leden aan hoofd en halskanker. De proefpersonen kregen elk twee curcumine kauwtabletten met 1000 milligram van de stof. Na het toedienen van de curcumine kauwtabletten was een onafhankelijk laboratorium in Maryland belast met de evaluatie van de resultaten.

Wat het lab vond was dat de enzymen in de mond van de patiënt die verantwoordelijk waren voor het bevorderen van de verspreiding van kanker en de groei werden geremd door de curcumine suppletie. Als gevolg hiervan stopte de curcumine inname de verspreiding van de kwaadaardige cellen. Van curcumine was al eerder in een gelijkwaardig schokkend onderzoek ontdekt tumoren te verminderen met 81 procent, dat ook geloofwaardigheid geeft aan de natuurlijke antikanker voordelen van inname van kurkuma en curcumine.

Hoewel de voordelen van kurkuma geen grote bekendheid heeft in de Verenigde Staten, is kurkuma bekend voor het wijdverbreide gebruik in veel Zuid Aziatische en Midden-Oosterse landen. Gebruikt als specerij in traditionele gerechten hebben veel culturen al volledig de krachtige gezondheidsbevorderende aspecten van kurkuma herkend.

Misschien wel het beste deel over kurkuma is het feit dat het erg goedkoop is in vergelijking tot zeer ineffectieve geneesmiddelen tegen kanker die daadwerkelijk hebben aangetoond om tumorcondities te verslechteren en patiënten te doden. Naarmate er meer gezondheidswerkers de eigenschappen van kurkuma en curcumine gaan realiseren is het zeer goed mogelijk dat het net zo populair en wijdverbreid zou kunnen worden, zo niet meer, dan de supervoedingsstof vitamine D.

Door, Anthony Gucciardi.
Annotaties:
| #174611 | 02-02-2012 20:31 | ouwe knar
Over volgens natural society super voedingsstof vitamine D:
Curcumine is een VDR-agonist.
De VDR (Calcitriolreceptor) activeren is geen slecht idee...
http://zaplog.nl/zaplog/article/curcumine_vernietigt_resistente_kankercellen#n113665
ouwe knar's avatar
| #174634 | 03-02-2012 09:11 | Guantanamo Lullabay
wie weet kennelijk hebben ze in India minder kanker
cancer-incidence-world-map.gif
Guantanamo Lullabay's avatar
| #174635 | 03-02-2012 10:27 | merethan
Boeiende materie.
merethan's avatar
| #174668 | 03-02-2012 16:47 | Debsy
Dat stond al beschreven in het boek antikanker van David Servan Schreibner, helaas kort geleden toch nog gestorbven aan kanker. Hij was geen tegenstander van chemo begreep ik uit zijn boek of hij schreef dit uit politieke correctheid.

Kurkurma en zwarte peper hebben tevens een synergetische werking.

Ik kan iedereen deze smoothie aanbevelen met Kurkurma en vele andere heilzame ingredienten. Ik maak hem vanaf twee weken terug en bevalt mij zeer goed! (je kan optioneel natuurlijk wel wat dingen weglaten)/
http://www.fonteine.com/fruit_smoothie.html

Vitamine D zou altijd in de vorm van levertraan gesuppleerd moeten worden en geen afzonderlijke D3. Levertraan heeft de goede verhouding tov vitaminbe A namelijk 10:1 Kies wel voor gefermenteerde levertraan. Deze is ontwikkeld door Green Pasture in samenweking met de Weston Price Foundation.
| #174694 | 04-02-2012 14:41 | ffloor
Overigens maakt kurkuma jouw gerecht na toevoeging metèèn oneetbaar... is alsof je de douchemat aan het oppeuzelen bent.
Toevoegen gaat wel in een gebráden (niet gebakken) gerecht in de koekepan zoals met dat smakeloze tofu in de rijstolie: dat spul maak je op deze manier nog heel 'interessant?' van.
aanmelden / inloggen