Door community (initieel Best Well), Op din 10 jul 2018 13:32, 0 reacties, nieuws

Kuzu: Kritische Nederlanders ’moeten maar oprottenNederlanders die zich zorgen maken over de problemen met de multiculturele samenleving, moeten maar ’oprotten’.
Deze uitspraak van Denk Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu doet veel stof opwaaien op Twitter. „Als hun dat niet bevalt, dat veranderende Nederland, waarbij verschillende mensen met verschillende achtergronden samen met elkaar leven, in een stad als Zaandam, een wijk als Poelenburg, dan rotten ZIJ maar op”, zegt Kuzu in een video van Ismail Ilgun. De clip is honderden malen gedeeld en bekritiseerd.

We kennen Ismail Ilgun als Neerlands onvervalste tuigvlogger, maar voor een vlogger maakt hij verdomd weinig filmpjes. Maar voila: gisteren werd er weer eens een teerling geworpen. Alhoewel de Ramadan allang voorbij is, werd hier DENK-leider Tunahan Kuzu gevolgd tijdens een dagje vasten.In de video trekt Kuzu fel van leer tegen autochtone Nederlanders. Hij zegt letterlijk: “Als het hun niet bevalt, dat veranderende Nederland, waarbij verschillende mensen met verschillende achtergronden samen met elkaar leven in een stad als Zaandam, in een wijk als Poelenburg, dan rotten zij maar op.”

Een opmerkelijk standpunt voor een DENK-kamerlid, aangezien de partij zegt de staan voor een inclusieve samenleving en daarvoor zelfs een heel plan heeft gemaakt.

In het Turks-Nederlandse onderonsje met Ilgun wordt ook de Marokkaans-Nederlandse kamervoorzitter Khadija Arib door het slijk gehaald. Kuzu verwijt haar krampachtigheid en een gebrek aan professionaliteit.

Behalve over de islam, en over hoe je een maandje niet mag eten van de islam, werd uiteraard gesproken. Maar Kuzu is meer dan alleen een trouwe moslim; hij is ook politicus. Dus al snel kwam het gesprek op politiek. En over het feit dat iedereen zich bij DENK zich een beetje een Calimero voelt, en altijd maar een slachtoffer is. Maar DENK-voorman Kuzu heeft een manier gevonden om daar verbaal mee om te gaan. Echt het ei van Columbus (leuk feitje: volgens Ismail Ilguns geflipte idool Erdogan was het trouwens een moslim die Amerika ontdekte, niet Columbus): iedereen die zich ongemakkelijk voelt bij de opmars van de DENK-achtigen… nou… die rot maar lekker op!

Kuzu voelt zich oneerlijk behandeld
Maar Kuzu is nog niet klaar. Hij zegt oneerlijk behandeld te worden. Niet alleen door de kamervoorzitter, maar ook door de media. Hij noemt de Telegraaf, Powned, GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en ook NRC, Volkskrant en de NOS. Kuzu vraagt zich af hoe het toch komt dat DENK oneerlijk wordt behandeld. Hij beantwoordt de vraag zelf: “Ze missen de leefwereld van mensen met een migratieachtergrond en een bepaald deel heeft gewoon haat.”

Ilgun reageert tijdens de hele video instemmend.
Bekijk hier de video:

Annotaties:
aanmelden / inloggen