Door community (initieel Antares), Op zat 1 apr 2017 14:55, 0 reacties,    

Laat Trump golfen, laat het publiek het budget bepalenAuteur: David Swanson

Een gedachte achter een representatieve overheid is om te benaderen wat het publiek als geheel zou doen als het de tijd zou hebben om neer te zitten en iedere zaak zelf te beoordelen. Vanzelfsprekend heeft het Amerikaanse publiek als geheel niet de tijd daarvoor. Maar als een willekeurige selectie uit het publiek wordt gevraagd om de tijd te nemen voor een onderwerp, dan zijn de resultaten normaalgesproken in lijn met opinieonderzoeken, om het nog niet te hebben over menselijk fatsoen, veel meer dan het werk van het Congres of het Witte Huis dat doen.

Een voorbeeld kan worden gevonden in de kwestie van het federale fiscale budget van 2018. Dit kan een lastig onderwerp zijn om het publiek over te raadplegen, hoofdzakelijk omdat het merendeel van het publiek weinig idee heeft over hoe het budget eruitziet, en de meeste discussies over het budget maken de zaak alleen maar erger. Gepassioneerde pleidooien om niet op dit of dat waardevolle programma te bezuinigen laat mensen in de veronderstelling dat zulke programma's een significant deel uitmaken van het budget, en dat het voorstel van het Witte Huis de overheid zou doen krimpen door in zulke programma's te snijden.

In feite is er maar een item dat een significant deel uitmaakt van het congressionele budget — meer dan de helft in feite — en president Donald Trump's voorstel is voor een overheid met dezelfde omvang, maar met geld dat bijna overal wordt weggehaald en in dit ene budget gestopt: het leger. Trump's budgetvoorstel zou militaire uitgaven opstuwen tot boven 60% van de congressionele uitgaven (niet meegeteld de geheime budgettten, uiteraard).

Lees verder
Annotaties:
aanmelden / inloggen