Door community (initieel Best Well), Op maa 24 jul 2017 20:23, 0 reacties, nieuws

legaal sterven of illegaal levenSofie, een meisje van 8 uit Maasmechelen dat enkele jaren geleden stervende was, maakt het nu weer goed. "Dankzij het gebruik van medicinale cannabis", zeggen haar ouders. Zij willen daarom dat het gebruik van cannabis gelegaliseerd wordt.
Sofie kan weer genieten ...
"Dankzij de cannabis kan Sofie weer spelen, eten, kusjes geven, wandelingen maken en naar school gaan. Voor de cannabis waren haar aanvallen zo hevig dat die levensbedreigend waren en hersenschade veroorzaakten. Dokters zeggen dat dat nu niet meer het geval is", zegt de papa van Sofie. Het leven ziet er dus intussen heel anders uit voor het meisje uit Maasmechelen dan enkele jaren geleden. En haar ouders zijn ervan overtuigd dat dat door de cannabis komt.

Belgische staat voor de rechter!
"Moeten wij ons kind legaal laten sterven bij gebrek aan cannabisolie? Of moeten we op een illegale manier haar leven proberen te redden? Cannabis moet in de apotheek verkrijgbaar zijn tegen een aanvaardbare prijs", zegt de vader van Sofie. "Nu moet ik een beroep doen op een persoon in Nederland om aan cannabis te geraken. Wij hebben daarom in september een gesprek met minister Maggie De Block. Wij zullen daar ons voorstel aan haar voorleggen. Als de minister niet openstaat voor onze vraag, slepen we de Belgische Staat voor de rechter voor schending van de mensenrechten."
Annotaties:
aanmelden / inloggen