Door community (initieel Best Well), Op din 17 apr 2018 18:03, 1 reacties, nieuws

Leger Israël bereid zich voor op ‘onvermijdelijke’ oorlog met Iran

Syrisch persbureau meldt Israëlische raketaanval op luchtmachtbasis, maar zegt nu dat het ‘vals alarm’ was – Verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu – Israëlische troepen in hoogste staat van paraatheidEen verhit telefoongesprek tussen Putin en Netanyahu over de situatie in Syrië liep een kleine week geleden op niets uit. De Israëlische premier benadrukte dat Israël niet kan toestaan dat Syrië wordt veranderd in een grote militaire Iraanse aanvalsbasis. (Afbeelding: (3)).

De Israëlische militaire leiding is er de laatste maanden van overtuigd geraakt dat de Iraanse Revolutionaire Garde Syrië wil gebruiken voor een rechtstreekse aanval op de Joodse staat. De Israëlische strijdkrachten zijn dan ook begonnen zich voor te bereiden op wat inmiddels een ‘onvermijdelijke’ oorlog wordt genoemd. Gezien de massale aanwezigheid van zowel Amerikaanse, Russische, Turkse als Hezbollah strijdkrachten in Syrië kan die militaire confrontatie zich wel eens pijlsnel als een olievlek over het Midden Oosten en de wereld verspreiden.Vandaag vaardigde het Israëlische leger (IDF) een ongewoon communiqué uit met daarin details over de Iraanse drone bases in Syrië, hun commandanten en de groeiende bedreiging die deze vormen. In tegenstelling tot het zwijgen van de Israëlische politiek spreken de militaire leiders nu openlijk over een aanstaande oorlog met Iran, dat de Israëlische luchtaanval op de Syrische T-4 basis op 9 april hoe dan ook zou willen vergelden met een aanval op een doel of meerdere doelen in Israël.

Al eerder Iraanse generaals uitgeschakeld

Diverse media noemden dat bombardement op de T-4 basis de ‘eerste live aanval van Israël op Iraanse commandanten’, maar volgens Israëlische inlichtingen- en defensiespecialisten klopt dat niet. Al op 18 januari 2015 viel de Israëlische luchtmacht een groep Iraanse commandanten aan die in het geheim in Quneitra waren aangekomen, een plaatsje vlakbij de Israëlische Golan Hoogte. Daarbij kwamen twee Iraanse generaals om het leven. In het jaar daarop was op 26 juli in dezelfde plaats generaal Mohammed-Reza Naghdi het doelwit, maar die aanval mislukte.

Eerste directe Iraanse aanval op Israël komt eraan

Generaal Qassem Soleimani van de Iraanse Al-Qods (‘Jeruzalem’) eenheid geeft op dit moment leiding aan de voorbereidingen voor de eerste directe aanval op Israël. Soleimani is de Iraanse topcommandant voor de diverse fronten in het Midden Oosten waar Iran actief is. Il-76 transportvliegtuigen brengen –vermomd als passagierstoestellen- voor dit doel militair materieel naar Syrië, en de Iraanse luchtmacht heeft zich inmiddels verspreid naar vier Syrische bases bij Aleppo, Saiqal, Damascus en Homs (de T-4 basis). (1)

‘Vals alarm’ over nieuwe Israëlische raketaanval in Syrië

Het Syrische persbureau SANA meldde eerder vandaag dat 9 Israëlische raketten waren onderschept bij de Shayrat luchtmachtbasis en Al Dumayr, 40 kilometer ten noordwesten van Damascus. Syrische officials hebben deze aanval inmiddels ontkend, en zeggen dat het ‘vals alarm’ was, al zou er wel sprake zijn geweest van een ‘elektronische’ aanval. (2)

Verhit gesprek Putin en Netanyahu

De Israëlische premier Netanyahu nam 6 dagen geleden het initiatief tot een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Putin. Beide heren konden het bepaald niet eens worden; in een verhit gesprek waarschuwde Putin dat nog meer Israëlische aanvallen in Syrië niet langer zullen worden getolereerd, waarop Netanyahu antwoordde dat hij onmogelijk kan accepteren dat Syrië wordt veranderd in een Iraanse militaire aanvalsbasis. (3)

Israëlische troepen in hoogste staat paraatheid

Minister van Defensie Avigdor Lieberman wees er gisteren op dat het Libanese leger zich heeft aangesloten bij de door Iran aangestuurde Shi’itische terreurbeweging Hezbollah, dat naar schatting over zo’n 100.000 raketten en projectielen beschikt. Samen met andere door Iran geleide milities en het Syrische leger zou er een groot oorlogsfront in opbouw zijn aan de noordelijke grenzen met Israël, ‘wat voor ons de grootst mogelijke strategische uitdaging betekent.’ (4)

In afwachting van een Iraanse vergeldingsaanval heeft het Israëlische leger inmiddels meer eenheden en vliegtuigen naar het noorden gestuurd. De troepen zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht.
Annotaties:
| #263030 | 17-04-2018 20:01 | Antares
De misdaden van Israël stapelen zich op. Recordhouder Persschieten.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen