Door rembo, Op zat 6 dec 2008 13:48, 4 reacties,    

Lelijke eend Tango geeft Tesla Roadster het nakijken

We wachten geduldig op de komst van echte elektrische voertuigen. Ondertussen gaat het slecht met de fabrikanten. Zap Motorcars stopt de bouw van een fabriek in Kentucky. Tesla Motors zit bij de groep autofabrikanten die staatssteun krijgt in Amerika. Nice Cars uit Engeland stopt er helemaal mee. En de komst van de Chevrolet Volt zal er niet voor 2010 zijn. Nu ben ik geen onverdeeld voorstanders van auto’s in het algemeen. Maar het volgende voorval geeft weer reden tot glimlachen.

Met elektrische auto's veranderen de classificaties. Een auto met heel bescheiden aanzien verslaat het supersport model van Tesla in een dragrace voor elektrische productiewagens. De Tesla heeft de sportieve uitstraling. Dit vertaald zich ook naar de prijs die begint vanaf 100.000 dollar. De Tango heeft meer de uitstraling van een invalidenwagentje. Maar welke legt een kwart mijl sneller af?

Klik voor een filmpje van de dragrace.

De Tango is maar een meter breed. Maar ondanks zijn formaat heeft het een praktische topsnelheid van 200 km/uur en theoretisch van 240 km/uur. Dit met een elektrische actieradius van 60 tot 75 kilometer. 0 Tot 100 in 4 seconden. Dit maakt hem heel sportief voor een stadsauto.

Klik voor een filmpje van sportieve rit over de snelweg.

De Tesla Roadster heeft daarentegen wel de uitstraling. Klik hier voor een filmpje Tango ontmoet Tesla.
Annotaties:
| #51393 | 06-12-2008 14:46 | merethan
Nueh echt spectaculair is het niet nee. Al die ruige shit met brullende motoren en kerosine die uit de uitlaatpijpen spuit is wel veel kicker ja.

Maar dan nog is het wel leuk dat zo'n paus-mobiel een ruig ogende sportwagen verslaat :P

Overigens is dragracen met een electrische machine veel makkelijker, waarschijnlijk hoef je niet eens te schakelen. Die ethanol of kerosine aangedreven dragsters moeten wel een paar keer opschakelen volgensmij.
merethan's avatar
| #51426 | 06-12-2008 19:07 | CitySurfer
Huhhhhh:"We wachten geduldig op de komst van echte elektrische voertuigen"
Ik wacht geduldig tot ook rembo de CO2 onzinballon heeft doorgeprikt.....

Affin, wel goed nageblaat Rembo !
| #51430 | 06-12-2008 19:24 | rembo
@CitySurfer: De Al Goore CO2 doctrine? Nee die geloof ik niet. Wel dat we in evenwicht met onze leefomgeving moeten komen. En dat elektrische voertuigen beter presteren in acceleratie dan verbrandingsmotoren. Zie Killacycle snelste dragracer ter wereld waar ik al twee artiekeltjes aan heb besteed! En dat elektrisch tanken 5% kost van wat het in benzine kost.

CO2 is plantenvoer, waterdamp wat ook vrijkomt bij verbranding is ook broeikasgas, het noordpoolijs is heden dikker dan de laatste 20jaar,... maarja alles wat je leert is een vorm van nablaten.

Bedankt voor de feedback ;)
rembo's avatar
| #51431 | 06-12-2008 19:43 | Antagonizer
Gaaf ding, die Tango.
Volledige rolkooi, laag zwaartepunt, supersnelle accelleratie, goeie wegligging.

Jammer dat de prijs zo hoog is en de actieradius nogal klein, anders zou ik zo zo'n karretje kopen.
Antagonizer's avatar
aanmelden / inloggen