Door P.uncia, Op vri 17 feb 2012 18:24, 6 reacties,    

Levensmiddelen kunnen 180 keer meer fluoride bevatten dan kraanwaterGefluorideerd leidingwater en tandpasta worden vaak beschouwd als de belangrijkste bronnen van fluoride blootstelling, maar het blijkt dat gebruikelijke levensmiddelen in feite mogelijk grotendeels kunnen bijdragen aan je fluorideninname. Volgens fluoride expert Jeff Green, die al 15 jaar actief protesteert en de effecten van fluoride op het lichaam bestudeert, bevat een gebruikelijk voedingsmiddel tot 180 keer meer fluoride dan je gefluorideerde kraanwater! (PS. leidingwater in Nederland bevat geen fluoride)
.
Volgens Green is de boosdoener niet-biologisch voedsel, maar niet slechts één soort. Als je nog steeds conventioneel geteelde voedingsmiddelen eet kun je, zonder het te weten, jezelf blootstellen aan extreme fluoridenniveaus. Green zegt dat dit mogelijk wordt gemaakt doordat fluoride incognito in de voedselvoorziening komt op een zeer zorgwekkend manier:

"Kryoliet is eigenlijk natrium aluminium fluoride . Dit natrium aluminium fluoride is vooral effectief in het doden van ongedierte" zegt Green. "Het is ook zeer kleverig, dus als ze sproeien is het waarschijnlijker dat het aan je producten kleeft, tenzij je er echt werk van maakt op het weg te krijgen".

Op fluoridengebaseerde bestrijdingsmiddelen verontreinigen belangrijke voedingsmiddelen.

Terwijl de Green stelt dat een groot aantal niet-biologische producten schokkende niveaus van deze op fluoride gebaseerde pesticide kunnen bevatten, is ijsbergsla mogelijk één van de grootste zondaars. In feite kan ijsbergsla nu doordrenkt zijn met een verrassende 180 delen per miljoen (ppm) fluoride, 180 keer hoger dan het "aanbevolen" water fluoridering niveau. Dit "gezond" voedsel kan in feite je lichaam aantasten met hoge niveaus fluoride. Maar welke andere schijnbaar gezonde producten bevatten grote hoeveelheden fluoride?

Citrusvruchten zijn in feite toegestaan om 95 ppm natriumfluoride te bevatten.

Aardappelen kunnen zoveel als 22 ppm aan de buitenkant en 2 ppm inwendig hebben.

Rozijnen mogen 55 ppm hebben.

Fluoride wordt in verband gebracht met verminderd IQ bij kinderen, en zelfs de Amerikaanse regering roept op dat lagere niveaus van fluoride worden toegevoegd aan de watervoorziening in de Verenigde Staten. Misschien zal de volgende grote hindernis in de strijd tegen fluoride binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn.

Door, Anthony Gucciardi.
Annotaties:
| #175477 | 17-02-2012 19:18 | Mack
G%$^#({}$#
Doe ik zo m'n best met fluoride vrije tandpasta krijg ik heb op die manier nog veel meer binnen. En ik eet al veel biologisch maag nog lang niet alles.
V&&*# K*}zooi
| #175506 | 18-02-2012 12:22 | ouwe knar
WOW, ik had het kunnen weten!!!!!
Thanks @P.uncia
ouwe knar's avatar
| #175526 | 18-02-2012 14:44 | piet graniet
V&&*# K*}zooi

Dat was ook mijn gedacht. Ik vraag me wel af in hoeverre de Amerikaanse situatie hier van toepassing is?
piet graniet's avatar
| #175530 | 18-02-2012 17:10 | P.uncia
Ik vraag me wel af in hoeverre de Amerikaanse situatie hier van toepassing is?


Vergelijkbaar, ook hier sluipen veel soorten pesticiden de voedselketen binnen, er zijn al kamervragen over gesteld en er is een onderzoek geeist.

Onderzoek naar risico's pesticiden voor gezondheid

Onderzoek: Pesticiden verhogen kans op ADHD

Verder wil je niet weten hoeveel troep er wordt gebruikt, meer dan 600 soorten :(
P.uncia's avatar
| #175553 | 19-02-2012 15:16 | herman4394
Het gaat om de "concentratie" van fluoride ionen. In drinkwater wilden ze slechts 1 ppm (1 deel per 1 miljoen delen) toevoegen.

Ook veldspaat, je weet wel de stenen die je in Zwitserland of Noorwegen in de bergen en rivieren vindt, zit vol met fluoride.

In Rijnwater zat oorspronkelijk genoeg (1 ppm) fluoride uit het Zwitserse veldspaat.
Helaas is de Rijn zo vervuild, dat ook het fluoride ion er automatisch uit verwijderd wordt tijdens de water zuivering.

in veel bronwater zit echter nog wel vaak vaak 1 ppm fluoride.
Ook gewone thee en vis bevatten fluoride.

Fluoride, geleidelijk verspreid, zorgt (statistisch gezien) bij kinderen voor 50% minder gaatjes in tanden en kiezen. Bij volwassenen zijn er dan 50-80 % minder gaatjes. Zie het Nederlandse TNO onderzoek Tiel Culemborg.

Met gewoon poetsen kan je echt niet overal bijkomen. Dus de gaatjes blijven dan op de overgebleven plaatsen komen. Kleur je tanden maar eens met bosbessensap of van die rode pilletjes na het poetsen...

Wat zit er dan in de (kunsthars) vullingen die je uiteraard nodig hebt wanneer je gaatjes hebt gekregen? Dat spul is ook niet zo gezond lijkt me. De lichamelijk zwakke zenuw die er onder ligt moet bij de tandarts vaak extra beschermd worden tegen de gifstoffen uit het kunsthars.
| #175554 | 19-02-2012 16:25 | Appie
@ herman: bijv. BPA

meer info
Appie's avatar
aanmelden / inloggen