Door community (initieel Best Well), Op don 5 okt 2017 16:43, 6 reacties, nieuws

Lieve media, is de waarheid te veel gevraagd?Media doen hun werk niet

In het korte bestaan van mijn blog heb ik herhaaldelijk geschreven over de manipulerende en misleidende media. Omdat ze niet naar mijn wijze woorden luisteren, blijft dit vooralsnog een terugkerend onderwerp. De politieke correctheid (lees: zelfcensuur), en onbetrouwbaarheid van de media vieren hoogtijdagen na terroristische aanslagen. CNN zet fake news in scene, terwijl de NOS bewust relevante feiten achterhoudt over de aanslag.

Eigenlijk is het allemaal heel simpel. Het is de taak van de media om nieuws van goede kwaliteit te leveren. De bevolking heeft recht op betrouwbare informatie. Het gaat mij om niets anders dan feiten en de waarheid. In een tijd dat terroristische aanslagen, en de daarbij behorende ledematen, je om de oren vliegen is het van belang dat we aankunnen op betrouwbaar nieuws. Is dat te veel gevraagd?

CNN, de dirigent van fake news

Het nieuws omtrent de in scene gezette demonstratie bereikte me via /pol/. Op de beelden is duidelijk te zien hoe CNN het geheel in scene zet. Ze dirigeerden moslimvrouwen en kinderen naar hun plaats met anti-ISIS bordjes en andere attributen tegen geweld. De beelden al snel viral. Desondanks de ontmaskering werden de beelden gewoon uitgezonden, waardoor ze iedereen in de waan lieten dat het om authentieke beelden ging. De gebruikelijke onverlaten vervingen de feiten met een versie die beter bij hun droomwereld paste. In tegenstelling tot de media en de onverlaten ga ik u niet vertellen hoe u de beelden moet interpreteren. Kijk, en oordeel zelf.

Fake news CNN caught staging a narrative


NOS, de beschermheer van de moslims

De NOS staat bekend om zijn politieke correctheid. Dat geldt voor nagenoeg de gehele publieke omroep. Na een terroristische aanslag wordt er in praatprogramma’s uren besteed aan het zorgvuldig vermijden van woorden als islam en moslims. Dit bleek weer het geval te zijn na de recente aanslag in Londen. De terroristen schreeuwden ‘’this is for Allah’’ terwijl ze mensenlevens verwoestten. Op het liveblog van de NOS werd echter beweerd dat de terroristen ‘’dit is voor mijn familie’’ riepen. Daarnaast knipte de NOS ‘’this is for Allah’’ uit het originele ooggetuigenverslag. Ook hier heb ik de echte beelden van bijgevoegd. Kijk, en oordeel zelf.


Linkse bubbel

Het hoort voor niemand een verrassing te zijn dat de media een links bolwerk is. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor het onderwijs (van de kleuterschool tot de communistische universiteiten). Sinds de verkiezingen in maart overtuigend door politiek rechts werden gewonnen, zijn de media op vrijwel alle fronten doorgeslagen. Dat blijkt simpelweg uit de volgende constateringen. De media hebben er een dagtaak aan om mannen als Trump, Wilders, en Baudet te bashen met hun flinterdunne ‘journalistieke bijdragen’. Er is inmiddels al zo veel negatief nieuws over de heren geschreven, maar nog steeds valt de heren niets aan te rekenen op basis van de verifieerbare feiten. Misschien is het tijd voor de media om hierover te reflecteren? En nu heb ik een vraag voor u, beste lezer, welke negatieve berichten heeft u uit de media over Obama, Trudeau, en Jesse Klaver vernomen? I rest my case.


Wees transparant

De uitgesproken rechtse Milo Yiannopoulos pleit er al geruime tijd voor dat media kleur bekennen. Hij stelt dat iedereen bevooroodeeld is (feit). Waarom zouden we er dan niet gewoon voor uitkomen? In dat geval manipuleren nieuwsoutlets de kijker niet meer met hun geheime agenda, maar is het voor iedereen duidelijk. Dan kunnen de mensen zelf bepalen naar wie ze willen kijken.

Persoonlijk vind ik het uiterst vermakelijk dat uitgerekend Milo deze uitspraken heeft gedaan. Hij slaat de spijker op de kop. Milo wordt vanwege zijn zeer uitgesproken denkbeelden en persoonlijkheid structureel uitgemaakt voor ultrarechts, extreemrechts, of welke term je maar kunt bedenken om iemand op voorhand te diskwalificeren. Verder wordt hij ook verweten racistisch en xenofoob te zijn. De feiten weergeven echter een andere werkelijkheid. Is hij provocatief, scherp, en politiek incorrect? Ja. Is hij racistisch en xenofoob? Milo Yiannopoulos is van Britse, Griekse, Ierse en Joodse afkomst, en zijn passie bestaat uit intieme handelingen met zwarte mannelijke geslachtsdelen. Het antwoord is dus nee. De transparantie van de media en het hierboven beschrevene worden duidelijk in de onderstaande video (aanrader):


Conclusie

Samenvattend kan ik niet anders dan concluderen dat de media volledig ontspoord zijn. Het gaat er gewoon om dat er betrouwbaar nieuws moet worden verslagen. Ongeacht van je politieke voorkeur dient een verslaggever zich gewoon aan de feiten te houden. Mensen zijn niet dom. Die manipulatie van de kijker heeft de houdbaarheidsdatum bereikt. Stop met het framen, cherry picken, liegen, en knippen. Want wat gebeurt er als mensen erachter komen dat je tegen ze liegt? Dan knippen ze jou uit hun leven. Doe je werk, en doe het goed.

Overigens is het interessant om te melden dat de NOS heeft verklaard zich aan de feiten te houden.
Annotaties:
| #260884 | 06-10-2017 00:53 | G.B. Wolf
D'r zit een knop op die tv. Ik kijk al jaren niet meer. Ik zoek mijn eigen nieuwszenders wel. Op Internet krioelt het ervan.
G.B. Wolf's avatar
| #260892 | 06-10-2017 11:17 | Best Well
Ik kijk zelf vrijwel geen tv meer. Wanneer ik het nog probeer wordt mijn weerzin nog groter.
Best Well's avatar
| #260893 | 06-10-2017 15:12 | Rotterdam
In plaats daarvan 'kijk' Best well Martin Vrijland. Daar word je pas wijzer van.
| #260894 | 06-10-2017 16:38 | Best Well
Ja inderdaad !
Rotterdam kijkt Vrijland stiekem via Zaplog
(mag eigenlijk niet van zijn baas)
en zo worden we er allebei nog eens wijzer van.
Best Well's avatar
| #260895 | 06-10-2017 17:21 | Best Well
Hoe werkt dat nu precies tussen overheidstrollen en Martin Vrijland?
zie de comments onder:
http://zaplog.nl/zaplog/article/social_engineering_en_de_sleepwet

Het verklaard in ieder het gedrag en de aversie hier van Rotterdam.
Verder verklaart het waarom deze onwel gevallen meningen zo lang duren met laden op Zaplog en ander sites welke hiervoor nog een podium blijven bieden.
Best Well's avatar
| #260896 | 06-10-2017 17:37 | Best Well
Rotterdam nu je toch weer onzin aan het lezen bent, straks wanneer het sleepnet legaal is, is er nog veel meer voor je om te lezen:
http://zaplog.nl/zaplog/article/wie_vist_met_het_sleepnet
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen