Door geinformeerd, Op zat 7 nov 2015 11:08, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Magnesium voor chemokuur innemen om nierschade te vermijden


Om kanker te behandelen wordt een chemokuur zoals Cisplatin toegepast. Daardoor worden kankercellen vernietigd, waarna de chemo met afvalstoffen via de nieren wordt afgevoerd. Bijkomende complicatie is dat veel magnesium aan lichaamscellen worden onttrokken, waardoor hypomagnesiëmie en nierschade ontstaat. Hoe leidt magnesiumtekort tezamen met chemokuur tot niervergiftiging en hoe kan toediening van magnesium voor chemokuur de kans op schade en complicaties verminderen? ...
Annotaties:
| #241017 | 23-11-2015 21:40 | ffloor
Maar ook hartstilstand door magnesiumgebrek!
Toen het Utrechtse UMC dus uitvogelde dat de vele hartdoden na chemo van magnesiumgebrek kwam - dacht ik onmiddellijk terug aan het overlijden van mijn rokende broertje in 2006.
Hij heeft zijn hele leven, elke ochtend en elke avond wat afgesjouwd met vele kubieke meters aan veekoeken met magnesiumsulfaat - en achteraf blijkt dan dat geeneen koei maar wel hijzelf aan magnesiumgebrek is overleden - dat was voor mij wel eventjes een hard gelag. Maar dat ellendige gerook hèh, elke dag 1 pak Drum en 10 Rizla blauw. Afin het leven gaat door.
aanmelden / inloggen