Door sigmund, Op din 20 dec 2011 20:05, 6 reacties,    

Marijuana zorgt voor meer veiligheid in het verkeerBestuurders, die stoned i.p.v. dronken achter het stuur kruipen, maken de wegen wellicht veiliger in die staten in de VS, die medische marihuana toestaan, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De economen Daniel Rees van de universiteit van Colorado en Mark Anderson van de Montana State University onderzochten het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in dertien staten, die medische marijuana wetten invoerden tussen 1990 en 2009. Ze vonden dat het gemiddelde aantal dodelijke verkeersslachtoffers in deze staten met 9% afnam, nadat medische marijuana legaal werd.

"Wat er aan de hand is, is dat jonge volwassenen, vooral de mannen, minder bleken te drinken nadat medische marihuana eenmaal legaal werd," vertelt Rees aan ABC News, wijzend op gegevens van het ‘Beer Institute, die een daling in de verkoop van bier laten zien in de staten met nieuwe medische marihuana wetgeving. "Je legaliseert medische marihuana en de snelwegen worden veiliger."

Waarom? Rees en Anderson hebben twee theorieën.

"Eén hypothese is, dat rijden onder invloed van marihuana gewoon veiliger is, dan rijden wanneer je dronken bent", zegt Rees. "Dronken bestuurders nemen meer risico’s, hebben de neiging om sneller te gaan en beseffen zich niet hoe erg ze zijn beneveld. Mensen onder invloed van marihuana rijden langzamer en nemen niet zo veel risico's." De andere theorie, zegt Rees, is dat mensen, die marihuana roken gewoon niet zo veel naar buiten gaan.

Kunnen er andere factoren een rol spelen? Zo daalt in sommige staten, zoals Tennessee en Virginia, het aantal verkeersdoden sinds 1994, zelfs zonder medische marihuana wetten. En in de Colorado, waar medische marihuana legaal is, bemerkt de politie steeds meer chauffeurs, die stoned zijn. In 2010 hadden er 32 mensen, die betrokken waren bij dodelijke ongevallen, marihuana geslikt volgens het departement van transport van Colorado.

Rees zegt dat hij en Anderson achter hun onderzoek staan, waarvan zij opmerkten, dat het nog niet is ‘peer-reviewed’ door collega's. Ze zeggen dat ze zorgvuldig rekening hebben gehouden met landelijke trends en andere veranderingen in het beleid - zoals de verplichte veiligheidsgordel of lagere snelheidslimieten, die ook verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het verlagen van het aantal verkeersdoden.

"Het is echt moeilijk om te bedenken, als je eenmaal rekening houdt met al die factoren, wat dan wel zorgt voor verminderde alcoholconsumptie en correleert met de legalisering van medische marihuana", zei Rees
Annotaties:
| #172173 | 20-12-2011 21:23 | toktok
"In 2010 hadden er 32 mensen, die betrokken waren bij dodelijke ongevallen, marihuana geslikt volgens het departement van transport van Colorado"

en alcohol gerookt ........... ;-))
toktok's avatar
| #172174 | 20-12-2011 21:37 | sigmund
@toktok

Medical marijuana
There are several methods for administration of dosage, including vaporizing or smoking dried buds, drinking, or eating extracts, and taking capsules. The comparable efficacy of these methods was the subject of an investigative study[5] conducted by the National Institutes of Health.

Synthetic cannabinoids are available as prescription drugs in some countries. Examples are Marinol (The United States and Canada) and Cesamet (Canada, Mexico, the United Kingdom, and the United States).
sigmund's avatar
| #172175 | 20-12-2011 21:41 | sigmund
Opvallend is dan gelijk wel, dan het allemaal slikkers waren ;)
sigmund's avatar
| #172181 | 20-12-2011 22:22 | toktok
okidoki ............ weer wat geleerd, dank u vrindelijk.

en wens u een prettige voortzetting van uw avond ......
toktok's avatar
| #172219 | 21-12-2011 14:14 | Tzolkin
Ik zet mijn geld op de blowers die te lamlendig zijn om de deur uit te gaan.

In 2000, tijdens het EK-voetbal had de NL politie dit ook in de gaten: ze stuurden de Britse hooligans vanuit de trein linea recta naar de coffeeshops. Geen last van gehad.

Bij een eerdere wedstrijd in België hadden de Britten nog alles kort en klein geslagen, met te veel Belgische pinten in hun kadaver.
| #172292 | 22-12-2011 16:51 | EvaVanE
Rijd je op de snelweg. Duikt er plotseling een (meestal rood) autootje voor je op. 70, hooguit. Parkeerplaats zoekend? Van het bemutste hoofd is van achter weinig zichtbaar. Ontspannen onderuitgezakt, zo blijkt bij het inhalen. Met een gelukzalige glimlach op het gelaat rustig doortuffen. Relax, man!
We gaan op die momenten wel even in een deuk :D
EvaVanE's avatar
aanmelden / inloggen