Door community (initieel Best Well), Op zat 7 jul 2018 18:50, 7 reacties, nieuws

marketing voor Elon Musk’s Boring company?

Draaide de Thaise grot voetbalteam hoax al die tijd om marketing voor Elon Musk’s Boring company?Toen ik de afgelopen dagen het nieuws over de Thaise jongetjes van een voetbalteam dat in een grot vast kwam te zitten volgde, moest ik onmiddellijk denken aan Elon Musk. Dat klinkt u misschien raar in de oren, maar dat was exact wat ik dacht. Als ik daar net een uur eerder over geschreven had, was mijn voorspelling uitgekomen. Waarschijnlijk is het omdat ik de ontwikkelingen op het gebied van technologie heel erg volg, maar ik moest meteen denken aan Elon Musk’s Boring Company. “Kwestie van een tunnel boren”, zo was mijn gedachte. Juist terwijl ik dit van plan was op te gaan schrijven, open ik de telegraaf op zoek naar een link naar het laatste artikel en stuit ik op een bericht dat mijn mond deed openvallen. Precies dat wat ik dacht, wordt grootst aangekondigd in de Telegraaf met de kop ‘Elon Musk schiet grotjongens te hulp‘. Nu zult u zich afvragen waarom ik die link legde en waarom ik het voorval als hoax betitel. Dat vergt enige toelichting.

Om te beginnen moet u dan even een complotgedachte hypothetisch tot u nemen. Natuurlijk wilt u geen complotdenker zijn, maar leest u voor de aardigheid toch even verder. De gedachte is dat alle technologie die nodig is om ons in een wereldwijd technologische gevangenis-web te drijven gebracht wordt via het concept van ‘the American Dream’. Daarin gaan we er vanuit dat verhaallijnen en biografieën een illusionair beeld geven, dat het concept van ‘the American Dream’ helpt verkopen. Voorbeelden daarvan zijn de verhalen van Bill Gates en Steve Jobs die hun succes begonnen vanuit een garage. In de hypothetische gedachte gaan we er vanuit dat dit pure marketing is en dat de daadwerkelijke technologie door Darpa ontwikkeld is om vervolgens via slimme marketing aan de man te brengen. Wat koopt u liever een Apple computer of i-Phone van een slimme ondernemer die vanuit zijn garagebox (let in dat kader ook op deze man in de toekomst) begonnen is of technologie die door het militair industrieel complex bedacht is? Het antwoord laat zich raden.

Nou goed, die hypothetische complotgedachte zult u heel snel wegwuiven en lacherig naar de prullenbak verwijzen. Het valt natuurlijk ook niet te bewijzen, tenzij je diep graaft. Laten we er maar voor het gemak maar even vanuit gaan dat het dichtgetimmerd zit. Toch is het misschien interessant om die “verschrikkelijke onzinnige complottheorie” nog even vast te houden en het voor de gedachteoefening even te koppelen aan Elon Musk; de man die enorme technologische vooruitgang in een rap tempo succesvol neer weet te zetten; de man die altijd weer beleggers weet te overtuigen; de man die alles kan en zelfs ons brein online wil brengen. Mijns inziens is Elon Musk 1 van de Darpa uithangborden die van jongs af aan geselecteerd zijn voor hun rol (niets meer dan dat) als leider van een succesvolle onderneming. Hij is 1 van de acteurs (na Bill Gates en Steve Jobs) die ‘the American Dream’ mag verkopen om ons aan de technologie verslaafd te maken die zo hard nodig is om ons in het wereld-wijde-web (www) te hangen. Na wat tegenslagen op het gebied van de zelfrijdende auto’s en enkele dodelijke ongevallen met deze Tesla’s was het wel tijd voor een beetje positieve beeldvorming.

Elon Musk mag de wereld tot 1 groot dorp maken, waarbij alles en iedereen met elkaar verbonden is. De bedrijven in zijn portefeuille zijn allen te plaatsen in de transhumanistische agenda van het militair industrieel complex. SpaceX draait om ruimte reizen; de Boring Company draait om alles en iedereen wereldwijd verbinden; Tesla draait om toepassing van nieuwe (AI) technologie en energie en Neuralink draait om het online brengen van het menselijk brein. Daarnaast is Musk druk bezig de lucht vol te hangen met internetsatellieten, zodat er een wereldwijde hoge brandbreedte dekking is via een soort SkyNet. Het is misschien lastig om de verbanden tussen die bedrijven direct te leggen en dit te koppelen aan het transhumanisme, maar niet als u doorkrijgt dat het transhumanisme uiteindelijk de singulariteit nastreeft: het moment van samensmelting tussen mens en machine (mens en AI). Het ruimtereizen via SpaceX is nodig in het kader van ‘Problem, Reaction, Solution‘ en zal ons moeten doen ontdekken dat reizen in een biologisch lichaam wel heel erg lastig is. We worden daarmee alvast voorbereid op de voordelen van het samensmelten met AI. Dit biedt mogelijkheden op het gebied van reizen in de vorm van een geüploade informatie-versie van onszelf. Het is immers veel handiger om jezelf via een datalink te uploaden naar Mars in plaats van met een fysieke raket. De biotechnologie als gevolg van de nanotechnologie, zal in de toekomst het principe van Star Trek ‘Beam me up Scotty’ mogelijk maken. Darpa’s acteur Elon Musk mag de weg banen voor het transhumanisme en de singulariteit.

Wat heb je dus nodig om er voor te zorgen dat we de Darpa technologie zullen omarmen? Je hebt een razend populaire Elon Musk nodig die als redder uit de verf komt bij een ramp die iedereen emotioneel raakt. Musk’s succes leek even af te brokkelen na wat auto-ongelukken en tegenvallende productiecijfers bij Telsa. Als Elon Musk echter de Thaise voetballertjes uit de grot weet te halen, is Elon Musk de nieuwe Jezus Christus van de 21e eeuw. Wat een belachelijke complotgedachte vindt u niet? Snel weg gooien dat soort absurde gedachtes. ‘Problem, Reacton, Solution’ een eeuwen oude truc die blijft werken.Annotaties:
| #264009 | 08-07-2018 05:19 | Rotterdam
'Het is misschien lastig om de verbanden tussen die bedrijven direct te leggen en dit te koppelen aan het transhumanisme, maar niet als u doorkrijgt dat het transhumanisme uiteindelijk de singulariteit nastreeft'

Man, man, man, wat een onsamenhangende zweefkezenonzin is dit weer.
| #264010 | 08-07-2018 11:25 | Best Well
Ik geloof dat Rotterdam echt last heeft van iedere vorm van transhumanisme en dat terwijl ik inhoudelijk gezien nu meer iets van tunnelvisie van hem zou verwachten.
Best Well's avatar
| #264012 | 08-07-2018 15:16 | G.B. Wolf
'Het is misschien lastig om de verbanden tussen die bedrijven direct te leggen en dit te koppelen aan het transhumanisme, maar niet als u doorkrijgt dat het transhumanisme uiteindelijk de singulariteit nastreeft'

Hij heeft daarin groot gelijk. De werkelijkheid overtreft soms de stoutste verwachtingen. Kijk maar naar de onthullingen van Wikileaks en Snowden.
In dit artikel wordt een tipje van een andere sluier opgelicht. We worden belazerd waar we bij staan.
(Alvorens op de link te klikken éérst javascript uitzetten in de browser.)
G.B. Wolf's avatar
| #264013 | 08-07-2018 17:14 | Rotterdam
Jarenlang jat Vrijland foto's van het web en als het ANP dan een rekening presenteert, gaat de dombo daar niet op in. Gevolg: deurwaarder en straks mogelijk beslag op zijn rekening.

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/reactie-van-john-de-mols-anp-bounty-hunters-permissionmachine-com/
| #264020 | 09-07-2018 14:02 | Best Well
Wanneer Martin niet ingaat op het aan hem gestuurde voorstel is dat zijn goed recht. Zoek maar eens op onder de definitie van een voorstel en wat dat precies betekent.
Er is nog steeds een hele lange weg te gaan en daarbij houdt het voorstel nu geen stand.
Alleen een rechter kan de rechtsgeldigheid van de claim nu nog beoordelen.
Best Well's avatar
| #264021 | 09-07-2018 14:50 | Rotterdam
Vrijland weet dondersgoed dat hij moet betalen. Er zijn talrijke rechtszaken over gebruikte foto's gevoerd, maar hij probeert er met allerlei drogredenen onderuit te komen.
| #264023 | 09-07-2018 14:59 | Best Well
Dat zal hem lukken tot aan een eventuele rechtzaak aan toe.
Het is namelijk allemaal niet zo eenduidig.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen