Door community (initieel herman4394), Op zat 12 mei 2018 07:12, 3 reacties, nieuws

Meer dan 250 kinderen in Gaza beschoten met scherpe munitie


Meer dan 250 kinderen in Gaza beschoten met scherpe munitie terwijl protesten escaleren
"Het resultaat is verwoestend voor de kinderen van Gaza - fysiek en psychologisch. Velen zijn gewond geraakt en nog veel meer hebben hun ouders of geliefden tijdens de protesten gekwetst of in hun dagelijks leven steeds zwaarder te lijden gehad.

"Kinderen en gezinnen vertellen onze medewerkers dat ze de hoop verliezen dat de omstandigheden in Gaza beter zullen worden. We roepen op tot een dringende opheffing van de Israëlische blokkade die de economie heeft aangetast en tot meer donorbetrokkenheid om de dringende dagelijkse behoeften van bijna twee miljoen mensen in Gaza te verlichten."


Honderden kinderen, waarvan sommigen zo jong als acht jaar zijn door scherpe munitie neergeschoten in de Gaza-protesten, blijkt uit een analyse van Save the Children.

Van de meer dan 500 gedetailleerde verwondingen bij kinderen werden er minstens 250 (ongeveer 50 procent) met scherpe kogels geraakt volgens gegevens verzameld door het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza, dat ook door de Verenigde Naties wordt gebruikt in haar rapportage.

Het ware aantal zou echter hoger kunnen zijn. Het ministerie heeft gemeld dat tot nu toe 689 kinderen gewond zijn geraakt, maar de details van deze verwondingen zijn nog niet bekendgemaakt.

Bijna 8.000 mensen, waaronder bijna 700 kinderen, raakten gewond bij protesten sinds 30 maart. Dit omvat 4.150 mensen (52 procent) die in het ziekenhuis werden opgenomen en 2.017 (25 procent) werden beschoten met scherpe munitie. Er zijn geen gerapporteerde verwondingen aan de kant van Israël, maar er is gemeld dat er Palestijnse pogingen zijn geweest om illegaal de grens over te steken naar Israël. Protestors hebben ook vliegers over de grensmuur gevlogen, waarbij soms brandbare materialen zijn bevestigd.

"Alle partijen moeten ervoor zorgen dat kinderen worden beschermd in overeenstemming met de Verdragen van Genève en ander relevant internationaal recht. We zijn diep bezorgd over het grote aantal kinderen dat door munitie is getroffen en we zijn het met de Hoge Commissaris voor de mensenrechten eens dat dit een overdreven gebruik van geweld kan betekenen en kan leiden tot onwettig doden en verminken, "zei Jennifer Moorehead, Save the Children's directeur voor de bezette Palestijnse gebieden.

"Wij steunen de oproep van de secretaris-generaal van de VN om onafhankelijke onderzoeken uit te voeren en om daders ter verantwoording te roepen. We dringen er met klem op aan dat alle protesten vredig blijven en roepen alle partijen op de langetermijnoorzaken van dit conflict aan te pakken en waardigheid en veiligheid voor zowel Israëliërs als Palestijnen te bevorderen. "
Via MAAN Development Center, een partner-NGO op het gebied dat psychologische ondersteuning en doorverwijzingen biedt aan de gewonden, heeft Save the Children meer dan 200 kinderen bereikt, waaronder meer dan 125 van degenen die zijn beschoten met scherpe munitie.

MAAN heeft voorrang gegeven aan de ernstigste gevallen en ontdekte dat kinderen herhaaldelijk in de benen, armen en zelfs de borst, hoofd en nek werden doodgeschoten, waarbij elke week tientallen nieuwe letsels plaatsvonden.

Condities in ziekenhuizen worden snel slechter, kinderen worden vaak vroeg ontslagen om ruimte te maken voor nieuwe patiënten die naar verwachting in de volgende golf van protesten zullen aankomen.

"Gaza bevond zich al meer dan 10 jaar in een Israëlische lucht-, zee- en landblokkade en heeft drie oorlogen geleden waarvan het nooit volledig hersteld is", zei Moorehead.

Het vastgelopen verzoeningsproces tussen de Palestijnse Autoriteit die de Westelijke Jordaanoever regeert en de de facto-autoriteit in Gaza hebben de economische en sociale nood van kinderen en hun families in Gaza verder verdiept, met stroomonderbrekingen en salarisverlagingen van duizenden PA-medewerkers . Een algemene vermindering van de donorhulp en de in afwachting van bezuinigingen op de UNRWA-begroting hebben de ellende van de mensen nog verergerd.

"Dit heeft ertoe geleid dat een al zeer moeilijke humanitaire situatie in Gaza van kwaad tot erger is geworden en bijna alle aspecten van het leven - van werkgelegenheid, onderwijs en elektriciteit tot gezondheid en sanitaire voorzieningen - negatief zijn beïnvloed," zei Moorehead.

"Het resultaat is verwoestend voor de kinderen van Gaza - fysiek en psychologisch. Velen zijn gewond geraakt en nog veel meer hebben hun ouders of geliefden tijdens de protesten gekwetst of in hun dagelijks leven steeds zwaarder te lijden gehad.

"Save the Children" maakt zich grote zorgen over het vooruitzicht van verder geweld en is bang dat nog meer kinderen gewond raken of hun leven verliezen.

"Kinderen en gezinnen vertellen onze medewerkers dat ze de hoop verliezen dat de omstandigheden in Gaza beter zullen worden. We roepen op tot een dringende opheffing van de Israëlische blokkade die de economie heeft aangetast en tot meer donorbetrokkenheid om de dringende dagelijkse behoeften van bijna twee miljoen mensen in Gaza te verlichten."

Vrijdag 11 mei 2018
Met enkele kleine wijzigingen vertaald door Google translate
Link
Annotaties:
| #263376 | 12-05-2018 12:35 | siban
Israelische redenatie:

Die lafhartige terroristen gebruiken kinderen als schild.

Er borrelt zoveel haat op bij mij als die joden weer in hun paranoide gefabriceerde slachtofferrol kruipen. Het lijkt wel of dat in hun DNA zit. Wat een kut volk.
siban's avatar
| #263378 | 12-05-2018 12:53 | Escogido
Die 'gefabriceerde slachtofferrol' was een van de belangrijkste strategieen van Theodor Herzl. Enerzijds het antisemitisme aanwakkeren zodat de rol van de onderdrukten kon worden aangenomen en anderzijds veinzen dat de huidige joden een volk en ras vormen. Beiden met het doel om een draagvlak te creëren voor een eigen land (lees kolonie).
Escogido's avatar
| #263379 | 12-05-2018 13:16 | siban
Ik denk dat Theodor niet de eerste was, die deze strategie toepaste. Dat gedrag zat er al in vanaf Moses en en zijn verhaaltjes.
siban's avatar
aanmelden / inloggen