Door community (initieel ouwe knar), Op don 18 aug 2016 20:56, 4 reacties, nieuws

Meer kanker patienten nodigMinstens 788 biomarkers in bloed zijn mogelijk bruikbaar voor een bevolkingsonderzoek naar vroege stadia van kanker. Dat valt op te maken uit een Engelse literatuurstudie die zojuist is verschenen in EBioMedicine.

Uiteindelijk moet het een set van ongeveer 50 biomarkers opleveren, die zichzelf definitief moeten bewijzen tijdens een grootschalige test. Komt daar uit dat een bevolkingsonderzoek serieus de moeite waard is, dan zou het over een jaar of acht zo ver kunnen zijn.

In de tussentijd zou binnen drie jaar een vereenvoudigde, minder betrouwbare screening kunnen worden geproduceerd voor bevolkingsgroepen met een sterk verhoogd risico op kanker. Ongetwijfeld levert dat de nodige vals-positieve uitslagen op, maar voor deze groepen is het beter dan niets.

Om de tests op de markt te brengen is alvast een bedrijfje opgericht dat PinPoint Cancer heet; een website hebben we niet kunnen vinden maar ze zitten op een bedrijventerrein naast het Formule 1-circuit van Silverstone, ze hebben een Twitteraccount en ze zoeken investeerders.

Lees verder op http://www.c2w.nl/nieuws/788-tekenen-van-kanker/item18176
Annotaties:
| #254058 | 18-08-2016 21:12 | ouwe knar
Je zou bijna denken dat het een artikel uit speld.nl is, maar nee, deze hufterigheid is realiteit.

Blijkbaar is de markt voor statines verzadigd. Helaas is babies preventief levenslang statines geven toch net iets te ongeloofwaardig.
Die kun je overigens weer blij maken met verslavende koesthoud zombie pillies .
ouwe knar's avatar
| #254070 | 19-08-2016 20:12 | Ness
Kanker is een miljardenindustrie. Genezing van kanker betekent winstderving. Het gaat erom mensen ziek te krijgen en te houden, anders levert de privatisering van het zorgstelsel niet voldoende op voor hen die reeds in het geld zwemmen en nog meer trachten te klauwen, wat jij, Madam Schippers! Redt de economie en de werkgelegenheid! Krijg de kanker, plebs, en een beetje gauw graag! Check lijstje! U heeft vast wel klachten! En anders krijgt U die vanzelf na het slikken van 'medicijnen'!
Ness's avatar
| #254071 | 19-08-2016 21:05 | Ness
Een probaat middel om kankers te veroorzaken die flink poen oplever(d)en was (is) de tieten van ouwe lang-levende teven, die economisch *niet produktief* zijn maar wel aanspraak hebben op pensioen ed en er vaak ook nog warmpjes bijzitten, volstrekt te pletten (waarbij nogal teer weefsel kapot gaat en allerlei kleine ontstekingen openbarsten) in een apparaat waarna je ook nog een forse stoot ioniserende straling doorheen jaagt. Succes gegarandeerd in 1 op de 3 gevallen, volgens sommige experts, met lekker dure operaties en prothesen en kans op échte kanker vanwege de 'kuren'.

Helaas is ook hier de klad in gekomen. (Ik krijg géén oproepen meer voor gratis onderzoekjes). Er is iets teveel publiciteit geweest, wellicht: http://www.nytimes.com/2014/02/12/health/study-adds-new-doubts-about-value-of-mammograms.html?_r=0 en https://duckduckgo.com/?q=mammograms+cause+breastcancers&t=ffab&ia=web

Wie gezond wil blijven, doet er goed aan mensen in witte jassen te mijden als de spreekwoordelijke pest. Dat hoge eigen risico van tegenwoordig en het zg zorgmijden heeft mi al heel wat mensenlevens gered in NL wahahaha
Ness's avatar
| #254072 | 19-08-2016 21:44 | Debsy
Haha Ness, waar was je nou! 😁
aanmelden / inloggen