Door community (initieel ffloor), Op din 13 sep 2016 18:16, 7 reacties,    

Meest gezondste afvaldieet zelden gepubliceerd

Alle dieetwijzen hebben de onhebbelijke eigenschap dat je er precies aan moet houden: zelfs van een kleine uitspatting vliegen de kilo's er prompt weer op!
Ook in ziekenhuizen kent men het nachtelijk koekjes/jamprobleem bij te dikke mensen maar al te goed en heeft de chirurg een probleem: al dat vet moet er weer in en nog geen flinter mag achterblijven!
Vòòr de operatie afvallen is dus een echt academische wetenschap en er is veel ontwikkeld - maar niet zoveel als damesbladen verkondigen.
Maar hoe krijgen de professionals dat voor elkaar?

Eind 1940 zocht de Engelse regering naar diverse manieren om de voelbare duikbotenblokkade te doorbreken want de vis ontbrak voortaan - en één ervan was een volks-oorlogsdieet om voedseldistributie te voorkomen.
Een ziekenhuis-diëtiste, Elsie Widdowson zag in dat verzoek aan de wetenschap een manier om haar afstudeerproject eindelijk maar eens op poten te zetten, en dus besloot Elsie haar ideeën erover eerst maar eens op haarzelf in de praktijk te testen.

Drie maanden lang leefde Elsie uitsluitend op:
1. volkorenbrood
2. kool
3. aardappelen
4. grondwater.
Nou de kilo's vlogen eraf maar haar professor bleek volstrekt niet overtuigd!
Daarop ging ze het park in, wandelde 58 kilometer en daarna 2 kilometer aan bergen beklimmen: wat haar omgerekend toch 4700 kilocaloriën had gekost?
En toen nog opdrukken: tien maal.

Ze bleek van dit brooddieet dus niet zodanig afgevallen te zijn dat een doorsnee Brit onder oorlogsomstandigheden zou bezwijken - haar professor was nu overtuigd en de Engelse Regering nam haar promotie over als de absolute minimum-maatstaf van voedselrantsoenering tijdens oorlog;
dwz. van deze vier mocht -NOOIT- schaarste van zijn: en de ambtenaren vorderden elk stukje tuingrond - zelfs beroemde Engelse cottagetuinen werden knollenland!

Vitamines?
Wel werd haar dieet maar snel aangevuld met extra vitamines: en de benodigde microgrammen mocht Elsie bij zichzelf per injectie uitvogelen tegen een Regeringssalaris dat haar hoogstpersoonlijk door Churchill werd toegekend.
Toen men eenmaal wist hoevéél ervan: moest gezocht worden naar een manier om die aanvullende injecties (!) te vermijden en dat werd gevonden in uien, bessen, bramen en frambozen, maar ook appel en noten (geen pinda).
Inlands/ingemaakt fruit en blaadjes tuinkruidenthee werd aldus de 5e pijler onder haar veganistisch brood/kool/aardappel/grondwaterdieet.

Zwanger: geeft tekorten
En uit aanvullend onderzoek kwam nog uit dat de poep van regenwormen: onze eigenlijke vitaminebron zijn, maar ook dat de, inmiddels zwangere Elsie desondanks toch nog tekort had aan vitamines A, D, zink, magnesium en foliumzuur die alle essentiëel zijn tijdens zwangerschap, maar ook je hart- en beenkleppen ten gronde gaan door een tekort. Deze zitten in eieren en aangezuurde melkprodukten - en dus de Engelse oorlogsregering wist nu genoeg: dat werden de 6e en 7e pijler als ziekenhuisdieet en enig uitstel bespaart dure burgeroperaties.

Kanker
Ondertussen hield de Britse Regering precies bij wie aan kanker waren overleden en ook: wat de patiënten gegeten hadden - maar die waren er opeens niet meer: de ziekte was gestopt en kanker werd steeds meer onbekend...!
Dankzij dit dieet heeft Engeland gedurende de gehele WO-2 geen voedseldistributie hoeven in te voeren (!) maar na de oorlog kwam de ziekte snel weer terug - maar nu had men betere apparatuur om de diverse koolsoorten wat beter te ontrafelen, en dan vooral de uien.
(Voetnoot: - helaas bevat onze huidige winkelgroenten en winkelmelk sinds onze, alleen in NL verplicht onder-de-zode-bemesting en subtraat-teelmethodes vanaf 1992 dus GEEN vitamines meer: de poepende wormen zijn gedood)

Voedseldistributie komt van plotse klimaatverandering
Ingeleid door de allerzwaarste zonnevlam van 1946 deed de zon dat in 1947 nog eens dunnetjes over: de op twee na allerzwaarste zonnevlam ooit.
Nou de knetterende dubbele hoofdpijn had werkelijk een rampzalige uitwerking... Engelsen zetten het massaal op een zuipen, vechtpartijen en vernielzucht. Alles, maar dan ook werkelijk álles wat nog aan de oorlog herinnerde werd massaal stukgeslagen, verwoest en daarna de brand erin!
Supercomputers, onvervangbare programmatuur, 85% vliegvelden, duizenden radiozenders, uniformen en duizenden kazernes werden kort en klein geslagen en daarna verbrand want: "De oorlog is afgelope, en nou de brand erin."

Klimaatverandering ontstaat door luchtvervuiling, dat is al bewezen sinds de tornado van Borculo die ontstond door de brand in een tabakschuur. Het staat in alle militaire handboeken, namelijk dat buskruit zorgt voor vijandig weer en later, in verschillende Midden-Oostenoorlogen bleek dit echt wel juist te zijn.
Het voor burgerdoeleinden vrijgegeven boek is: 'Luchtvervuiling en weer' en in 1972 uitgeven door KNMI. ISBN.90.12.02444.7.
En dus: wat gebeurt er precies als de lucht zowel bezwangerd is van de brand, alsook volgeladen zonnedeeltjes tot een onblusbare combinatie? Nou, dit dus:

De Natuur/mensen zijn volkomen van slag!
Dat na de oorlog de kerken berstensvol zaten: dat was helemaal niet vanwege de afgelopen oorlog onee. Want juist die 3 jaren ná de oorlog waren wel de allerrampzaligste Natuur- of 'raar-weer' -oorlogen van allemaal... waarbij vreselijke droogtes en uiterst extreme winters elkaar steeds maar opvolgden!
Mijn moeder vertelde ervan dat het hele Utrechtse Domplein volgepakt stond met meegebrachte stoelen en zij in de kerk: en als de psalm was afgelopen: de zang buiten nog wel 5 seconden plechtstatig in de Domkerk doordrong...

Het eerste wat rondom Arnhem moest gebeuren: nee dat was helemaal geen koreninzaai maar het herstel van alle tot puin geschoten Roomse kerken!
En op Staatskosten, uiteraard en alleen kerkbouwers hadden recht op koren dus de tuinders moesten nu als bouwvakkers aan de slag: alle zaaikoren werd opgegeten!
Kon ook niet anders want na de oorlog vroor het alle jaren wel -33°C onder nul en dat zoveel maanden achter elkaar... ze konden weinig doen, alleen houthakken.
Wat ik mezelf van die waanzinnige tijd nog herinner was dat het graan gekookt in de halmen op het veld stond: je kon het zó eten (!) alsook dat stukgevroren kippen aan ijzerdraad aan het afdak hingen: we aten elke dag maar legkip.

Engeland zet brood op de bon!
In wat nog van Europa was overgebleven: ontstond door uiterst extreem winterweer een enorme ravage die nóg erger was dan alle verwoesting van die gehéle 7 jaar durende WO-2 bij elkaar genomen...!! Vooral in Frankrijk zakten hele treinstellen weg in de blubber.
De bij ons verplichte voedsellevering gold overigens al vanaf 1942 maar kon na de oorlog niet worden opgeheven sterker: in Engeland werd in 1947 het brood opeens gerantsoeneerd (!) en dat was voor het eerst sinds de Middeleeuwen ja... maar de werkelijke oorzaak was dat het graan tot feestdrank was verstookt en tevens was ook die rare oorlogstriomfator Churchill heengestuurd.
Veel Engelsen die vlak na de oorlog de meest wonderlijke zwarte verhalen van die gruwelijke Nazi's hadden gelezen: die raakten er in 1948 helemáál van overtuigd dat wereldoorlog nummertje twéé kennelijk bij lange na nog steeds niet voorbij was.

Het was daarom dat generaal Marshall economische hulp aan Europa voorstelde, eerst alleen geld maar, wegens verkeerd gebruik door oplaaiende koloniale oorlogen nu essentiële maatschappijgoederen voorstelde als Romneyloodsen, overtollige legerjeeps, kolengestookte locomotieven, spoorstaven, kleine elektriciteitscentrales, etc. want de verwoestende vrieskou had nu álles wel gesloopt.
In 1948 trok zelfs een orkaan precies over de windmeter op Vlieland: aldus werd daar een snelheid van 202 Km/uur gemeten en ging de geschiedenis in als de hoogste windsnelheid ooit in Nederland opgemeten! Dat was dus een F2.

Voorjaar 1948 meerde dan de beloofde ms. Philadelphia' aan: boordevol zaaitarwe en machines/tractoren, in kisten. Maar denk nou maar niet dat boeren een tractor voor hun geroofde paard kregen onee: het barste hier opeens van de Staatsboerderijen alwaar ambtenaren "het nieuwe boeren" in praktijk brachten, duizenden.
#
Annotaties:
| #254521 | 14-09-2016 10:06 | Debsy
Ik ben dus vrij slank. Als mensen mij vragen hoe ik dat doe zeg ik...ik eet een pakje roomboter in de week dan gaan ze bijna stuiteren.
| #254522 | 14-09-2016 10:18 | Ness
Heheheheh hier zit er nog 1. Olie moet je koud eten, niet verhitten, behalve als je trek krijgt in patat of loempia's :) Wat ook lekker is om mee te braden is ghee, da's ook van boter gemaakt, op z'n Indiaas.
Ness's avatar
| #254544 | 15-09-2016 12:50 | Debsy
ghee lepel ik dagelijks en rode palmolie vergat ik ff maar ga ik weer oppakken...

http://empoweredsustenance.com/benefits-of-ghee/
| #254545 | 15-09-2016 12:54 | Debsy
Nou dat patat en kroket dan eet ik ook wel hoor Ness, niet te streng worden voor jezelf. Dat houdt je geest soepel.

oh en het houdt je huid denk ik ook jong, ik ben 37 en werd laatst 24 en zelfs 18 geschat, ietwat overdreven . De beste man was zelf schatte ik 20 jaar ouder, dat was dan wel weer lullig..

Op aanraden van Floor en daarna eigen onderzoek gebruik ik ook al een paar jaar een paar gram ascorbinezuur op een dag
| #254570 | 17-09-2016 15:38 | ffloor
Patat, croquet en oliebollen smaken héérlijk als je het voorgeschreven dierlijk vet vervangt door rijstolie. Maar er zitten aan rijsolie nog wel meer voordelen aan:
* Dierlijk vet mag nooit heter worden dan 176°C met als gevolg dat een flinke klont vet in je hap blijft zitten tot vette bagger.
- Rijstolie mag verhit worden tot 230°C dus draai óp die pot!
* dierlijk vet is de belangrijkste oorzaak van hartaanvallen en cholesterol. Dat is bewezen middels 88.000 verpleegsters.
- Rijstolie is absoluut cholesterolVRIJ en smaakt ietsje naar gras, bijna als roomboter.
- Rijstolie maakt je niet dik.
- Elke 3 weken vet vervangen hoeft niet meer, dit blijft een heel jaar goed.
- Geen 30 cm dikke schoorsteen met enorme ventilator op je dak is ook al niet meer nodig: rijstolie = gifgasvrij. (patatbakkers worden NIET oud, en geloof datte nou maar... (acreiline)

# nadelen zijn er ook, helaas:
. Je pot moet écht helemaal uitgeboend worden, met Vim.
. Begin met een kopje vol tot het element juist is bedekt - er zijn producten in de handel die wel 50% water bevatten en worden alle vier de hoeken van je mooie keuken met olie bedekt.
AH en reform verkopen wel goede, onder de titel "Brand...
. Negeer het streepje op de wand van je ketel, voeg slechts zoveel olie toe tot de blaasjes je product overstroomt.
. Wandel nimmer met je patatketel want de inhoud blijft altijd dun vloeibaar!
. Zodra je waterhoudend product ingooit: overstroomt alles!
Remedie: op-en-neer de zeef - na enkele minuten is het water wel weg (dankzij ook de veel hogere themperatuur) dus je moet erbij blijven. Dat heeft overigens wel het voordeel dat je nooit meer hoeft vòòr te bakken, het kan er allemaal wel zo in - maar wel op-en-neer!
Ojanog, het recept is van me zuster, na Hodgkin dus ze moest vanalles uitproberen oa. BleuBand cholesterolarm werkte niet - maar pakje grasboter bracht haar cholesterolwaarden omlaag, overigens tot verbijstering van haar specialist...
| #254609 | 19-09-2016 18:25 | ffloor
Toevoeging:
Elsie Widdowson werd na de oorlog in de adelstand verheven tot Lady Elsie. Ze heeft hierna niet lang geleefd want ze stierf aan een uitgebroken ziekenhuisinfectie.
Verder moet in naoorlogs medische literatuur nog de wanhopigheid van Britse artsen zijn te vinden die toenmaals vergeefs streden tegen een volstrekt nieuwe ziekte die zij niet kenden en ook totààl niet begrepen wat dat nou kon zijn: kanker genaamd.
| #255407 | 27-10-2016 18:52 | ffloor
Nagekomen:
Naar aanleiding van enige vragen in the cloud, hierop hun medisch antwoord, er bestaat namelijk een medische diëtistenvereniging:
http://www.nvdietist.nl (patienten)
http://www.nvdietist.nl/artsenwijzer

Maar in geval al geconstateerde kanker zijn ze nou niet bepaald enthousiast:
* De opvatting dat voedingsondersteuning moet worden onthouden omdat voeding de tumorgroei wel eens zou kunnen bevorderen: is onjuist.
* Van onvoldoende voeding ondervindt de patiënt nog de meeste schade.
* Als kanker is geconstateerd: is bij de helft allang sprake van ongewenst gewichtsverlies. (...!), maar -gewichtstoename bij eenderde bestaat ook.
* Er bestaat geen algemeen standaard dieetadvies bij kankertype/tumortype; dat bestaat wél bij orgaanfalen.
* Voeding NA het ontstaan van kanker/tumoren heeft een volstrekt andere rol.
* Een gezonde leefstijl zal het risico op kanker verminderen.
* Te dikke mensen zijn gewoonlijk erg zwaar ondervoed, soms de psycholoog.

Een ziekenhuisdiëtistengroep bestaat in het AMC en modereert de LWDO.
http://www.oncoline.nl (en zoek naar: 'Voeding en Dieet'.
(Hoop hiermee het artikel voldoend professioneel te hebben gemodificeerd.)
aanmelden / inloggen