Door geinformeerd, Op don 22 okt 2015 23:57, 14 reacties, citaat / intro / linkdump

Melk drinken is niet goed voor elk!


Dat melk drinken goed voor ons is, weten we allemaal omdat het ons met de paplepel is ingegoten. Toch is melk niet goed voor elk, omdat melk de afvoer van magnesium stimuleert. Dit komt door een ongunstige verhouding tussen calcium en magnesium, maar ook door toedoen van fosfaten. Waarom is melk drinken niet altijd goed en waarom moet men zeker bij het ouder worden magnesiumsupplementen naast melk innemen? ...
Annotaties:
| #239066 | 23-10-2015 05:41 | Argwaan
Rauwe of industriële melk is een wereld van verschil.
Argwaan's avatar
| #239116 | 23-10-2015 18:32 | Y.B.
Wat voor soort melk? Waarschijnlijk koeienmelk ?

Misschien handig om het expliciet te vermelden omdat men anders denkt dat alle melk ongezond is. Denk aan geitenmelk, amandelmelk, kamelenmelk en misschien het maffioso rattenmelk.

Rauwe melk is wat Argwaan aangeeft inderdaad een wereld van verschil. Maar zelfs bij de rauwe melk is het wel zo dat overdaad jammer genoeg schaadt. Buikkrampen, lusteloosheid en diarree.

Ik denk dat je kunt spreken van overdaad bij het inname van meer dan 0,5 L per dag. Maar dit is volledig berust op eigen ervaring. So you know.

Maar karnemelk daarentegen...
| #239222 | 25-10-2015 16:12 | Argwaan
Gefermenteerde melkproducten, zoals yoghurt, kwark, zure room, zijn makkelijker verteerbaar en hebben ook een pro-biotische werking.
Argwaan's avatar
| #239226 | 25-10-2015 17:51 | Debsy
Idd wereld van verschil.

Bij veel mensen is de eiwitvertering heel slecht, die voelen zich helemaal beter zonder melkproducten. Maar dat ligt er dus niet aan dat de gezonde melkproducten slevht zijn maar hun darmen etc.
| #239247 | 25-10-2015 22:37 | Unseen
Het is maar wat vreemd dat volwassenen nog aan de baby-voeding gaan ! En dan nog wel baby-voeding van een dier.
De indoctrinatie van Melk goed voor elk en de schoolmelk zijn debet aan die rare gewoontes. Dit terwijl deze acties alleen zijn opgestart om de Nederlandse melkboeren aan omzet te helpen.

Net zoals nu de fruit boeren aan omzet geholpen worden door de eet fruit acties van de staat.
Unseen's avatar
| #239257 | 26-10-2015 09:30 | ouwe knar
In gebieden waar landbouw onmogelijk is was het houden van melk en vlees vee een uitkomst. Nog steeds zijn er volkeren die daarom melk drinken. Zoals de Massai, https://en.wikipedia.org/wiki/Maasai_people die het eerst laten fermenteren.

Hoe noordelijker je komt hoe beter de mensen in staat zijn melk te verteren. Dat wil zeggen dat ze ook op oudere leeftijd lactase blijven aanmaken om melk te kunnen verteren.

Volgens mij is het sterk persoonsgebonden waar je wel en niet goed op reageert.

Melk mag niet of moet, vlees mag niet of moet, graan mag niet of is juist wel prima, vet, zout, fruit....
De voedselmaffia heeft het er maar druk mee.
Soja is pas echt een onsmakelijke leugenfabriek.

Volgens mij gaat het er vooral om op welke manier het voedsel is verbouwd en verwerkt. Zonder pesticiden, kunstmest, dieren die redelijk veel bewegingsruimte hebben en goed eten. Voedsel met zo min mogelijk kunstgrepen verwerkt maakt voedsel vervolgens ook tot echte voeding.
ouwe knar's avatar
| #239264 | 26-10-2015 10:15 | Argwaan
Het is maar wat vreemd dat volwassenen nog aan de baby-voeding gaan !

Op zich lijkt dat niet zo'n vreemde redenering, maar dan granen: dat is gras en dus koeienvoer, de mens heeft maar 1 maag terwijl de koe er 4 heeft, dus vallen granen dan ook maar af. Blijft over groenten en vlees: Vlees zijn we ook al niet geschikt voor, want die klauwen van ons kunnen alleen maar bankbiljetten grijpen, een dier ermee aan stukken scheuren gaat niet lukken. Het gebit is ook al niet veel bijzonders, een setje hoektanden die na een jaar of wat al afgesleten zijn tot de hoogte van de rest van het gebit.
Groente is ook niet zo geschikt, tenzij goed gekookt. Zo bezien is er eigenlijk niets dat rechtstreeks uit de natuur geschikt voor ons is. Wellicht komt de mens van een andere planeet waar vanaf het begin al volop hamburgers aan de bomen groeiden, naast enorme meren met cola-light.
Argwaan's avatar
| #239269 | 26-10-2015 12:03 | siban
De geschiedenis van melk consumptie is erg interessant.

Voor de vertering van lactose heeft de mens eerst een specifiek gen moeten ontwikkelen. Lactose kan de mens van nature namelijk niet verteren. Of door fermenteren kan men de lactose gehalte omlaag brengen waardoor het wel weer geschikt voor consumptie wordt.

Hier twee links over deze geschiedenis

https://blogs.lt.vt.edu/tanneraustincows/cow-→-human/

http://www.robrdunn.com/2011/05/the-secret-truth-about-lactose-defficiency/

Zelf drink ik geen melk meer. Teveel genetisch gemanipuleer en doorgefokte koeien. Uiers die constant ontstoken zijn door de melk machines. Las ergens dat je per glas melk een vingerhoedje aan pus extra binnen krijgt.

Rauwe melk van een oer koe is beter maar ik ben al over op kokosmelk.

@Argwaan Het is maar hoe je het bekijkt. We zijn aangepast aan onze onnatuurlijke levenswijze. Daarom lijkt het alsof we buiten de natuur staan. Maar we komen er echt wel uit voort.

Het zeg maar voor verteren van voedsel (pellen, koken, fermenteren) levert een energie voordeel op. Het verteren van voedsel kost namelijk erg veel energie. Vandaar dat iedereen moei is na een zware maaltijd.

Onze hersenencapaciteit heeft misschien nooit zo kunnen toenemen als we niet eerst ons voedsel zijn gaan koken of bakken. Hersenactiviteit vraagt enorm veel energie, met name suikers verbruiken onze grijze massa.
siban's avatar
| #239270 | 26-10-2015 12:23 | Miep
De meeste zijn moe na een maaltijd vanwege de extreme verandering van de bloedsuikerspiegel door hoeveelheid suikers die in ons huidige eten zitten.
| #239274 | 26-10-2015 13:42 | siban
Absolute Miep we krijgen zeker teveel suiker binnen. Toch is er wel een verschil volgens mij. Die suikerspiegel dip komt toch meestal om een uur of 3 en is meer een mentale dip. Je Hersenen hebben dan een glucose tekort.

Die vermoeidheid die ik bedoel krijg je na het eten van bv een flinke steak. Zit geen suiker in maar kost je lichaam wel veel energie om te verteren. Het verteren van voedsel vraagt nou eenmaal energie en staat dus los van je suiker inname.

Suikers zijn slecht omdat het je op korte termijn een boost geeft maar als ze verbruikt zijn dan is je suikerspiegel nog lager dan dat hij was. Weer suikers eten helpt wel maar je stelt de mentale dip uit.

Dus suiker geven juist niet die mentale dip, het tekort aan suikers in je bloed zorgt juist voor die mentale vermoeidheid waarover jij het hebt.

Ook heeft het lichaam meer voedingsstoffen (mineralen, vitamines, etc) nodig om de boel goed draaiende te houden. De grote hoeveelheid aan snelle suikers belasten je pancreas ook teveel waardoor je steeds gevoeliger wordt voor suikers en al een lichte vorm van diabetes ontwikkeld.
siban's avatar
| #239304 | 26-10-2015 18:02 | Unseen
siban je 1st link geeft een foutmelding ?


Voor de vertering van lactose heeft de mens eerst een specifiek gen moeten ontwikkelen. Lactose kan de mens van nature namelijk niet verteren.


Ik vind het maar een vreemd verhaal, want de menselijke natuur is zo ingericht dat baby-voeding, de moedermelk is. De redenatie dat als zou er naderhand een gen ontwikkeld moeten zijn dat de mens lactose kan verteren komt vreemd over. Dat doet de baby al vanaf dat hij/zij de borst krijgt.

Lactose is een stof die uitsluitend voorkomt in de melk van zoogdieren. In moedermelk zit meer lactose dan in de melk van welke diersoort dan ook. Het koolhydraat in moedermelk bestaat grotendeels uit lactose terwijl er ook een kleine hoeveelheid galactose en fructose aanwezig is. Lactose is de grootste en meest constante leverancier van energie voor de baby.

Terwijl het vetgehalte in moedermelk, en de samenstelling ervan, kunnen variëren zowel gedurende de voeding, als op verschillende tijdstippen op de dag, blijft het lactosegehalte vrij constant. - See more at: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/148-lactose-leverancier-van-energie#sthash.LyOgprWJ.dpuf
Unseen's avatar
| #239310 | 26-10-2015 19:40 | siban
Lactase is een enzym die zuigelingen in hun darmen aanmaken om lactose te kunnen verteren. Naarmate men ouder wordt verdwijnt de aanmaak van dit enzym. Wij westerlingen hebben een extra gen ontwikkeld zodat we nog steeds lactose kunnen verteren als volwassenen. Dit is 9000 jaar geleden bij de meeste west europese mensen ontstaan en later zo'n 7000 geleden is dat bij de massai in Africa ook gebeurt maar het is wel een ander gen dan de Europese.

check de links en je zult begrijpen waarom

https://blogs.lt.vt.edu/tanneraustincows/
op deze pagina op tab Cow - human

lactase hotspots

Lactose intollerantie is eigenlijk normaal, dat sommige het kunnen verteren is juist bijzonder!!
siban's avatar
| #239360 | 27-10-2015 00:32 | ffloor
Ha @siban, dat laatste is uitgezocht in Kenia: daar zijn stammen die een litertje koeienmelk zomaar naar binnen klokken - en staan kinderen van andere stammen er met open mond naar te kijken!
En dan rennen naar de toverdokter: die heeft een drankje van platgeslagen spinnen - en het werkt ook nog.
Ook dat is ontrafeld: in Hilversum zit een bedrijf Solv.... dat zowel pilletjes uitlevert voor 1 dineravond, voor meer langdurig en zelfs voor als maagombouw... jazeker.

Wat is het geval? Het zit in de overervingswet van Mendel:
* Als jouw GROOTouders melk hebben gedronken dan kun jij dat ook; en dat komt omdat iedere blanke wel een koeienboer als zijn voorouder kan opnoemen.
Maar wij hebben oorlogen en massale vee-plunderingen dus maar afgeschaft - en dit is de ware reden dat 90% van de wereldbevolking geen melk kan drinken wegens plundering.

Alternatieven zijn schapenmelk, geitenmelk en sojabonensap. In deze volgorde uitproberen, daarbij opgemerkt dat geitenmelk daarom zo stinkt vanwege het vele ijzer erin - vrouwen kunnen misschien wel daarom beter tegen geitenlucht omdat zij vaker ijzertekort hebben en wordt hun reukorgaan onbewust uitgeschakeld in de buurt van dit ijzervoorraadje?

Gezond is melk wel: een halve ltr/dag zorgt ervoor dat de kans op een hartaanval met de factor 8 is verminderd!
Roomboter doet dat ook: bij een vraag onder 80.000 verpleegsters bleek dat roomboter-eetsters de kans op een hartaanval met 67% was verminderd tov. margarine-eetsters. (Willet, 1994)
Voorts wordt de kans op zwangerschap verhoogd met 36% als je afgeroomde melk vervangt door volle melk - tov. sojamelk is deze kans zelfs met 72% verhoogd.

Voorts is mensenmelk in opkomst vooral in China, mensenyoghurt en mensenkaas uit de blender ook.
Wat hebben genieën als Einstein, Bohr (en ikzelf) met elkaar gemeen? Dat we op ons 5e jaar nog steeds mensenmelk kregen te drinken en mensenyoghurt opsmikkelden - je wordt er echt héél errug slim van want op m'n 3e levensjaar studeerde ik elektrotechniek en op m'n 4e jaar moest de kleuterschool ontruimd worden van een terrorist die een halogeenlampje op 9 volt had laten ontploffen.

Het magnesiumgebreks-verhaal klopt. Maar dat heeft een andere oorzaak namelijk de onderzode-bemesting die in NL is voorgeschreven tegen de zure regen - in Dsl wordt een dergelijke onderzode-bemestingsinstallatie onmiddellijk in beslag genomen als vogelnestenvernieler!
Onderzode bemesten heeft namelijk als nadeel dat regenwormen moeten vluchten van het krachtige zuur - dus die zijn er niet meer. Daardoor ook geen humus - en daardoor geen vitamines en mineralen meer in de melk en bevat melk ook geen magnesium.
(Hoofdkop Telegraaf, midden '90er)
Bij een magnesiumgebrek gaat je hart zomaar opeens stilstaan dus daar wel even op letten aub.
Schrijver = boerenzoon en heb er 42 jaar gewoond.
| #239362 | 27-10-2015 02:01 | Unseen
@Ffloor, ik vind je bijdrages interessant !
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen