Door community (initieel spaceman), Op don 14 jul 2016 16:35, 2 reacties,    

Men gaat over lijken: Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarktDe Deense hoogleraar Peter Gøtzsche is wereldwijd bekend om zijn snoeiharde strijd tegen de farmaceutische industrie. Die maakt volgens hem meer slachtoffers dan de maffia in haar hoogtijdagen. “Het is een smerige bedrijfstak,” zei hij.

“Ik wil mensen de ogen openen over de corruptie van de gezondheidszorg,” ging hij verder. “Onderzoek is onbetrouwbaar omdat de industrie alle touwtjes in handen heeft. Zij verdienen miljarden door met gegevens te knoeien en over hun marketing te liegen.”

Big Pharma gaat als volgt te werk: eerst wordt er een ziekte bedacht. Vooral de psychiatrie leent zich hier goed voor. Vervolgens wordt een doelgroep gecreëerd. Het gevolg is dat we allemaal aan de pillen zouden moeten, als we aan de hand van diverse checklists getest zouden worden.

Geldlustig

"Men gaat over lijken": Hoe Big Pharma ziektes bedenkt en vermarkt
Peter Gøtzsche
Marketing van de industrie is zeer schadelijk voor de volksgezondheid, aldus Gøtzsche. Hij vindt dat de politiek alle advertenties en marketing van medicijnen moet verbieden.

Ook pleit hij voor onafhankelijk onderzoek. Dat wordt voor medicijnen namelijk niet gedaan; de industrie doet alles. Gøtzsche: “Dokters zijn naïef, maar ook geldlustig. Ze vertrouwen te veel op de industrie.”

Russische roulette

Arts Bert Keizer en huisarts Hans van der Linde bevestigden onlangs in Tijd voor MAX de praktijken die Gøtzsche uit de doeken doet. “In heel veel situaties helpt de medicatie niet en in heel veel situaties is ze schadelijk,” aldus Keizer. “De farmaceut die het middel verkoopt is zich hiervan wel degelijk bewust, maar gaat toch door met het vermarkten van aangetoond schadelijke medicijnen.”

Van der Linde merkte op dat medicijnen onvoldoende worden getest op veiligheid of het nut. Ze worden al op de markt toegelaten als ze enig aantoonbaar effect hebben. Hij sprak van Russische roulette.

Lijken

Keizer adviseerde de dokter te vertrouwen, maar niet de medicijnen die hij voorschrijft. Van der Linde voegde toe dat de 500 miljard euro die ieder jaar in de medicijnhandel omgaat, het laagste in de mens naar boven haalt. Er is geen industrie die zo vaak beboet is en zich er niets van aantrekt. Men gaat letterlijk over lijken.

LEES VERDER OP
Annotaties:
| #252965 | 14-07-2016 18:20 | liedetecter
Mager artikel en meermaals veeeeeel uitgebreider aan bod gekomen hier, maar toch een stem voor de moed van deze man.
| #252999 | 15-07-2016 10:08 | Ness
en een linkje: http://investmentwatchblog.com/toddler-injected-with-37-vaccines-before-the-age-of-two-left-paralyzed-and-wheelchair-bound-for-life/

Een klantje voor het leven! En voor de ouders: geen manier om een pensioen te bewerkstelligen. Want dat gaat allemaal in dat kindje zitten. Tel uit je winst, ey, Big Farma Maffia!
Ness's avatar
aanmelden / inloggen