Door community (initieel Donkerdoorn), Op din 9 feb 2016 11:31, 1 reacties,    

Merkel, cheap propaganda en godfather Erdogan

Terwijl de Duitse kanselier Merkel voor de lopende camera's de Turkse premier Ahmet Davutoglu de handen schudt en uithaalt naar het "inacceptabele geweld" dat de Russische luchtmacht rond de Syrische stad Aleppo gebruikt, druppelt vanuit de Turkse Koerdische gebieden het nieuws naar buiten dat in de al maanden door het Turkse leger belegerde stad Cirze zeker 62 mensen zijn omgekomen in een kelder. De "terroristen" hadden zich aldaar voor het staatsgeweld in veiligheid gebracht. Fataal. Van de 120.000 bewoners tellende, voornamelijk Koerdische, stad zijn ondertussen 100.000 mensen gevlucht voor de "anti-terreur-operaties" van het Turkse leger tegen de Koerden. Een binnenlandse slachting die al maanden voortduurt.


In de westerse media daarover natuurlijk geen woord. Die hadden het te druk om het staatsbezoek (smeekpartij bij de afperser) van Merkel te gebruiken voor een extra ronde Rusland bashing. Duizenden Syriërs uit Aleppo zijn op de vlucht geslagen voor het geweld aldaar. De horden van Assad zijn in het offensief, en wie niet wil sterven in een folterkamer pakt zijn huisraad samen en vlucht naar Turkije, alwaar de grens potdicht wordt gehouden. De boodschap voor de MSM-consument: Assad en Rusland zijn schuldig aan de vluchtelingencrisis. Boodschap 2: indien het tot een humanitaire ramp komt, moet er worden opgetreden.

Wat daar uiteraard bij vergeten te vertellen wordt, is het feit dat het Syrische offensief rond Aleppo wel eens een voorlopig einde van de oorlog in west-Syrië kan betekenen. Niet omdat de "rebellen" dan verslagen zijn maar omdat de Syrische staat weer controle heeft over het grensgebied met Turkije en daarmee de "terreur-ratlines" tussen extremisten en hun wapens, personeel en bevoorrading leverende broodheren in Turkije doorsnijdt.

Want hoezeer Erdogan en zijn reli-fascistische regering ook in het westen de hand boven het hoofd wordt gehouden, feit blijft dat "bondgenoot" Turkije in de strijd tegen de IS tevens de belangrijkste bondgenoot van de genoemde terreurorganisatie is. De hele USA/Frankrijk/Golfstaten militaire operatie tegen de IS is mede daarom zo waanzinnig schizofreen en een enorm slecht verkocht theaterstuk (waarvan de "blowback" voor de geloofwaardigheid van westerse media en politiek nauwelijks nog onder controle kan worden gehouden).

Nog twintig Kilometer en dan staat het Syrische leger weer aan de Turkse grens. Twintig kilometer om de regime-Change strategie doormiddel van extremitische warlords ten einde te brengen. Dat is de reden voor het anti-Russische media offensief, en de slijmerige, hypocriete woorden van Merkel in Ankara. Want als er ooit een tijd gekomen is om een Turkse "Save Haven" in Syrië in te richten (en daarmee de bevoorrading van Al Nursa, IS en assorti te verzekeren), is die nu aangebroken.
Annotaties:
Een paar jaar geleden werd Aleppo ook vernietigd door zg. vrijheidsstrijders die overal elders in de wereld terroristen genoemd worden.
Toen moesten de regering getrouwe bevolking vluchten en werden geplunderd.
Je weet dat de oorlog niet met één slag is gewonnen, dus nu zijn het de vrijheidstrijders die flink op hun kop krijgen in Aleppo.
De stad is toch al verwoest na hun rondje knokken, dus regeringsleger en Russen hoeven niet benauwd te zijn voor beschadigingen en knallen er lustig op los.
Zo, Nu weten we ook wie er aan het Turkse poortje staan, en dat zijn lui die elders gewoon weer terroristen zijn.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen