Door community (initieel ouwe knar), Op don 16 maa 2017 02:59, 9 reacties, nieuws

Merkel feliciteert Rutte met uitslag, buitenlandse politici opgeluchtDe Duitse bondskanselier Merkel heeft premier Rutte telefonisch gefeliciteerd met zijn overwinning. "Ik verheug me op het voortzetten van de goede samenwerking als vrienden, buren en Europeanen", heeft ze volgens haar woordvoerder tegen Rutte gezegd.

"Nederland, oh Nederland, jij bent een kampioen!", luidde de reactie van Merkels kabinetschef Peter Altmaier (CDU). Hij is euforisch en feliciteert Nederland alsof het een voetbalkampioenschap heeft gewonnen. "Hartelijk gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!", twittert hij in het Nederlands (een van de talen die hij vloeiend spreekt).

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft aan één woord genoeg: "Goed", is haar reactie. Ook de Italiaanse premier Paolo Gentiloni is kort van stof: "Geen #nexit, de anti-EU-partij heeft verloren".

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Ayrault feliciteert Nederland met het afremmen van de opmars van extreem-rechts in Europa.

Ook de liberale Europarlementariër Guy Verhofstadt heeft enthousiast op de prognose gereageerd. "VVD veruit de grootste, D66 flink gegroeid. De pro-Europese partijen zitten in de lift. Nederland blijft een liberaal en pro-Europees bolwerk", twittert de Europese geestverwant van de VVD en D66.

Zijn Duitse collega Manfred Weber van de CSU noemt de prognose "een gevoelige klap voor alle anti-Europese populisten".

Goed voor Europa

De Duitse kandidaat-bondskanselier van de SPD Martin Schulz twittert: "Wilders heeft de verkiezing in NL niet kunnen winnen. Ik ben opgelucht. Maar we moeten verder voor een open en vrij Europa blijven vechten." Hij spreekt van een afwijzing van Wilders door de Nederlandse kiezer. "Dat is een goed bericht voor Europa en voor Nederland."

Minister Gabriel van Buitenlandse Zaken, ook van de SPD, spreekt van een succes voor Europa. "Het is een goed teken dat een rechts-extremistische kandidaat als Geert Wilders niet gewonnen heeft." Het stemt hem optimistisch voor de verkiezingen in Frankrijk volgende maand.

Het Vlaams Belang noemt de prognose "een duidelijk signaal van de kiezer. Die wil weer baas zijn in eigen land." De geestverwanten van Geert Wilders feliciteren hem met zijn zetelwinst. Verder zegt voorzitter Van Grieken dat de kernthema's en oplossingen van de populistische partijen actueler zijn dan ooit.

Harry Potter

Het Amerikaanse persbureau AP schrijft dat de "anti-islam-oproerkraaier Geert Wilders" een onverwacht tegenvallend resultaat heeft behaald door ver achter de VVD te eindigen. Nieuwszender Al Jazeera noemt de prognose slecht nieuws voor Geert Wilders.

De Duitse krant Die Welt kopt: "Wilders dreigt: 'Rutte is nog lang niet van mij af'". Het Duitse persbureau DPA schrijft: "Geen ruk naar rechts in Nederland, Rutte leidt, Wilders ver achterop".

La Stampa, een Italiaanse krant, schrijft dat "Mark Rutte, de Harry Potter van de Nederlandse politiek, een wonder heeft verricht" door Wilders uit te schakelen.

De Franse krant La Libération kopt dat de liberalen aan kop gaan voor de progressieven en extreem-rechts. CNN, dat eerder op de dag volop inzette op de vrees voor een overwinning van Wilders, houdt het er nu op dat Rutte aan de leiding gaat en dat hij wordt gevolgd door drie partijen, waaronder de PVV.
Annotaties:
| #258789 | 16-03-2017 03:12 | ouwe knar
Marks spierballen taal heeft succes gehad.

58c9a1d4c461886f298b4648.jpg Nederland is opeens heeeeel belangrijk. Lees verder op https://www.rt.com/news/380890-pm-ruttes-party-wins-most-votes/
ouwe knar's avatar
| #258791 | 16-03-2017 09:11 | Donkerdoorn
Globalisten, hun 0,0001% achtermannen en concern-Europa halen oplucht adem.

De rest van de wereld weet na 12 jaar Wilders nog niet dat de door US-Thinktanks en Israel betaalde Limburger behoorlijk "controlled opposition" is.
Donkerdoorn's avatar
| #258792 | 16-03-2017 09:30 | Antares
Gisteren niet de moeite genomen om deel te nemen aan het circus. Zelfs toen de SP 25 zetels had behaald werd het achteloos aan de kant geschoven.
Antares's avatar
| #258793 | 16-03-2017 10:26 | Ness
Nja DD dat wegzetten van Wilders als gecontroleerde oppositie is me te makkelijk. Al die partijen worden gecontroleerd, de een sterker dan de ander en de kleinste partijen nog niet zozeer, maar ze hebben allemaal last van infiltranten en/of verkapte lobbyisten van de bankenmaffia en de oorlogsindustrie. Bij Wilders ligt het er gewoon erg dik bovenop. Maar nu zitten we met DENK (thanks, PvdA grr), hoezo gecontroleerd gvd...

Mijn bezwaar tegen zo'n kort-door-de-bocht stelling is dat je daarmee ook voorbijgaat aan de woede van de grote fanclub van Wilders. Daar zitten veel NEXITers tussen. De uitslag wordt nu uitgelegd als als een bewijs dat men hier te lande pro-EU is, en dat klopt niet. Er is gewoon geen andere keus dan pro-EU partijen - geen enkele partij durft zich anti-EU op te stellen - voor mensen die grijze haren krijgen van de wilde stellingen van Wilders.

Wat me opviel is dat de opkomst zo hoog was, en dat dit zo benadrukt werd, met beelden van wachtende rijen mensen en een tekort aan stembiljetten. Tekorten worden gemaakt door te weinig uit te delen, en da's geen spontane happening. Daar kan regie achter zitten. Lange rijen ontstaan vanzelf als er ineens meer dan 100 stemburo's minder zijn terwijl het aantal stemgerechtigden toeneemt.

Een dergelijke hoge opkomst kan dus fake zijn en een aanwijzing dat er aan 'ballotstuffing' wordt gedaan op een nivo waar ook de stemmentellers niet bij kunnen, nl bij de uiteindelijke telling. Vergeet niet dat mensen nu overal in hun gemeente kunnen stemmen. Daarmee wordt de zaak onoverzichtelijk, dan kun je spookopkomst organiseren. Maar het gaat dan wel om een paar procentpunten afroming cq bijsturing. De staat zelf is altijd de grootste fraudeur. Echte giga-fraude zoals in de USA waar het kiesstelsel een krankjorume chaos is lijkt me uitgesloten.

Maar mooi dagje gisteren. Mooie uitslag ook wel, gezien de stortvloed aan leugens en propaganda die geslikt wordt door een argeloos publiek dat veel te veel vertrouwen heeft in de zeer goed georganiseerde misdaad en waarvan een voornamelijk jeugdig en dus grondig gehersenspoeld deel zich blindstaart op CO2 sprookjes. De PvdA is geslacht, joepie :P En de VVD is wel even 8 zetels kwijt, waarschijnlijk permanent. En FvD is binnen.
Ness's avatar
| #258794 | 16-03-2017 11:58 | Nico de Geit
De Nederlandse staats-tv staat bol van linkse propaganda. Dan zou je verwachten dat er dan wat meer mensen op links zouden stemmen. Blijkbaar is de meerderheid behoorlijk klaar met links. Links is de grote verliezer.
Nico de Geit's avatar
| #258795 | 16-03-2017 14:09 | Donkerdoorn
"links" bestaat dan ook niet meer. Alle partijen zijn ondertussen neoliberaal en globalistisch. Parlementarisme is uitgehold en ondermijnd, waarbij de werkelijke macht sowieso aan ongekozen technocraten in dienst van het kapitaal wordt overgeheveld. Zelfbeschikkingsrecht bestaat ook niet meer dankzij staatsschulden (x% dankzij de kredietcrisis), rating-agencies, ECB (wanneer wordt het zelf in opdracht geven rapport over de gang van zaken rond Griekenland openbaar?) en (0% rente) snel-kapitaal.

@Ness Nederland heeft ondertussen een traditie met slecht pollen, wat maar een ding betekent. Was de laatste ronde niet het "wonder van de dalvaart van de SP"?
Donkerdoorn's avatar
| #258796 | 16-03-2017 14:31 | Ness
Het lijkt me eerder dat het geloel om links en rechts de meeste kiezers worst zal wezen, Nico. Het is een indeling die wel heel makkelijk verschuift, en waarvan de normen worden vastgesteld door roeptoetermedia. En de media zijn totaal niet te vertrouwen; ze zijn een direkte tak van de deepstate. De ene helft van de lieden die daar werken is totaal corrupt en de andere helft totaal naief of verdwaasd. En money talks echt heel opzichtig.

Wilders heeft wel degelijk gewonnen hoor. Wellicht niet zo opzienbarend maar je kunt niet meer om de PVV heen met 20 zetels en de 2e plaats. De PVV heeft ook heel veel sabotage- en proteststemmen ontvangen. Je kunt natuurlijk een woedende stier in je weiland negeren of hem met een taser bewerken, zoals met PVV stemmers gebeurt - check dit: http://www.ed.nl/verkiezingen/pvv-ers-hielden-stem-geheim-bij-onze-peiling~a22817be/ maar dat doe je dan op eigen risico.

Overigens, als ik de middelen en de macht had, en een volslagen gebrek aan scrupules, zou ik niet voor moeizame 'gecontroleerde oppositie' gaan. Ik zou de kiesraad zelf gebruiken om 'gevaren voor de samenleving' lees mijn flutgeldfiatstelsel en mijn machtsblok te bezweren. De NL staat cq deepstate heeft geen scrupules, en maalt niet om dat kunstmatige onderscheid links of rechts.

De staat heeft de middelen, de gelegenheid en de motivatie. Kan dus stiekemweg bijsturen naar believen. En doet dat naar alle waarschijnlijkheid ook. Het gelul van Kutte over een terugtredende roverheid is BS. De staat treedt momenteel helemaal niet terug maar wordt steeds machtiger. En bepaalt welke monopolistische vriendjes uit de ruif mogen vreten. De staat - de deepstate - is bezig alle concurrentie en eigenheid/identiteit weg te vagen in samenwerking met hele grote en hele smerige corporaties, en DAT IS DE DEFINITIE VAN FASCISME.

Ik heb dus een boodschap aan PVV'erts. Kom gewoon voor je mening uit, en fuk beschuldigingen van ra- of fascisme en Islamofobie. Iedereen in NL weet dat de soep van verkiezingsprogramma's niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend, en dat daarom alle verkiezingsprogramma's extreem zijn, al maakt Wilders het wel heel bont. De angst voor fana-reli's is zeer terecht. "De Islam" kan heel erg griezelig uitpakken. Woede vanwege de sluipende weg-met-ons bevolkings-vervangmethode is ook al heel terecht. Zolang de PVV de enige partij is die aan jouw zorgen tegemoet komt heb je in feite de plicht om die motivatie openlijk kenbaar te maken. Als je daarop wordt gediscrimineerd trek je je bek (sry) gewoon nog harder open of je stapt naar de rechter, liefst in groepsverband. De aanhouder wint.
Ness's avatar
| #258802 | 16-03-2017 20:08 | Ness
Mkay als laatste dan, en daarna ga ik weer op slaapstand: als het op griezelige partijen aankomt, dan acht ik de Oirofiele regenteske D'66, met die griezelige zeikerd van een Peggol en zijn gejank over Trump, populisme, Brexit en gespeelde Russiofobie aan kop, veel en veel gevaarlijker dan Wilders. En GroenRechts is geen partij meer maar een soortement godsdienstige beweging, en heeft ook nog es niks met 'links' als in socialisme of solidariteit te maken. Deze 2 partijen hebben duidelijk fascistische neigingen en proberen hun doelen af te dwingen via het totalitaire EU-systeem. Als je linksom wil moet je bij de SP wezen, andere smaken zijn er niet momenteel.

Hoe ik het ook wend of keer, ik kan me totaal niet vinden in dat links of rechts idee. Maar wie 'rechts' wil zit met Baudet en FvD niet fout. Die partij mag wat mij betreft wel groeien, want daar zitten de slimmerikken op economisch gebied, de 'kleine rijken', de middenstanders, de zelfstandigen, de ondernemers. Het is de enige partij die de vinger op de echte zwakke plek legt, nl het geperverteerde geldsysteem, dat aan de wortel ligt van alle andere problemen, inclusief immigratie en corruptie.

Die kleine rijken zijn de motor van de economie. Mits slim in toom gehouden is de manier waarop deze mensen hun eigenbelang invullen ook heilzaam voor de financieel minder bedeelden. Een gematigde meritocratie en een échte vrije markt, ook en juist op geld/valuta-gebied, komt volgens mij het beste overeen met de menselijke natuur. Een kleine maar daadkrachtige overheid zou zo'n systeem prima kunnen aanvullen door bepaalde cruciale maatschappelijke taken grotendeels te monopoliseren, zoals bv objectief wetenschappelijk onderzoek en noodzakelijke voorzieningen zoals water en gezondheidszorg. Dat kost wel wat maar dan héb je ook wat. Een goed overheids'produkt' (een menselijke samenleving) mag best wat kosten.

Vrije markt en overheid moeten elkaar in balans houden. De bemoeizucht en de overmacht van de huidige roverheid is zum kotsen; alle balans is zoek. De roverheid is verworden tot menshouderij. Met de oorspronkelijke bevolking, inclusief collectief bezit zoals water en historische cultuurschatten, in de grote monopolistische EU-uitverkoop. DAT IS PUUR, 100%, ONVERVALST FASCISME. Want fascisme slaat niet op mensen maar op een SYSTEEM, hou dat in de gaten. Een fascist is een aanhanger van dat systeem, ergo, Peggol en Yatserklaver zijn fascisten van het zuiverste water, of ze dat nou snappen of niet.

Boodschap onder voorbehoud natuurlijk, want het FvD komt net kijken.
Ness's avatar
| #258805 | 16-03-2017 23:17 | Ness
Hahaha check: https://www.nieuwskoerier.nl/news/93779-mark-rutte-mogelijk-winnaar-door-fraude-hertelling-nodig Nou ik kan het even niet laten.

Nee de PVV'erts zijn geen slechte verliezers, maar als je vol op het overlevingsinstinct van mensen gaan staan worden ze wakker uit welke roes dan ook - dan gaan inene die oogjes open en gaat men eens heel goed om zich heen kijken.

Het Ipsos in samenwerking met een corrupte kiesraad is heel wel in staat om gans NL, dus inclusief naieve brave politici en journalisten, een oor aan te naaien. Het Ipsos is natuurlijk gewoon te koop, en de kiesraad is van de EU, en er staat veel op het spel, dus kun je vakkundig verborgen fraude zeker niet op voorhand uitsluiten.

Maar nogmaals, grootschalige fraude valt heus wel op. De roverheid kan wellicht 3 tot 5 zetels van de PVV afsnoepen en herverdelen via een corrupte kiesraad en met medeweten van Ipsos en een aantal 'nieuwe' en speciale kuch kuch stemburo's in het kader van "U mag stemmen waar U wilt in Uw gemeente en ook op veel stations en andere leuke plekken enzo", een regel die per direkt zou moeten worden afgeschaft. Maar volgens mij heeft Rutte (et al) de zaak in de eerste plaats gewoon belazerd door een meute Turken met opzet vol in het kruis te schoppen. Veel rechtse zwevende kiezers zijn daarmee op zijn rooie bolleke neergedaald (giechel), ten koste van de PVV, die veel mensen toch echt te extreem en te onhandig is. Maar da's dan weer geen fraude.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen