Door community (initieel Best Well), Op maa 7 mei 2018 11:43, 23 reacties, nieuws

messtekende ‘verwarde man’ de zoveelste nep-aanslag:Als een lokale omroep als Omroep West ergens als de kippen bij is en met beelden op de proppen komt, kun je eigenlijk al aannemen dat we met een nepnieuws-productie te maken hebben. Dat was die omroep die toevallig ook een camera ter plaatse had bij de Alphen aan de Rijn aanslag van Tristan van der Vlis en die toevallig ook op het moment aanwezig was dat Anass Aouragh gevonden werd (terwijl hij de avond ervoor nog niet op dezelfde plek in het bosje te Wassenaar lag). De belangrijkste vraag is misschien wel: waarom zou een Allahoe akbar schreeuwende man met baard in een zo afgelegen gebied (waar waarschijnlijk nauwelijks iemand was vanwege Bevrijdingsdag) een aanslag willen plegen. Dan zoek je toch gewoon de binnenstad op en sterf je als martelaar! Nee, de discussie online wordt door de staatstrollen meesterlijk richting de vraag ‘verwarde man of terreuraanslag‘ getrokken. Vooral de perceptiemanagers van Geenstijl doen volop mee.

Dat de man in een keurige rechte streep (knijpzakje) bloed ligt en dat er agenten aan komen rennen op een verder compleet leeg terrein doet er niet meer toe als je de discussie verlegt naar de vraag ‘verwarde man of terreuraanslag?’. We zetten gewoon een leger twitteraars in die meteen reageren over hoe knap het is om in een been te schieten en de romp niet te raken, etcetera. De social media discussie wordt gevormd en gestuurd. De feitelijk discussie zou moeten gaan over de vraag of dit niet gewoon een zoveelste nepaanslag is: nepnieuws.

Wel interessant om te zien hoe al die mensen zo snel reageren op de twitterberichten van politie Den Haag en Omroep West. Klikt u voor de aardigheid maar eens even op onderstaan twitterbericht (of op deze link) en oordeelt u zelf of alleen die arme Dotan nepaccounts inzette of dat de Nederlandse staat dat stiekem zelf ook doet.

Ja, het was vlakbij de Haagse Hogeschool, maar vermoedelijk was daar geen student te bekennen. Die staan allemaal aan het bier in de binnenstad. Wat moet je daar? En toevallig staat er iemand te filmen “Zo man ze staan gewoon te schieten, ik schrik me dood!” Maar waarom had je je camera toevallig op die plek gericht? En waarom is er geen kop te bekennen op dat plein? Ja, dat begrijpen we wel. Je wilt geen pottenijkers bij het maken van nepnieuws. En waarom moest de politie wel 7 keer schieten? De man was na 1x toch wel een beetje genoeg geraakt is het niet? En dat alles speelt zich keurig af in de schaduw, zodat we het niet goed zien, maar op het juiste moment ligt de man ineens in een streep bloed, vol belicht door de zon. Ah, we snappen het! Hij had zich daar verstopt en de snelle jongens van de arrestatieteams op hun fietsje hadden hem al gauw ingehaald! En de politieauto’s kwamen er achteraan. Zoiets laat je aan de bivakmutsen over. Yeah right! Sorry, maar wanneer komt er nu eens een einde aan de nepnieuwsproductie? Wie gelooft deze bullshit nog? Wedden dat we nog een heel mediacircus krijgen, inclusief rechtszaak en discussies bij Pauw/Jinek?

De ‘Problem, Reaction, Solution‘ agenda kent altijd meerdere lagen, maar het meest obvious is deze keer weer het inzetten op de “gevaarlijke moslims”. We creëren zelf een terreurgroep genaamd ISIS en stimuleren een oorlog waardoor vluchtelingenstromen op gang komen. Dan stoken we tegelijk het vuurtje in Europese landen op middels nep-terreur en maken zo de autochtone bevolking bang voor die verschrikkelijke en potentieel (allemaal) radicale moslims (die zomaar in terrorist kunnen veranderen) en je hebt het ideale spanningsveld voor chaos in Europa. En vanuit die chaos kun je weer nieuwe orde scheppen: Ordo ab Chao, een eeuwen oud spelletje en het werkt nog steeds. Het enige wat je nodig hebt zijn media, politie en justitie die gezamenlijk nepnieuws voor je produceren. De tweede laag in deze overduidelijke hoax is die van de ‘verwarde man’. Die willen we ook allemaal preventief kunnen opsluiten. Ik denk aan een wetsvoorstel van mevrouw Schippers uit het vorige kabinet. Don’t trust the fucking media!
Bekijk hieronder nog meer ‘heftige nepnieuwsbeelden’ waarop te zien is dat de ‘verwarde man’ zijn mesje keurig vast blijft houden. Opvallend is de plastic kleur van het wapen in de handen van de bivak-agent (zie 0:32 min.). Is dat een taser? Het is een prachtige ‘nieuwste snufjes’ show! In ieder geval heeft de verwarde man zijn broek ook flink gescheurd, zodat we duidelijk kunnen zien dat hij geraakt is en heftig bloedt. Knap hoor: complimenten aan de grimeurs! Er staat blijkbaar een heel nepnieuws-leger paraat! Wat gillende keukenmeiden op de achtergrond als geluid toevoegen en klaar is Kees.Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl, geenstijl.nl, Foto bron: twitter.com/POL_DenHaag/
Annotaties:
| #263272 | 07-05-2018 14:19 | siban
Dit lijkt me geen acteerwerk. Ziet er allemaal echt uit, inclusief knullige arrestatie.

Hoe kunnen dit allemaal acteurs zijn. Denk maar na, teveel losse eindje.

Als je een nep aanslag wil plegen is het veel eenvoudiger om een al verwarde man een duwtje te geven. De politie en het ambulance personeel hoeft dan alleen maar zijn werk uit te voeren zonder op de hoogte te zijn.
siban's avatar
| #263273 | 07-05-2018 17:12 | Zhen
Helemaal mee eens.

Waarom doen alsof er geen gestoorde islamieten zijn? Die hele religie is gestoord, en roept systematisch op tot moord en vernedering van niet-moslims.

Het idee dat alle moslim-gemotiveerde aanslagen fake zijn, is disinfo, en werkt enkel de NWO agenda in de hand. Zo blijft men in de waan dat islam een ongevaarlijke religie is, en kan die religie worden gebruikt voor het slopen van de westerse cultuur.

Maar zelfs voor 9-11 - zeer beslist een flase flag - zijn heuse moslim patsies gebruikt.
Zhen's avatar
| #263274 | 07-05-2018 17:35 | Nico de Geit
Goede kans dat de man gewoon een oorlogstrauma heeft. En wanen. Dat had opgemerkt moeten worden door de hulpverlening. Mensen uit oorlogsgebieden vormen een risico, je moet goed voor die mensen zorgen. Doe je dat niet dan krijg je dit soort toestanden.

Beter is het om ze daar te laten, tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Syrië is inmiddels grotendeels schoongeveegd en veilig. Bovendien is er veel, heel veel werk.
Nico de Geit's avatar
| #263276 | 07-05-2018 18:03 | Nico de Geit
Het beroep van de man wordt nu opeens niet vermeld. Apotheker? Raketgeleerde? Kansarmoede zorgt voor frustratie, depressie, en dan gaan mensen soms rare dingen doen.

De voorstelling die ze hadden van het rijke westen zal ook even wennen zijn. Het thuisfront informeert hoeveel ze krijgen/verdienen, en verwacht dat een deel van het geld huiswaarts komt. Terwijl leven in het sociale vangnet heel beperkt is - minimaal.
Nico de Geit's avatar
| #263277 | 07-05-2018 18:04 | Zhen
Nee, daar geloof ik niet in.

Hoeveel gevallen ken jij van mensen uit niet-moslim landen die vanwege oorlogtraumas mensen neer zijn gaan steken, of neer schieten? Los van de gevallen veroorzaakt door psychiatrische medicijnen, en die verder ook niet feitelijk met oorlog-traumas te maken hebben.

Het is gewoon niet het soort reactie dat uit een dergelijk trauma voort zou komen, lijkt mij.
Zhen's avatar
| #263280 | 08-05-2018 02:17 | siban
Het idee dat alle moslim-gemotiveerde aanslagen fake zijn, is disinfo, en werkt enkel de NWO agenda in de hand. Zo blijft men in de waan dat islam een ongevaarlijke religie is


Zhen deze redenatie rammelt behoorlijk. Als het de bedoeling was om de islam religie te promoten dan zijn ze totaal gefaald in hun opzet, bijna iedereen is bang voor moslims sinds 911.

Een mooi excuus om moslim landen plat te bombarderen meer is het niet. De aanslagen zijn echt, de reden waarom is bewust onduidelijk. Er is namelijk totaal geen logica. Wat is het motief, wat wil de aanslagpleger bereiken? Totale vernietiging van de ongelovigen? Met een zakmesje? Het enige wat zo'n aanslag teweeg brengt is angst. Angst tegen iets ongrijpbaars en dus ideaal om ergens een oorlog te beginnen. Deze verwarde of domme individuen zijn opgehitst. Misschien bewust of onbewust dat laat ik in het midden want de haat die er is gezaaid tegen moslims is al voldoende om enkele individuen te laten ontsporen.
siban's avatar
| #263281 | 08-05-2018 06:46 | Antares
De ontbrekende vraag is of de 'dader' onder invloed was van medicijnen.
Antares's avatar
| #263287 | 08-05-2018 11:04 | Zhen
@Antares: Dat is het voorbehoud dat ik sugereerde. Maar het lijkt me in dit geval onwaarschijnlijk dat "medicijnen" in het spel zijn, omdat voor de gevallen die bekend zijn er sprake is van langdurig gebruik van medicijnen - enkele jaren - voordat het mis gaat. Het is onwaarschijnlijk, maar niets is onmogelijk, en kan ook gebruik van enkele maanden al dit soort reacties veroorzaken. Wie weet komt er nog iets over naar buiten.

Hoe dan ook, zelfs als medicijnen in het spel zijn, dan nog moet er in het hoofd van de man een motief hebben gespeeld dat waarschijnlijk in de Koran moet worden gezocht. Net als voor de amerikaanse school schutters e.d. (voor zover niet fake) die meestal een grote fascinatie voor zwaar geweld blijken te hebben, medicijnen of niet.

siban: Zhen deze redenatie rammelt behoorlijk. Als het de bedoeling was om de islam religie te promoten dan zijn ze totaal gefaald in hun opzet, bijna iedereen is bang voor moslims sinds 911.

Begrijpelijke en terechte opmerking.

Het punt is: iedereen wordt tegen elkaar uitgespeeld.

Afgelopen week nog las ik in een artikel (dat ik helaas niet meer terug zou weten te vinden) hoe een van de Iraanse ayatollas (Khamenei?) trots zou hebben beweerd dat (in letterlijke termen): "de NWO zal islamitisch zijn". Wat maak je daar dan van?

Ik maak ervan dat die NWO helemaal niet islamitisch zal zijn, maar dat de occulte macht islamitische partijen doet geloven dat ze er wereldwijd de macht mee zullen verkrijgen. Zie verder ook de relaties tussen westerse/joodse NWO partijen en de Saudis, die in principe onbegrijpelijk zouden zijn, ware het niet dat er dit soort manipulaties gaande zijn.

Onderwijl wordt de Islam gebruikt om de westerse cultuur af te breken, en vooral de weerstand te breken die daar nog zou kunnen bestaan tegen de NWO, vanwege een zekere heterogeniteit in ideologie en alliantie (moslims blijken niet tot nauwelijks in staat om solidair te zijn met de westerse landen waar ze wonen).

Als er een kliek is die islamisatie van Europa en de USA promoot, dan zijn het wel de joden. Zouden die dan niet bang moeten zijn? Och, waarschijnlijk wel. Maar nee, ze zijn arrogant genoeg om te denken dat ze het beest zullen kunnen blijven beheersen. Het is spelen met vuur. Maar ze doen het, dat is overduidelijk.

Juist de zio-joden zijn een van de belangrijkste partijen die achter 9-11 zaten. Zo konden ze de militaire macht mobiliseren om de regio rond Israhel "op te ruimen", en nog veel meer (zoals invoering van de "Patriot" wet, die hen meer controle in de VS mogelijk maakt).

Vervolgens financieren ze ISIS en co, en geven ze die materiele en logistieke steun. Het doel ervan? ISIS gebruiken om onwelgevallige tegenstanders uit de weg te ruimen.

Onderwijl wordt in USA en Europa moslims op extreme wijze de hand boven het hoofd gehouden, en worden ze op allerhande wijze gefinancieerd, ten koste van de autochtone bevolking. De rol van zio-joden erin is cruciaal. Hoe dat rijmt? Precies als voor ISIS.

Verder is het duidelijk dat de NWO planners erop uit zijn een wereldbevolking te verkrijgen die voor het meerendeel een onbestemd papje van volken en rassen zal zijn, waar niet echt meer een duidelijke identiteit aan valt te verbinden. Dat moet het slaven volk zijn.

Joden en een goedgekeurde blanke "elite" (waar ze al eeuwen lang mee samen werken - zoals de Nassaus, de Windsors en andere "Illuminati" famillies) moeten er de vruchten van kunnen plukken.
Zhen's avatar
| #263288 | 08-05-2018 11:06 | Zhen
siban: Er is namelijk totaal geen logica. Wat is het motief, wat wil de aanslagpleger bereiken? Totale vernietiging van de ongelovigen? Met een zakmesje? Het enige wat zo'n aanslag teweeg brengt is angst. Angst tegen iets ongrijpbaars en dus ideaal om ergens een oorlog te beginnen.

Het is een aanslagje van niets. Dat is duidelijk. Maar dit soort aanslagen gebeuren de laatste jaren meer en meer, in heel Europa, ook al wordt het angstvallig uit het nieuws gehouden, als het kan. Ook in het alternatieve circuit zie je niet op elke site elk nieuws erover verschijnen. Maar met een uurtje of wat zoeken zul je makkelijk een dozijn voorbeelden van dit soort flut-aanslagen vinden, die toch soms behoorlijk gruwelijk kunnen zijn.

Dit soort eenmans acties worden juist heel duidelijk uitgelokt door de teksten van de Koran.

En je geeft zelf al de logica ervan aan: het oproepen van angst. Dat wordt ook uitgelegd in bepaalde Koran verzen (nu geen tijd voor om op te zoeken).

Veel mensen worden niet zomaar bang van een enkel individu. Maar de optelsom van vele aanslagen met grootschalige acties, kan op sommigen dusdanig intimiderend werken, dat ze er hun weerstand door verliezen.

Bij mij werkt het eerder als een rode lap op een stier, maar ja... Die moslim gekkies hebben hun eigen "logica", zullen we maar zeggen.
Zhen's avatar
| #263296 | 08-05-2018 15:33 | siban
Die moslim gekkies..


Die religieuze boeken zijn geen tijdschriftjes. Je hebt jaren studie nodig en dan nog is er geen touw aan vast te knopen. Daarom luister de massa liever de samenvatting. Elke religie kan op basis van selectieve teksten deze gruweldaden goedkeuren.

Religie is voor de massa om ze onder de duim te houden, de elite weten donders goed dat het occulte de voorloper is van religie. 100000 jaren hebben onze voorouders zich bezig gehouden met het occulte/spirituele. Dit is door religie de laatste 2000 jaar wereldwijd verboden en ontkracht. Waarom vraag ik me dan af?

De elite staan boven elke huidige vorm van religie. Daarom werken die saudies, israeliers en amerikanen inderdaad zonder problemen samen. Ik verdenk de elite er ook van dat zij zich wel bezig houden met het occulte, niet met zekerheid maar gewoon omdat wij mensen dit al sinds ons bestaan deden.

Waar ik het niet eens met je ben, is je idee dat de westerse cultuur afgebroken moet worden omdat de islamitische cultuur de voorkeur heeft. Beide culturen worden gesloopt, er moet immers een samensmelting kunnen plaatsvinden. Dat de joden heel veel gemeen hebben met de islamitische cultuur verklaard waarom er steun is bepaalde aspecten hiervan. Het stoort me dat je alleen moslims als het grote gevaar ziet. Alle mensen die fanatiek een geloof aanhangen zijn in mijn ogen gevaarlijk en vatbaar voor manipulatie, Het goedgelovige volk is een groot gevaar. Het is allemaal aangeleerd.

Als je ziet hoe snel de gemiddelde moslim immigrant na 10 jaar zo cultureel verschilt met de cultuur van herkomst dan snap ik waarom ze er voor kiezen om niet meer terug te gaan naar hun land van herkomst, ook al zijn daar de leefomstandigheden verbetert ze passen niet meer in die cultuur.
siban's avatar
| #263297 | 08-05-2018 16:26 | Zhen
Siban, tja, hoeveel woorden moet een mens besteden om alle kanten van een discussie tegelijk te dekken, he?

Ik heb niets tegen moslims als mens, voor zover ze niet door en door verrot zijn gemaakt door de moslim mentaliteit, die echt nogal vaak niet fraai is, vanuit empathisch menselijk perspectief althans.

Het "NWO komplot" waar we mee te maken hebben probeer ik al sinds ruim 25 jaar te ontrafelen. Tel daar 20 jaar degelijke scholing en algemene ontwikkelingen vooraf bij op. Dit betekent dat ik alle gangbare kanten van de discussie wel heb gezien ;)

Daarom kies ik er momenteel voor om met name ook op het gevaar van de islam cultuur te wijzen. (Zio-) Joden heb ik al genoeg gemept, en ik neem steevast een hapje ervan bij de ochtendjus.

De westerse cultuur is ook door en door verrot geraakt. Het heeft nog steeds veel te bieden, maar het ebt snel weg. Ik ben een liefhebber van kunst, op alle gebieden, en zo hoogontwikkeld mogelijk, maar mag ook simpel zijn. Daarom spreek ik graag van "Europese cultuur". Want die is iets waard, en onvergelijkbaar met wat er verder ook in de wereld aan moois te vinden is (en dat is er!).

Met name in Europa is de intellectuele corruptie onvoorstelbaar groot. Daar kan niet veel goeds van komen.

Vanwege die intellectuele corruptie heeft het westen tegenwoordig vrijwel geen moreel gezag meer. Er kan alleen nog maar om worden gelachen, voor wie er serieus naar kijkt.

De beste hoop voor de Europeanen is dat de nieuwe moslim bevolking "gecorrumpeerd" genoeg raakt door de vele positieve opportunities die de Europese cultuur te bieden heeft, met name op gebied van sociale omgangs vormen. Zodat ze niet meer terug willen. "Samensmelting" ja, zoals je zegt.

Maar een corrupte cultuur kan niet meer serieus worden genomen. Ziedaar het probleem.

En een uniform non-descript/vaag mengelmoesje volk zal niet verder komen dan non-descript/vage prestaties.

En nadat men een uniform non-descript/vaag mengelmoesje volk heeft bereikt, dan is de volgende stap.............. transhumanisme! Geheel geen "rassen", mix- of subrassen meer, want geen eigen lijf meer, geen eigen gedachten, en geen eigen macht meer over de eigen ziel.

Er is altijd meer...
Zhen's avatar
| #263298 | 08-05-2018 16:37 | Zhen
Verder overigens goed om op in te zijn gegaan. ;)
Zhen's avatar
| #263299 | 08-05-2018 19:59 | Best Well
Dat was een lezenswaardige discussie !
Het gaat mij niet eens om wie gelijk heeft maar dat alle invalshoeken ook eens aan bod komen vindt ik een goede zaak.
Best Well's avatar
| #263301 | 08-05-2018 21:38 | siban
Zhen, zeker niet verkeerd. Nog even 1 dingetje en dan ga ik je gelijk geven hoor.

De Europese cultuur. Waar denk je dat deze vandaan komt, het midden-oosten toch. Summirers, egyptenaren, perziers, grieken romeinen,

En als je spreekt over onze normen en waarden dan kom je uit bij het christendom.

Onze omgangsvormen, gebruiken en rituelen zijn gevormd door religie. Wat is cultuur dan eigenlijk meer dan achterliggende religie? Wat wordt er gesloopt? Welke normen? Empathische vermogens lijken mij niet cultureel bepaald, of het moet schijnempathie zijn.

Kunst, wetenschap en al het andere moois zal nooit verloren gaan, wees niet bang. Ze zijn binnen alle culturen, die een zekere vrijheid genieten aanwezig.

Maar wat zijn nou die westerse/christelijke normen en waarden die het zo onoverkomelijk maken dat we niet samen kunnen leven

Het blijft bij wel of niet okay van hoofddoekjes, varkensvlees, besnijdenissen, vrouwenhandschudden, etc Allemaal flauwekul in mijn ogen. Messen trekkende allah akbar roepers zijn ander verhaal en uitzonderingensgevallen die door massa moslims totaal niet gesteund worden. Het stellen dat de moslim cultuur hiervoor verantwoordelijk is, is te eenzijdig. Net zoals je onderscheid maakt tussen zio-joden en joden kun je dat ook doen bij moslims. Of is de joodse cultuur ook verantwoordelijk voor alle gruweldaden?

Men is bang voor het andere wat eigenlijk niet veel anders is maar wel een verrijking kan zijn van een cultuur. Juist het niet mixen zorgt voor stilstand en eenzijdigheid. Ik zie geen bezwaar in een wereld regering en mixen. Het is alleen de wereld politiestaat die me angst inboezemt.
siban's avatar
| #263307 | 09-05-2018 08:14 | Antares
Het blijft bij wel of niet okay van hoofddoekjes, varkensvlees, besnijdenissen, vrouwenhandschudden, etc Allemaal flauwekul in mijn ogen.

Dat is het ook, het moet afleiden van de massa-immigratie. In plaats van dat de discussie gaat over de vraag of Nederland nog meer inwoners nodig heeft gaat de discussie over de eigenschappen van de nieuwkomers, maar waarover we tegelijkertijd niet eerlijk mogen zijn. Niemand vraagt zich b.v. af of de nieuwkomers racistisch zijn. We moeten er blijkbaar van uitgaan dat racisme een eigenschap is van blanken en niet van andere mensen.

Men is bang voor het andere wat eigenlijk niet veel anders is maar wel een verrijking kan zijn van een cultuur.

Dat hangt af van het standpunt waaruit je het bekijkt. De Nederlandse cultuur is vrijwel geheel uitgeroeid, evenals onze industrie en zelfredzaamheid. Dat is zeker iets om op tegen te zijn. Vergeet ook niet dat om dit mogelijk te maken de Nederlanders volledig door het slijk moetsen worden gehaald en aangezet tot zelfhaat en zelfcensuur. Als de immigranten hierom niet worden gehaat dan toch zeker het beleid. Dit is spelen met vuur en dat is exact de bedoeling: iets door de strot duwen wat onaanvaardbaar is en bij kritiek gewoon nog harder duwen.

Ik zie geen bezwaar in een wereld regering en mixen.

Je voelt je misschien veilig omdat je aan de 'goede kant' staat, m.a.w. dat de elite jou voorlopig goed kan gebruiken. Dat houdt aan zolang je voor zes kinderen zorgt en zo niet dan ben jij de volgende die wordt weggeïmmigreerd.

Het is alleen de wereld politiestaat die me angst inboezemt.
Het is een illusie om te denken dat een nwo kan bestaan zonder dat deze met macht wordt afgedwongen.
Antares's avatar
| #263311 | 09-05-2018 16:25 | Zhen
Siban: De Europese cultuur. Waar denk je dat deze vandaan komt, het midden-oosten toch. Summirers, egyptenaren, perziers, grieken romeinen,

En als je spreekt over onze normen en waarden dan kom je uit bij het christendom.

Zeker, maar dan vergeet je daarbij toch voor N-Europa nogal belangrijke Europese culturen zoals die van de Kelten en de Vikingen. En dat is typisch, want die dienen we te vergeten van de NWO planners. Het is maar waar je het accent op wil leggen.

Zo heb ik met name het afgelopen jaar enkele voorbeelden gezien van personen die het voor proberen te doen alsof de Europese cultuur eigenlijk geheel uit de Islam komt. LOL! Gaan ze heel ver mee, en het is een volkomen valse voorstelling van zaken natuurlijk.

Belangrijkste truuk is o.a. te beweren dat bepaalde woorden (in een aantal van de Europese talen) uit het arabisch komen. Maar het gebruik van die woorden blijkt dan een lange geschiedenis te hebben, waarbij deze eerst geimporteerd worden in een land aan de rand van Europa - zoals Italie of Spanje - en dan verder "reizen".

Een voorbeeld daarvan is naranja, het arabische woord voor sinasappel, dat is overgenomen in het "spaans", en heeft geresulteerd in orange (Frans, Engels), oranje (Nederlands), en andere variaties die ik niet allemaal ken.

De Europese cultuur is sterk beinvloed door allerlei andere culturen, in grote mate een amalgaam, maar niet een import produkt.

Zelfs het christendom is niet echt een import produkt, maar moet je zien als een nieuwe creatie, gebaseerd op al die religies die in de video van het artikel worden genoemd, gecombineerd met joods messianisme, babylonische religies (Nimrod), de Egyptische 3-eenheid, enz... Was het de romeinse Piso famillie die de gospel teksten hebben bedacht, teneinde de joodse kolonies in Palestina te pacifieren? Het verhaal lijkt ten dele waar. Ik mag het daarom ook graag een "joodse sekte" noemen (omdat het gebaseerd is op joods messianisme), maar dat ontgaat de meeste mensen.

Hoe dan ook, het christendom is een speciaal geval, gezien de mate waarin al die invloeden uit verschillende culturen erin zijn verwerkt, met tot resultaat toch iets heel anders dan de voorbeelden zelf.

In ieder geval staat voor mij de Europese cultuur niet gelijk met "christendom". Mijn eigen europese roots zie ik toch meer in keltische en viking cultuur, en alles dat er tussen in zit/zat.

Dat is vervolgens onontkombaar "aangevuld" met christendom. Het had erger gekund, want zolang de politiek en het pure "satanisme" eruit blijft is het christendom lang niet zo'n onvriendelijke religie, met name dankzij het "keer de andere wang" principe (vaak verkeerd toegepast - soms moet je terug slaan, andere discussie), en vanwege het feit dat de mythische Jesus Christus figuur gewoon een goede peer is (en bijv. niet een pedofiel en moordenaar, zoals Mo dat was).

En uit dat laatste is een heel aardig niveau van samenleving ontstaan, meen ik.... totdat de kerkelijke hierarchie te corrupt werd (aflaten systeem) en er zoiets kwam als protestantisme - gesteund door joodse intriganten - waardoor het oorlog werd in de christelijke wereld.

(w verv)
Zhen's avatar
| #263312 | 09-05-2018 16:27 | Zhen
(verv)

Siban, dat cultuur brouwsel zoals jij en ik hierboven beschijven kun je dus de "Europese" cultuur noemen, en die heeft vele invloeden, maar het is toch nog geen import.

Wat nu met de Islam gebeurt is geen "invloed" verwerken, maar puur import en geforceerd de maatschappij eraan aanpassen.

Sure, ook het christendom is in bepaalde perioden met geweld opgelegd aan europeanen. En dat is al erg genoeg... of een interessant "experiment", afhankelijk van hoe je ernaar kijkt.

De islamitische religieuze waarden vindt ik persoonlijk onvergelijkbaar met die van de officiele christelijke waarden (ongeacht die van de hogere hierarchie) en bijv van een gemiddelde gelovige "vrome" christen. Die van moslims stikken van geweld jegens niet-moslims, gebrek aan empathie, en narcissisme. En vergeet niet, in islam is zoiets als muziek gewoon verboden! Net als beelden van naakte vrouwen 8-o !!!!!!!

Dat kun je toch bepaald niet zeggen van christelijke waarden (hoezeer ook een mengelmoes van al hetgeen reeds is genoemd).

In goed amsterdams: Ik mot het niet! (geen idee of dat iets duidelijk maakt voor niet-amsterdammers ;) tja...)

Het gekke is, vrijwel alle nationaliteiten in de wereld komen mij sympathiek voor - als je voorbij de rotte appels kijkt. En elke euopeaan integreert in principe feilloos in willekeurig europees land. Maar met die moslims breekt gewoon de pleuris uit - om het maar eens met in goede populaire cultuur taal te zeggen.

Wat we nu al kunnen zien is nog maar het begin...

Siban: Empathische vermogens lijken mij niet cultureel bepaald, of het moet schijnempathie zijn.

...

Onze omgangsvormen, gebruiken en rituelen zijn gevormd door religie. Wat is cultuur dan eigenlijk meer dan achterliggende religie? Wat wordt er gesloopt? Welke normen?

We halen nu teveel "cultuur" en "religie" door elkaar. Er zijn duidelijke grenzen tussen beiden.

Een cultuur kan allerlei geloven, gebruiken en kunst uitdrukkingen kennen, omvatten. Omgekeerd niet per se. En niet alles dat onder cultuur wordt gerekend heeft een religieuze achtergrond.

Er is ook veel unieke strict a-religieuze cultuur. Een deel van de kunt cultuur, zeker, maar ook technische cultuur, know-how van allerlei, medische kennis, biologie en natuurkunde kennis, kruiden kennis, bier-brouwerij, enz...

Voor wat betreft de "samenlevings-cultuur" en als je in dat opzicht spreekt over de "christelijke cultuur", zoals te vinden in Europa, dan kun je er niet omheen dat het formeel de bedoeling is dat die uitermate empatisch is. En veel oprechte gelovigen passen dat ook toe.

Maar ja, dan moet je niet een satanistich-pedofiele paus en hogere hierarchie hebben. Dat schaadt het imago en wat er al respectabel aan de religie had kunnen zijn.

Dat laatste zeg ik overigens niet zonder reden. Zie bijv de volgende expliciete links (op volgorde):

http://www.collective-evolution.com/2017/11/17/the-dark-secrets-behind-the-popes-audience-hall-its-a-giant-reptilian/
https://www.youtube.com/watch?v=bIu1fJmeZLE
https://www.youtube.com/watch?v=SQKfJeikTic
https://steemit.com/religion/@mes/video-notes-pope-paul-vi-audience-hall-fazzini-resurrection-sculpture-vatican-obelisk-occult-more

Reversals van el pape
https://www.youtube.com/watch?v=ZqUNYkDYt0w

(w verv)
Zhen's avatar
| #263313 | 09-05-2018 16:29 | Zhen
(verv)

Voor wat de europese cultuur betreft, zou ik bij voorkeur van christelijke gebruiken spreken, die vermengd zijn met die van andere europese culturen. En daar is niet alles verkeerd aan, en zelfs een heleboel positief.

Neemt niet weg dat ik voor een gehele hervorming van de gehele maatschappij en haar gebruiken ben, maar dat is iets anders, en daar wens ik persoonlijk geen islamitische invloeden in (op wat folklorische "franje" ervan na dan). Een nieuwe fiets maken en er een oud kapot wiel in monteren lijkt me niet een goed plan...


Kunst, wetenschap en al het andere moois zal nooit verloren gaan, wees niet bang. Ze zijn binnen alle culturen, die een zekere vrijheid genieten aanwezig.

Nou, daar ben ik wel degelijk "bang" voor. Maar om kunnen gaan met angst maakt een mens sterk, en behoedzaam, dus daar ben ik op zich niet bang voor ;)

Natuurlijk is er de kunst uit het verleden - om even religieus te zijn: God zij dank!

Maar die is meer en meer gereserveerd voor musea en evenementen die meer en meer marginaal zijn. Daar is een reden voor, en er zit een uitgekiende NWO strategie achter. Te veel om nu dieper op in te gaan.

Vooral de hedendaagse levende voortzetting ervan is in gevaar, en reeds zwaar gecorrumpeerd, in alle takken van kunst. Met name dankzij de genadeloze commercialisatie, die moeilijker en diepere kunst weg doet concureren.

Over de gehele linie is ze aldus genivelleerd, oppervlakkiger en oppervlakkiger, en meer en meer "gautomatiseerd" en "transhumanistisch" dankzij de opmars van de computer.

De invloed van "geimporteerde" culturen is daarbij gegarandeerd funest voor het overleven van de diepere en hoogontwikkelde vormen van Europese kunst. En als ik een grote Nederlandse stad binnen kom rijden, en ik zie ENKEL winkelgevels van arabisch-talige winkels en arabisch-taligige aanbiedingen, terwijl het centrum hoofdzakelijk winkels van grote internationale merk-corporaties en ketens heeft, dan lijkt mij dat er een gigantisch stuk Nederlandse volks-cultuur reeds verloren is geraakt (en/of nooit een goede kans heeft gekregen zich door te ontwikkelen) ... snif :..(

Niets is riskanter dan bepaalde zaken als gegarandeerd en "eeuwig" te zien, terwijl ze cultivering en onderhoud vergen.

P.S. Oh, en schiet me nu plotseling weer te binnen: we gaan nu helemaal loos op europese cultuur waarbij het om christendom vs islam zou gaan. Maar euh, heel "vervelend": in die Europese cultuur is ook flink veel joodse cultuur terug te vinden. Tja...

Heeft iemand hier al eens gehoord van het "Nederlands Jerusalem"? Zo genoemd.... door joden? (dus zonder witze).
https://erenow.com/modern/the-age-of-louis-xiv/101.html

(w verv)
Zhen's avatar
| #263314 | 09-05-2018 16:31 | Zhen
Antares: Niemand vraagt zich b.v. af of de nieuwkomers racistisch zijn. We moeten er blijkbaar van uitgaan dat racisme een eigenschap is van blanken en niet van andere mensen.

Volkomen flagrant juist geobserveerd! ;)

siban: Het blijft bij wel of niet okay van hoofddoekjes, varkensvlees, besnijdenissen, vrouwenhandschudden, etc Allemaal flauwekul in mijn ogen.

Nou, dat niet willen schudden van een vrouwen hand is toch wel "belangrijk", vindt ik ;p

Het toont zo mooi de scheinheiligheid van een flink pak feministen die expliciet alles goed praten wat islam aangaat.

Dat van die besnijdenissen is toch ook wel een discussie punt. Geldt ook voor joden en veel onbenullige amerikanen, natuurlijk. Het zal je maar gebeuren ..... hhhhhm ...

Maar ja, dat noem ik "ge-erfd karma". Het geeft het nageslacht te denken over de (soms) grote achterlijkheid van de voorouders, zou ik zeggen...

Het is niet aan de "collective (centrale) autoriteiten" om systematisch daartegen in te grijpen. Het is pure kindermishandeling, maar het kind overleeft de ingreep in principe als die verder goed te eten krijgt en redelijk verzorgd wordt. Als de mishandeling verder gaat, dan wordt het wat anders, en het valt te bediscussieren over het punt waarop je ingrijpt, en de ouderlijke macht ontzegt.

Vrijheid kan pijnlijk zijn.


= Denk "domino theorie" =


==
Zhen's avatar
| #263315 | 09-05-2018 17:20 | siban
Heeft niks met veilig voelen te maken. Ik ben al weggeimmigreerd en de elite heeft geen moer aan me. Ik betaal geen belasting, ik heb geen leningen, ik zit niet te wachten op mijn pensioen. Ik kies ervoor om in een corrupt land te wonen, die ook geen moer voor mij doet maar me wel met rust laat.

Helemaal zelfvoorzienend is nog maar een kleine stap voor mij. maar je hebt gelijk een nwo zonder een politiestaat lijkt mij ook hoogst onwaarschijnlijk.

Ik snap alleen niet waarom jullie die Nederlandse cultuur zo ophemelen. Alsof die wat voorstelt, je geeft al aan dat deze allang onherstelbaar verrot is. Je denkt dat het vroeger allemaal mooier was, maar toen speelde je nog in de zandbak en had je geen weet wat er allemaal allang verrot was.

Waar is iedereen nou zo bang voor? Dat het chaos wordt en we elkaar de hersens in gaan slaan. Grote kans als we niet gaan inzien dat onze moslim broeders ook maar een speelbal zijn. We zitten in hetzelfde schuitje.
siban's avatar
| #263316 | 09-05-2018 17:34 | Zhen
Waar is iedereen nou zo bang voor? Dat het chaos wordt en we elkaar de hersens in gaan slaan.

Dat zeker :|

Grote kans als we niet gaan inzien dat onze moslim broeders ook maar een speelbal zijn. We zitten in hetzelfde schuitje.

Dat hopen we dan maar...

Echter is het in het leven soms noodzakelijk om te weten, en niet te hopen.

"Hope" en "Change" waren de verkiezings slogans van B. H. Obama en F. Hollande (ironie). We hebben gezien wat daaar van terecht is gekomen. Ik bedoel maar...

Zonder concrete invulling heb je er niet veel aan.

De nederlandse en overige europese culturen hebben zo hun beperkingen. Ook ik ben ge-emigreerd, binnen Europa voorlopig. Ben verder ook behoorlijk "multi-culti".

Maar een bevolking gewoon platwalsen en vervangen, dat is iets om rekening mee te houden. Dat gaat ergens naar toe. Just sayin'.
Zhen's avatar
| #263317 | 09-05-2018 17:49 | siban
het vorige was een reactie op antares

Zhen, nou dat was weer een hele mond vol. Ik snap waar je vandaan komt en je hebt gelijk dat Arabische invloed in onze cultuur tot nu toe weinig meerwaarde heeft gebracht. Of je moet dol op kebab of die andere rommel zijn.

Ik weet gewoon dat stigmatiseren niet werkt. Het zet partijen tegen elkaar op. Door te beweren dat er iets inherent slecht is aan de islamitische geloofscultuur, werk je mee aan het beeld dat door Amerika allang gecreeerd is en dus legitimeert de oorlog die zij voeren. Het moslim binnenland en buitenland beleid van de nwo liggen overhoop met elkaar. Vijand beeld moslim voor oorlog, zielige moslim beeld voor asielzoekers. En het volk denkt terecht optiefen met die moslims en dat wil de nwo niet dus daarom wordt het nog harder door jullie strot geduwd.
siban's avatar
aanmelden / inloggen