Door community (initieel Best Well), Op don 28 dec 2017 10:05, 0 reacties, nieuws

Mexicaanse Vrijheidsstrijder Salvador Magaña Kerstavond vermoordHet zijn stranden van een paradijselijke schoonheid aan de Mexicaanse Pacific van de staat Jalisco. Tussen Puerto Vallarta in het Noorden en Manzanillo in het zuiden bevinden zich een aantal zeer mooie stranden: nog nauwelijks beroerd, wuifende palmen langs het strand, een klein strandtentje, een handjevol mensen. Tenacatita en Chamela zijn van een ongekende idylle. Blik kent Tenacatita al vanuit de vorige eeuw en is een vijftal jaren geleden daar weer geweest en kwam terug van een koude kermis. Om op het strand te komen moest je langs een blok-post van zwaarbewapende milities, gevaarlijk blaffende honden, controle van de achterbak, registraties, en blikken die alles behalve een warm welkom gaven. Blik had het snel bekeken: Gauw wegwezen en daar niet bijdehand lopen doen.
Tenacatita

Als je het zoals Salvador Magaña aandurft om tegen dit soort types ten strijde te trekken, dan moet je wel haast over heldenmoed beschikken. Hij heeft het op Kerstavond met de dood moeten bekopen. Ontvoerd op de 23e werd hij jl. 24 December vermoord aangetroffen bij zijn voertuig. Vermoord in koelen bloede. De verslagenheid in zijn omgeving is groot. Het is een moord die Jalisco schokt, wilden we schrijven maar helaas: deze moord is zelfs in Jalisco, nauwelijks bekend. Het betreft ook een vreemde situatie; voor zover ons bekend zijn in Mexico de stranden van de staat. Maar toch wordt er gesproken van geprivatiseerde stranden. Het zal wel zoiets zijn als het Nederlandse softdrugsbeleid: drugs zijn verboden, maar je kunt het wel kopen in een coffeeshop... Deze moord en de situatie rond Tenacatita verdient aandacht, vanwege het bijzonder kille karakter van de moord en de belangrijke zaak waar Magaña voor streed.Clemente Castañeda H


03:30 - 25 dec. 2017
16 16 antwoorden 114 114 retweets 139 139 vind-ik-leuks
Informatie over Twitter Ads en privacy
Clemente Castañeda vertelt in de emotie het slechte nieuws van de moord op zijn goede vriend (en partijgenoot, als we het goed hebben). Hij zou graag deze Kerst met een vrolijke boodschap van liefde en vrede gekomen zijn, maar met de moord op zijn vriend kan hij niet zwijgen en is het een boodschap van schande, klacht en een roep om gerechtigheid.


Clemente Castañeda: "Salvador Magaña was een verdediger van de stranden van de Costa Alegre, van Tenacatita, van Chamela. Hij streed tegen alle vormen van machtsmisbruik in dat gebied. Jammerlijk is Salvador vermoord en we weten nog niet precies waarom. Aan het gemeentebestuur van La Huerta en haar bewoners: "Jullie staan niet alleen, wees niet bang, we gaan onze stem laten horen en gerechtigheid eisen voor Salvador""

Salvador had recentelijk ook aandacht geschonken aan een corruptieschandaal: paketten van de humanitaire organisatie DIF, verdwenen met een gemeente pick-up in het partijkantoor van PRI, de van oorsprong grootste en machtigste partij van Mexico.
Annotaties:
aanmelden / inloggen