Door community (initieel Best Well), Op zat 17 feb 2018 11:01, 0 reacties, nieuws

Migrant barbecuet hond in ItaliëHoewel het in Italië bij wet verboden is om honden te eten, weerhield dat een Nigeriaanse migrant er niet van er een te barbecueën. Volgens de man is het “normaal” om honden te eten waar hij vandaan komt.

in het asielzoekerscentrum van Vibo Valentia, in de Italiaanse regio Calabrië, kwamen leden van de Carabinieri tussen na een telefoontje van een medewerkster die getuige was geweest van een 29-jarige Nigeriaanse man die een hond wilde roosteren.


“Eten van honden normaal in Nigeria”
De man was er reeds in geslaagd om de hond te villen en in stukken te hakken. Toen hij door de politieagenten werd tegengehouden was hij bezig het dier te grillen voor zichzelf en enkele vrienden. De jonge vrouw die de politie heeft gebeld, werkt ook mee aan een dierenrechtenorganisatie in de regio.

De man legde uit aan de politie dat het eten van honden “normaal is waar we vandaan komen”. Volgens hem had hij het dier niet vermoord maar dood aangetroffen. De man zei ook niet te weten dat het in Italië bij wet verboden is honden of katten te eten. De politie bracht de migrant uiteindelijk over naar een ander onthaalcentrum in de nabijgelegen stad Nicotera.
Nigeriaanse maffia
Nigerianen vormen momenteel de grootste groep nieuwe migranten in Italië. Criminoloog Alessandro Meluzzi waarschuwde deze week nog voor de steeds grotere aanwezigheid van de Nigeriaanse maffia in Italië. De Nigeriaanse maffia zou hun slachtoffers steevast in stukken snijden en zelfs bepaalde lichaamsdelen opeten.
Volgens Meluzzi zou de moord op Pamela Mastropietro ook het werk zijn van de Nigeriaanse maffia. “De Nigeriaanse maffia, de meest meedogenloze maffia ter wereld, heeft Pamela vermoord. De secties van de Nigeriaanse maffia zijn Italië aan het koloniseren”, waarschuwt Meluzzi. “Wat we hebben gezien bij Pamela, is dezelfde methode die de Nigeriaanse maffia systematisch gebruikt in Nigeria en de rest van de wereld. Het is een routine om slachtoffers in stukken te snijden.”
Annotaties:
aanmelden / inloggen