Door Vero Legata, Op woe 4 apr 2018 09:24, 7 reacties, citaat / intro / linkdump

Minister van Buitenlandse Zaken in Engeland loog over Skripal zaakIn de Skripal zaak werd Rusland direct als dader aangewezen zonder dat er enig bewijs werd overlegd. Er werden Russische diplomaten uitgezet door Engeland en vervolgens werden er Russische diplomaten uitgezet door andere landen inclusief Nederland. Met alle schadelijke gevolgen van dien.

En nu blijkt de Minister van Buitenlandse zaken, Boris Johnson daar aantoonbaar heeft gelogen over deze materie. De onderzoeklaboratoria geven aan dat ze niet weten waar het gif vandaan komt en dat er dus helemaal geen bewijs is dat Rusland hier achter zit terwijl Boris Johnson zegt dat hij van hun heeft gehoord dat het duidelijk is dat Rusland erachter...
Annotaties:
| #262817 | 04-04-2018 16:14 | G.B. Wolf
In de Skripal zaak werd Rusland direct als dader aangewezen zonder dat er enig bewijs werd overlegd.

Hetzelfde gebeurde in "de zaak MH17". Zodra direct een beschuldigde wordt aangewezen, weet iedereen, dat die beschuldigde het in ieder geval niet is.
Steeds meer aanwijzingen doemen op, dat het Engeland zelf is geweest. Skripal wilde terug naar Rusland en zou wel eens geheimen mee kunnen nemen. Dat moest natuurlijk worden voorkomen.

Poetin speelt het spelletje in ieder geval goed mee en is heel geduldig, zoals het een goed schaker betaamt. Stap voor stap dringt hij de tegenstanders in de hoek. De eerste twijfels zijn inmiddels gezaaid.
G.B. Wolf's avatar
| #262820 | 04-04-2018 16:51 | Donkerdoorn
https://www.gov.uk/government/speeches/pm-commons-statement-on-national-security-and-russia-26-march-2018

Russia is also failing to honour its responsibilities in the international community as a permanent member of the UN Security Council.

In particular, Russia has covered up for the Assad regime’s use of chemical weapons in Syria – especially in its attempts to impede the OPCW’s Joint Investigative Mechanism. This has allowed the Syrian Regime to continue to perpetrate atrocities against the Syrian people.

For the last month, in contravention of UNSCR 2401, Russian airpower and military coordination has enabled the Regime offensive in Eastern Ghouta, causing more appalling suffering and impeding the heroic efforts of the humanitarian relief agencies.

Indeed, over the course of many years of civil war, hundreds of thousands of Syrians have died and many times that number have been displaced. Yet Russia has repeatedly failed to use its influence over the Syrian Regime to bring an end to this terrible suffering."

Donkerdoorn's avatar
| #262822 | 04-04-2018 16:56 | Donkerdoorn
Alle aanwijzingen zijn in de woorden van May of Johnston te vinden. Zoals "Type made in Russia", "There is only one explanation"....1:1 overgenomen door EU en NATO.

Hier waarom een chemisch wapen werd gebruikt. Het ging om Syrië en Rusland alle autoriteit over CW te ontnemen. Helaas werd in Oost Ghota het lab gevonden.

Dus nu maar een "Assad" vanuit Al Tanf (waar de Amerikanen zitten)?
Donkerdoorn's avatar
| #262825 | 04-04-2018 17:10 | Antares
Het was de bedoeling dat de Skripalzaak zou samenvallen met zeer uitgebreide beschuldigingen over chemische aanvallen op de Syrische bevolking. Het verhaal gaat dat Rusland erin is geslaagd om deze valse vlagaanvallen te verijdelen. Dit is de teneur in de media die ik hierover volg.

De VS is het land dat de meeste diplomaten heeft uitgezet. Het initiatief van de Skripalzaak komt dus hoogstwaarschijnlijk (highly likely!) uit de VS. Europa wordt ertoe gedwongen om voor de VS in de bres te springen. Was het niet zo dat Trump ons meer wilde laten betalen voor de 'bescherming' die de NAVO ons biedt? Waarom niet in natura? Net wanneer de VS het zo hard nodig heeft want het gaat niet zo goed met hun 'rebellen' die ze op Syrië hebben afgestuurd.
Antares's avatar
| #262828 | 04-04-2018 17:22 | ouwe knar
De zitting van de OPCW is besloten, maar de Britse delegatie twittert er dus wel over. In die tweet noemen de Britten het Russische voorstel tot samenwerking pervers, en een afleidingsmanoeuvre.
...
De Europese Unie heeft tijdens de zitting van de OPCW gezegd dat Rusland moet meewerken aan het onderzoek naar de vergiftiging van Skripal.
https://nos.nl/artikel/2225738-britten-russisch-voorstel-voor-gezamenlijk-skripal-onderzoek-pervers.html
Het zal aan mij liggen dat ik het niet meer helemaal volg.

Of misschien toch wel:
https://www.sott.net/article/381891-Johnson-and-May-hide-behind-complicit-media-as-their-lies-dissolve
ouwe knar's avatar
| #262829 | 04-04-2018 17:34 | G.B. Wolf
Boris wordt nu ook in Engeland zelf aangepakt, door the Guardian zelf nog wel.
Ook de kwestie van de verwijderde tweets komt aan de orde.
May heeft wat uit te leggen en verzuipt steeds meer in het door haarzelf aangemaakte moeras.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen