Door community (initieel Best Well), Op woe 14 feb 2018 11:41, 0 reacties, nieuws

Ministers mogen liegen, dat is geen enkel probleemHet blijkt steeds weer, als minister mag je liegen. Liegen is toegestaan, liefst zo groot mogelijk. En betrapt worden op leugens heeft geen enkele consequentie.

De leugen van de dag

Leugen 1:

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. Zijlstra verkondigde sinds 2014 dat hij daar bij was, maar dat is dus niet zo.

De beste man zegt dat hij bij een ontmoeting was met Poetin, dat was een leugen. Open en duidelijk. Onze Minister van Buitenlandse Zaken liegt publiekelijk over ontmoetingen met buitenlandse grootheden. Dat is nu dus een feit. Maar Zijlstra is nog niet klaar met zijn leugens…


Na bovenstaande leugen is de man zijn autoriteit en geloofwaardigheid rondom deze bijeenkomst uiteraard kwijt. Maar hij doet vervolgens toch de ‘double down’. En precies zoals we hebben geleerd: Als je liegt, maak de leugen groot!

Leugen 2 t/m veel:

Poetin zou hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen. Sinds 2014 gebruikt Zijlstra het verhaal en in 2016 waarschuwde hij tijdens een VVD-congres zelfs voor oorlog met Rusland naar aanleiding hiervan.

Het verhaal dat de minister vertelde was dat hij als medewerker van Shell achterin het zaaltje zat en Poetin zijn plannen voor “Groot-Rusland” hoorde vertellen. Volgens Zijlstra is dat verhaal dus wel echt waar en heeft het “stevige implicaties”, waardoor hij vindt dat hij “geen desinformatie heeft verstrekt”.

“De geopolitieke betekenis van die woorden waren en zijn groot. Zeker gezien de annexatie van de Krim, het voortdurende conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO”, aldus de minister in een reactie. “Ik vond het daarom van politiek belang deze uitspraken wereldkundig te maken.”

De man liegt hier al over sinds… 2006? En er is geen enkele journalist geweest in al die jaren, en er is geen enkele journalist nu, die denkt: Hee, dat verhaal, daar klopt helemaal niets van?

Hij heeft reeds gelogen, dus de rest van zijn verhaal is niet meer betrouwbaar.
Het is wéér het bekende inhoudsloze profileren naar oorlog. Waar zijn die feiten? Wie toetst de uitspraken van deze liegende man?
Medewerker van Shell, nu VVDer én MinBuZa…. ‘Nuff said. (Toch niet: Deze man verdient geen respect, is leiderschap onwaardig en hij maakt dat zelf overduidelijk.)
Verwijt de ander wat je zelf doet: De annexatie van Krim is juist wat de VS deed, niet wat Rusland deed. Ja, toen de VS Oekraïne en de Krim annexeerde, beschermde Rusland een klein en belangrijk deel van zijn eigendommen, mede op verzoek van de lokale bevolking. Zie de modus operandi van de VS: Afghanistan, Irak, Oekraïne, Libië (We came, we saw, he died.) en alle illegale migranten die nu via Libië naar Europa komen, Syrië, etc, etc, etc. De lijst is lang. Maar verwijt de ander vooral wat je zelf doet. Dus Rusland annexeerde Oekraïne. Tja.
Het conflict in Oost Oekraïne is voornamelijk door VS gesponsorde en gestuurde huurlingen. Doe je onderzoek gewoon eens!
“En het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO.” Veel staten aldaar waren ooit lid van “Groot-Rusland” en in afspraken tijdens de val van de Sovjet-Unie tussen Rusland, de VS en de NAVO zou de NAVO expliciet uitgesproken niet dichter naar de grens van Rusland optrekken. Dat deed de NAVO dus wel, een heel aantal aan Rusland grenzende gebieden werden geschaakt tegen de gemaakte afspraken in. En vervolgens ging de NAVO de laatste jaren ook nog grootschalige oefeningen doen, pal op de grens van Rusland.
Maar de volgende aanpak maakt de leugens van Zijlstra extra fout:

In 2016 waarschuwde hij tijdens een VVD-congres zelfs voor oorlog met Rusland naar aanleiding hiervan

Het zijn dus leugens van de MinBuZa met de expliciet uitgesproken bedoeling dat ze leiden naar een oorlogsverklaring.

De minister bedient zich hier met zeer dubieuze motieven van zeer veel leugens. Leugens met zeer belangrijke geopolitieke en historische implicaties. Maar uiteraard mogen we alleen de leugen bespreken over dat hij loog over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst. De rest van de leugens van Zijlstra moeten we uiteraard blijven geloven.

Het volgende van wat hij zegt klopt dus inderdaad, dwars door alle leugens heen!

“De geopolitieke betekenis van die woorden waren en zijn groot. Zeker gezien de annexatie van de Krim, het voortdurende conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO”, aldus de minister in een reactie

Het klopt allemaal, behalve dat “de geopolitieke betekenis van die woorden” de toegegeven leugens van Zijlstra zelf zijn. “Zeker gezien de annexatie van de Krim”… door de VS. “En het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO” recht tegen de hierover gemaakte afspraken in. Dat is oorlog zoeken volgens elke definitie. Maar dat moeten we negeren. De annexatie van Oekraïne moeten we vergeten, maar wel herinneren dat Rusland een stukje van zijn eigendommen beschermt na/tijdens de annexatie door de VS/NAVO. (De NAVO is uiterst gevaarlijk.)

De minister bedient zich van leugens waar hij nu nota bene toegeeft daarover gelogen te hebben. Het Rutte-effect: Leiderschap volledig ontdaan van ethiek. Wat moet een MinBuZa tegenwoordig in hemelsnaam nog méér doen om afgezet te worden? Snoeihard afrekenen met deze leugenaars: Op staande voet ontslaan, met een beroepsverbod.

Update: Rutte vindt leugens uiteraard bepaald niet erg. Dat komt niet als verrassing. Een ‘liegende VVDer’, is dat nu een pleonasme of toch een tautologie? Het is in ieder geval ook een stereotype: Opstelten, Teeven, Steur, Rey, Gor, Verheijen, Rutte zelf en Zijlstra. Die lijst is lang en immer groeiend. Maar het mag tegenwoordig gewoon, Zijlstra zal dus gewoon aanblijven als MinBuza. Zou Zijlstra een belletje krijgen van Nepnieuws minister Ollongren? Of zijn officiële leugens van ministers geen nepnieuws?

Update: De Minister van Waarheid heeft gesproken: Nee, politici en ministers die bewust liegen tegen de pers creëren geen nepnieuws. ‘Officieel’ nepnieuws is geen nepnieuws. En hij heeft zich netjes verontschuldigd, dus alles is OK.

Update: Met complimenten van de EU Pechtold voor deze leugens.

‘Ik waardeer zijn openhartigheid’, reageerde D66-leider Pechtold vanochtend. ‘Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’
— Pechtold

Steeds weer komen we tot de conclusie: Overheden zijn de grootste producenten van nepnieuws! Je moet niet geloven wat in de krant staat want hoe betrouwbaar is het nieuws eigenlijk? En hoe zit het met de onafhankelijkheid van de media?

Update: Maar is Zijlstra nu echt zijn eigen ontmoeting met Lavrov aan het saboteren? Kennelijk moet het MH17-onderzoek toch echt volledig geheim blijven? Gaat er nu zelfs een nog horiger iemand voor Zijlstra in de plaats naar het overleg met Lavrov? De onderste steen van MH17 blijft steeds weer netjes onderop. #mh17doofpot. Wat een vreemd spelletje wordt hier gespeeld, hier zit duidelijk meer achter dan we nu zien.

En Zijlstra zelf verdwijnt binnenkort dan wellicht voor een mooie nieuwe carrière bij de ‘EU te Brussel’?
Annotaties:
aanmelden / inloggen