Door hakkietakkie, Op din 18 nov 2014 12:26, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Misschien moet iemand Bono even uitleggen hoe ebola zich ook alweer verspreidtAl sinds mijn kinderjaren is 'Do they know it's Christmas' van Band Aid een persoonlijke mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Mooi liedje, goed doel, niks mis mee, toch? Maar vele jaren later, toen ik de Engelse taal wat beter machtig was en ik wat meer van de wereld had gezien, begon het besef door te dringen dat er toch wel behoorlijk wat mis was met de tekst van het nummer en de gedachte erachter.

Kort gezegd staan Live Aid en Band Aid eigenlijk symbool voor alles wat er fout gaat in de verhoudingen tussen Afrika en de Westerse landen. Er wordt een beeld geschetst en in stand gehouden van een machteloos continent, waar mensen alleen maar...
Annotaties:
| #223247 | 18-11-2014 13:08 | Argwaan
Martijn heeft het bijna goed, blijft helaas steken bij wie er nou echt de macht in handen heeft, dat is zeker niet degene die democratisch gekozen is.
Het grote geld heeft het voor het zeggen , ook dat Afrika nog even heel arm moet blijven om straks als laatste lage-lonen bron te dienen en nog onder de prijs mineralen te roven.
Argwaan's avatar
aanmelden / inloggen