Moedermelk is Supermelk aldus deskundigen

Moedermelk is Supermelk aldus deskundigen

Onlangs bij een programma over Yolante Cabaue en haar door beroemd voetballer Wesley Sneijder verwekte babyzoon Xess Xava werd door een deskundige geroepen: "Hup, de tiet erin". En eigenlijk is het goed dat dat eindelijk weer eens gezegd wordt op het medium de televisie waar doorgaans voornamelijk propagandistische praat of slappe klets verkondigd lijkt te worden. Want ook artsen zijn doorgaans altijd positief geweest als het gaat om borstvoeding.

Momenteel zijn er wetenschappers opgestaan die durven te zeggen dat wanneer elke moeder haar kind met de borst zou voeden, dat op jaarbasis wereldwijd...
Annotaties:
| #249961 | 10-04-2016 19:53 | ffloor
Nou ik ben op een boerderij opgegroeid en heb nog nooit een babykalf meegemaakt dat, als dat niet minstens een halve ltr biest had gedronken - dat zou overleven??? Bestaat niet, uitgesloten!
Elke boer heeft in zijn diepvries flesjes biest klaarliggen, en anders belt een boer wel rondom wie een diepgevroren flesje heeft.
Daarom geloof ik die dikke verhalen van wiegedood helemaal niet: dit is simpelweg hartdood aan essentiële vetzuren en vitamines.

Oja, ik heb genoeg kraamvrouwen meegemaakt die zeiden dat ze geen melk hadden - tot je zag hoe ze dat deden: blouse open en hoppa: direkt tepel erin en dan... nou moet er toch melk uitkomen?
An me hoela!!! En baby's hebben geen longetjes dus ze kùnnen helemaal niet eens zuigen!!!
Kost je een uur om ze uit te leggen dat er eerst 30 seconden goed gewreven moet worden met de voorgeschreven streelsnelheid van 3 cm/sec. - dan 45 sec. wachten tot het oxytocine is rondgepompt - en hierna voél je wel wanneer je kunt aanleggen.
Waarom is ze dat dan nooit verteld???

Andersom komt ook voor. Tijdens vakantie was de koei 30 sec. gepoetst volgens voorschrift - en toen gehannes met een weigerende luchtmotor die de pulsen 70/minuut moet aansturen.
Maar de koei, die 2 minuten met een pijnlijk uier stond: gáf me een mep tegen die ketel dat hij 6 mtr door de stal heenvloog en zo'n ding weegt toch minstens een 5 kG. Tsjonge, wát keek de behaarde dame me vuil aan, zo van: "...en dit flik je me geen 2e keer!"
aanmelden / inloggen