Door Paul2, Op zon 2 sep 2012 15:03, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Monniken in Birma steunen plan om alle Rohingya’s land uit te zetten

Honderden boeddhistische monniken hebben gisteren in een demonstratie hun steun uitgesproken voor de verdrijving van de islamitische Rohingya-minderheid in Birma. Dat schrijft persbureau AP. De grotere vrijheid in Birma betekent voor de Rohingya paradoxaal genoeg een verslechtering van hun situatie.
De demonstratie was het nieuwste signaal dat de haat tegen de Rohingya’s diep zit. Lang werd de woede enigszins onderdrukt door de algehele repressie van de militaire junta in het land. Maar sinds die de teugels wat laat vieren, lijkt de islamitische minderheid haar leven nauwelijks nog zeker.
Onrust begon met verkrachting en moord op...
Annotaties:
| #187246 | 02-09-2012 15:07 | Paul2
De Rohingya’s horen volgens de Verenigde Naties tot de meest vervolgde minderheden in Azië. Ze leven voor het grootste deel in diepe armoede en veel van hun kinderen zijn ondervoed. In een recent VN-rapport werden ze omschreven als “vrijwel zonder vrienden”.

Zelfs de Birmese oppositieleider en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi nam het deze zomer nauwelijks op voor de Rohingya’s.
Weliswaar heeft de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede alle partijen tot tolerantie opgeroepen maar toen haar bij het begin van haar Europese rondreis in Genève werd gevraagd of de Rohingya’s het staatsburgerschap verdienden, zei ze: “We moeten heel helder zijn wat de wetten inzake staatsburgerschap zijn en wie er recht op heeft.”

Een held van het Westen
| #187278 | 03-09-2012 16:22 | merethan
..dan zijn die monniken bij deze toch een paar punten gezakt bij de "reli-o-reputatie"-score van mij. Voorheen deden ze naar mijn weten geen vlieg kwaad. Ja of de Rohingya's zijn pure evil, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
merethan's avatar
| #187284 | 03-09-2012 19:35 | ganjaman
Zo zie je maar weer, ook religieuzen zijn ook maar mensen.
Dat zijn we natuurlijk allemaal, zelfs christenen moslims joden hindoes zevendedagadventisten boeddihsten krishna's orthodoxen onorthodoxen enz.
Maar daar moeten we natuurlijk niet naar kijken want dat schept saamhorigheid, beter is het om de verschillen aan te duiden want dat schept verdeeldheid.
Precies wat politici altijd doen, verdeel en heers.
aanmelden / inloggen